Vilja logo
Aktiv ferie
Etiopia, Addis Abeba og Simien

Løpefest i Addis Abeba og vandring på Afrikas tak

Etiopia er et av verdens mest særegne land, blant annet på grunn av sin innholdsrike historie med utallige legender og mysterier. I tillegg til både variert og spektakulær natur, unikt dyreliv og behagelig klima er The Great Run en god og ikke minst morsom grunn til å bli bedre kjent med dette spennende landet.

Reisens høydepunkt

 • Løpeglede og løpefest på The Great Ethiopian Run i Addis Abeba
 • Vandring i Simien Fjellene, Afrikas Tak
 • Autentisk etiopisk mat
 • Tradisjonell etiopisk kaffeseremoni
 • 1000 år gamle monolittkirker
 • Storslått natur og spennende dyreliv
Dato: 17. nov - 28. nov / 12 dager
Pris 34 000 kr
Enkeltromstillegg: 6 100 kr

Dypdykk i Etiopias kultur og historie blandet med løp i Addis Abeba.

Nå får du muligheten å oppleve landet, storbyen, et unikt løp for en god sak og landets flotte severdigheter på en og samme reise!

En ting er å få være med på det kjente løpet «Great Ethiopian Run» og kunne være med på det fellesskapet med både lokale og mennesker som kommer fra hele verden. Men det blir også et lite «dypdykk» i Etiopias fascinerende kultur og historie, for ikke å snakke om det å bo i de tradisjonelle små hyttene høyt oppe på Afrikas Tak. Tettere på naturen kommer man nesten ikke!

Stedet

Dette er Afrikas største og morsomste løp, her er det bare moro, dans og latter. Vi er ikke her for å løpe på tid men for å ha det gøy sammen med ca 40.000 andre deltagere fra ca 80 nasjoner. Alle løper i t-shirt i samme farge – noe som gir en utrolig identitetsfølelse og fellesskap. Ruten er 10 km og det er et yrende liv og underholdning hele veien.

The Fun Run som vi kaller det, er et flaggskip-arrangement som er laget som et ledd i samfunnsansvar. Great Ethiopian Run 10 km International støtter mennesker i nød i Afrika. Den offisielle innsamlingsaksjon "Running for a Cause" fungerer som plattformen for å samle inn donasjoner. The Great Ethiopian Run har støttet økonomisk og fremmet arbeidet til forskjellige organisasjoner som arbeider med utsatte barn, kvinner og eldre. i 2019 ble det samlet inn 500.000 NOK til dette formål.

Addis Abeba
Overveldende 2500 meter over havet ligger Etiopias hovedstad Addis Abeba, et unikt sted å besøke og starte denne opplevelsesreisen. Plassert ved foten av Mount Entoto har Addis Ababa et subtropisk høylandsklima, og temperaturen er relativt konstant og behagelig gjennom hele året.

Etter våre 3 herlige dager i Addis Abeba reiser vi videre nord i landet for å oppleve dets natur og kultur. Vi har med oss lokal engelsktalende guide. Addis Abeba, Gonder, Simienfjellene og Lalibela er rundreisen som ofte blir kalt «northen circuit» og som byr på det litt av alt du kan forvente å oppleve i dette kontrastrike landet.

På denne runden får man med seg flere av Etiopias udiskutabelt største severdigheter og attraksjoner.
Det blir små, genuine landsbyer, sletter og høyfjell, sjarmerende bavianer (om vi er heldige) og tradisjonsrike måltider

Etiopia er verdens andre kristne land (etter Armenia) og har dermed en lang kristen tradisjon. I motsetning til resten av de afrikanske landene, lot aldri Etiopia seg kolonisere av de europeiske stormaktene. Etiopias fascinerende historie går millioner av år tilbake, faktisk helt til menneskehetens opprinnelse. Alle de eldste fossilene av mennesker er nemlig funnet i Etiopia. Dagens Etiopia er et multietnisk lappeteppe av minst 80 forskjellige etniske grupper.

Etiopia er kjent for å være fødenasjonen til kaffe. Å holde kaffeseremonier er en tradisjonell etiopisk måte å ønske en gjest velkommen.

