Vilja logo
Fottur
Italia, Amalfi

Kyst og fjellvanding, strandliv og italienske delikatesser

Vi kaster beina høyt og inntar en iskald, knall orange Aperol spritz; slik slapper vi av mellom fotturene i Italia. Velkommen til en reise med innblikk i italiensk kulturhistorie og gastronomi. Sammen skal vi vandre den magiske «gudestien» mellom Agerola og Positano, besøke Capri og ta en båttur til Maiori. Vi går leden i Monte Avvocata til pilegrimskirken og avslutter turen i heftige Napoli.

Reisens høydepunkt

 • Vandringer i vakre historiske omgivelser med høydepunktet, blendende vakre "Gudenes sti"
 • Fotturer i pittoreske omgivelser, herlige italienske måltider, båtturer langs klippene
 • Topptur til Monte Avvokata 1015 moh med panorama utsikt
 • Vandring på magiske Capri med båttur rundt øya
 • Sitronvandring, smaking av lemonade, limoncello og sitronterte på en økologisk sitrongård
 • Turen avslutter i heftige Napoli med sightseeing og unike opplevelser
Dato: 30. apr - 7. mai / 8 dager
Pris 23 600 kr

Vandring langs vakre Amalfikysten ispedd kultur, natur- og matopplevelser

Dette er en innholdsrik reise der du får innblikk i italiensk kulturhistorie og gastronomi. Kaisa tar deg med til pittoreske småbyer langs Amalfikysten, musikkbyen Ravello, perlen Positano, berømte Capri og vi bor i Amalfi med den vakre katedralen og stranden rett ved. I Amalfi skrev Henrik Ibsen "Et dukkehjem" på Hotel Lune Convento (gjort om fra kloster til hotell). Her kan du drikke cappuccino i den stemningsfulle hagen og filosofere over livet i kulturhistoriske omgivelser. Vi går på sitronvandring på økologisk sitrongård, der vi smaker på produkter basert på verdenskjente Amalfi sitroner.

Vi avslutter uken i Napoli med sightseeing og shopping i denne livlige byen. Det blir selvsagt avslutningsmiddag med steinovnspizza i pizzabyen. Vulkanen Vesuvio og Popeii ligger i kort avstand fra Napoli, utflukt kan organiseres om ønskelig.

Vi yter og nyter
Vi spiser frokost på hotellet, kjøper med egen lunsj til turene og samles til felles middag på kvelden. Fokus på italiensk gastronomi hele uken! Det vil bli herlige måltider med italienske delikatesser: solmodne tomater, oliven, parmaskinke, pizza, pasta, oster og vin på utvalgte restauranter. Prøv italiensk is, gelato, nam nam!

Stedet

Amalfi er et meget ettertraktet ferieområde. Med store naturopplevelser, nydelig mat og svært gode bademuligheter. Hele kysten oser av sjarm og litt luksus, men ekte liv. De romerske keiserne hadde et imperium å velge fra, men de bygget sine sommervillaer på Capri. Du vil garantert også nyte den gode vinen, sitronlikøren og maten - akkurat som dem.

Amalfikysten er på UNESCOs verdensarvliste som et område av stor fysisk skjønnhet og naturlig mangfold. Stedet har vært bosatt siden tidlig middelalder og har arkitektoniske og kunstneriske verker av stor betydning. Her er en allsidighet som er tilpasset terrengets mangfoldighet, fra vingårder i terrasselandskap og hager i nedre skråninger til brede beiteland i opplandet.

Overnatting

Italia, Amalfi - Amalfi Residence

Vi skal bo på ærverdige Amalfi Residence 4* hotell, som ligger meget sentralt i Amalfi by og rett ved stranden. Hotellet, et tidligere aristokratisk palass, ble på 50 tallet omgjort til det flotte hotellet du opplever i dag. God frokostbuffet på hotellets takterrasse med havutsikt. Her kan du bestille hvor mange perfekte italienske cappuccino du ønsker til frokost!

Romtype: Delt twinrom
Rombeskrivelse:
Fine rom hvor alle har enten balkong med havutsikt eller terrasse ut mot den Piazza Duomo og Amalfi Katedralen.

Les mer

Napoli

Siste natt befinner vi oss på Napoli. Vi skal bo på et bra hotel med sentral beliggenhet. Her kan vi besøke den flotte borgen beliggende på en høyde med utsikt over Napolibukten og ta en tur på strandpromenaden. En rusletur gjennom de smale gatene fylt med pizzarestauranter i gamledelen av Napoli er et must og nettopp her tilbringer vi den siste kvelden med avslutningsmiddag.

Les mer

Leder

Kaisa Hafredal

Reisetyper: Fottur

Kaisa er lidenskapelig opptatt av natur og matopplevelser. Hun er utdannet kostholdscoah og har egen helseblogg. Hun arrangerer spennende vandringsreiser kombinert med spesielt utvalgt mat og vin. Det er viktig for Kaisa å ha det gøy på tur og å bruke kroppen. Hun liker høye fjelltopper og god stemning. Yter på dagen og nyter på kvelden.

Portrettbilde av Kaisa Hafredal
Les mer om Kaisa Hafredal

Program

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Italia

Dato: 30. april

Antall dager:8

Pris fra:23 600 kr

Reiseleder:

Hva er inkludert

 • Fly t/r Oslo - Roma
 • Transfer t/r flyplassen til hotell med minibuss/flybuss
 • Båt, ferge og bussbillett til alle vandringsetappene
 • 6 netter i delt dobbeltrom på 4* hotell med frokostbuffé i Amalfi
 • 1 natt på sentralt hotel med frokost i Napoli
 • 3 italienske middager (uten drikke) på utvalge restauranter
 • Velkomsdrikke
 • Båttur og opplevelser på Capri
 • Lemontour med omvisning og smaking på økologisk sitrongård
 • Kostholdscoach Kaisa Hafredal er med hele veien

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Roma, Fiumicino
Dato:30. apr.
Avgang: 30. april - kl. 08.55
Hjemreise
Fly fra: Roma, Fiumicino
Fly til: Oslo, Gardermoen
Dato:7. mai
Avgang: 7. mai - kl. 13.05