Overnatting

Etiopia, Addis Abeba og Simien fjellene

Vi bor på flere forskjellige hotell under oppholdet. I Addis Abeba bor vi 3 netter på Skylight hotel som er et flott, populært hotell beliggende lett tilgjengelig til bysentrum og flyplass. Dette er et stort og moderne hotell med de fleste fasiliteter på plass, flere restauranter å velge imellom, innendørs- og utendørs svømmebasseng, spa & velværeavdeling og treningsanlegg. Om man vil nyte noe godt å drikke, enten det er en varm kaffe eller et kaldt glass vin er det også flere muligheter med både bassengbar, kaffebar og lounger. Hotellet ble bygget i 2019 og består av 5 bygninger, det finnes hage, piknikk område, terasser og grillmuligheter. Bo behagelig i romslige, moderne og komfortable rom med minibar, kaffe/te, eget bad, safe og wifi.

I Sankaber bor vi på en lekker lodge oppe i høyden. Midt i det skjønne naturområdet bor vi i små «tukul» hus. Hver av disse hyttene har to separate rom med hvert sitt bad. Både rommene og vannet er varmet opp med solcelleteknologi. Det er 13 av disse hyttene og i alt 26 rom. Her tilbringer vi to netter i ro og fred, hvor vi nyter den spektakulære utsikten nesten helt for oss selv. Alle rom har små balkonger og er innredet i tradisjonelt etiopisk dekor og møblement. Det er kaffe og te muligheter og safe på alle rom. Ellers er det restaurant og bar, som er de høyest beliggende i Afrika.

Når vi kommer til Gonder bor vi på Gonder Hills hotel og nok en gang er beliggenheten hele poenget. I utkanten av byen og opp i høyden ligger dette flotte resortet med panorama utsikt over Gonder fjellene og UNESCO byen som en gang var hovedstaden i Etiopia. På hotellet finnes restauranter og barer, en liten spa & velværeavdeling, utendørs svømmebasseng, tennis bane og flere løyper for en jogge- eller spasertur. Hele hotellet, men også rommene har et snev av middelalder over seg, men er romslige og med billedskjønn utsikt fra store vinduer og byr på følelsen av å slappe helt av for natten.

Våre to siste netter bor vi på Tukul Village i Lalibela og igjen i de små tradisjonelle husene/hyttene. 12 hytter bygget i rød terracotta gir 24 rom, en vakker og frodig hage hvor du kan nyte stillheten og en herlig bris. I restauranten kan du nyte et deilig etiopisk eller europeisk måltid. Rommene er enkle, men romslige og med komfortable senger, eget bad og balkong. 10-15 minutters gange nedover åssiden finner du flere av de kjente kirkene som er hugget ut i klippene.

Les mer

Leder

Anne Iljen Langfeldt

Reisetyper: Kultur- og opplevelsesreise, Aktiv ferie

Anne Iljen er en glad spreking som elsker å jogge og aldri sier nei til et bad – sommer som vinter. På fritiden liker hun å oppleve og lære nye ting. Hun er en allsidig treningskompis som med turer i skogen, SUP på sjøen, ski på beina eller vin på stranden stadig tar med seg venner og glade jenter på nye eventyr.

Anne Iljen jobber med reiseproduksjon hos Vilja, og har en finger med i det meste. Hun er ansvarlig for kunderelasjoner og kontakt med våre samarbeidspartnere.

Portrettbilde av Anne Iljen Langfeldt
Les mer om Anne Iljen Langfeldt

Program

Praktisk informasjon

Det er pr 28.10.22 ingen Covid innreiserestriksjoner, utover:

-Det er forbudt å ta seg inn i Etiopia med bekreftet covid-sykdom

-Personer med symptomer på covid-sykdom plikter å bruke ansiktsmaske, gjennomføre internasjonalt godkjent covid-test, og følge generelle forebyggende tiltak for å unngå å smitte andre ved positiv testresultat.

Norske borgere som oppholder seg i Etiopia oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no.

For øvrige reisevaksiner henviser vi til deg til å ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor.Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Etiopia

Dato: 16. november

Antall dager:12

Pris fra:34 000 kr

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo-Addis Abeba via Stockholm
 • Transporter mellom flyplass og hotell
 • 9 netter i delt rom med frokost på forskjellige hotell
 • Deltagelse i Great Ethiopian og tilhørende program
 • Deltager t-skjorte
 • Sightseeing i Addis Abeba
 • 7 lunsj
 • Daglig middag
 • Innenlandsfly til Gonder og Lalibaba
 • Alle transporter ifølge program
 • Adgangsbilletter til nasjonalparker og utfluktsprogram
 • Engelsk språklige guider
 • Ett plantet tre i Viljaskogen
 • Gruppeleder fra Vilja
 • Sosialt fellesskap
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Etiopia, Addis Abeba
Dato:17. nov.
Avgang: 17. november - kl. 18.45
Hjemreise
Fly fra: Etiopia, Addis Abeba
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:27. nov.
Avgang: 27. november - kl. 23.40