Vilja logo
Fottur
Portugal, Azorene

Fotturer og øyhopping på Azorenes frodige vulkanøyer

Azorene lokker med ni magiske vulkanøyer midt i Atlanteren. På denne vandringen med Signe blir vandring og sightseeing på fire av de fantastiske øyene.

Reisens høydepunkt

 • Fire frodige øyer med vakre fotturer
 • Historiske byer og UNESCO steder
 • Blomsterprakt og teplantasje
 • Termalsk bad
 • Vulkankrater og vulkanpipe
 • Smaksrik lokalmat
Dato: 9. sep - 19. sep 2023 / 11 dager
Pris 25 200 kr
Enkeltromstillegg: 5 400 kr

Fotturer og øyhopping på Azorenes frodige vulkanøyer

På denne "langsomme reisen" til Azorene, kombinerer vi fotturer med sightseeing og kulturopplevelser. Sao Miguel, Faial, Pico og Terceira, er fire unike øyer, hver med sin egenart. Naturen og blomsterprakten på øyene kan ikke sammenliknes med noen andre steder i verden.

I Furnas på Sao Miguel besøker vi «ungdomskilden» og tar et deilig termalbad. Vi vandrer langs kysten og rundt kraterkanten Sete Cidades.

På Pico går fotturen på sorte lavasteinformasjoner langs havet, og du får se hvordan de dyrker vindruer i den fruktbare jorda mellom lavasteinene.

I Horta på Faial, ser du havseilerne som har en siste landkjenning, før de krysser Atlanterhavet. Her vandrer vi rundt kraterkanten Caldeira do Cabeço Gordo, og ser øyas nyeste vulkan fra 1957.

Siste øy på programmet er Terceira og den historiske byen Angra do Heroismo. Her får du en spennende tur ned i vulkanpipa Algar do Carvão.

Stedet

Azorene er som en gedigen og velholdt botanisk hage midt ute i Atlanterhavet, mellom Portugal og Nord Amerika. Øygruppen består av 9 vakre vulkanøyer. Reisen til Azorene handler først og fremst om storslagne naturopplevelser, spennende utfluktene og vandreturer.

Hovedøya er Sao Miguel, med hovedstaden Ponta Delgada. Øya har en utrolig vakker flora, her går livet i sakte harmoni med naturen. Langs sydkysten er det strender og naturlige havbasseng, og det finnes flere muligheter for bad i varme kilder, også om natten. Ponta Delgada har et stort utvalg av av butikker, restauranter og barer.

Faial er en av de minste øyene på Azorene, og blir ofte kalt Ilha Azul på grunn av store mengder Hortensia som blomstrer her om sommeren. Hovedbyen Horta er møteplass for havseilere som krysser Atlanteren.

Pico er den nest største øya, og har Portugals høyeste fjell, stratovulkanen Pico, 2351 moh. Pico er mer enn dobbelt så høyt som andre fjell i Azorene. Øya er ellers kjent for sine helt spesielle vingårder.

Angra do Heroismo på øya Terceira, er en vakker og veldig hyggelig by. Byen er på UNESCOs verdensarvliste, særlig på grunn av den historiske betydningen byen hadde for sjøfarere mellom Europa, Amerika og Afrika.

Overnatting

Ponte Delgada, Hotel Talisman

Hotel Talisman ligger i det historiske sentrum av Ponte Delgada, nær kirker, museer Portas da Cidade og Portas do Mar. Med rask tilgang til restauranter, barer, butikker og de viktigste turistattraksjonene. Hotellet er i en Art Deco bygning fra 1700-tallet og byr på avslappet og hyggelig atmosfære. Her finner du også et lite basseng på takterrassen.

Romtype: Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse: Store, innbydende og fine rom med tregulv.

Les mer

Horta, Hotel Do Canal

Boutiquehotellet Hotel do Canal ligger i hovedgaten i byen Horta, er inspirert av øyas historie og tradisjoner: Faial er det maritime forbindelsespunktet mellom Europa og det amerikanske kontinentet. Seilbåter og fiskebåter gir temaet til hotellets design, og minner oss om øyas historie.

Romtype:
Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse: Fine rom med koselig atmosfære. Alle rom har tv, luftkondisjonering og hørføner.

Les mer

Terceira, Hotel Cruzeiro

Hotel Cruzeiro er den nyeste hotellet i Angra do Heroísmo. Beliggenheten er midt i det historiske sentrumet og kort vei til flere severdigheter som blant annet Angra-bukten. Hotellet har restaurant hvor vi får servert frokost og middag.

Romtype:
Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg.
Rombeskrivelse:
Alle rommene er utstyrt med klimaanlegg, minibar, safe og kabel-TV.

Les mer

Leder

Signe Rosland Jensen

Reisetyper: Fottur, Kultur- og opplevelsesreise

Signe brenner for å reise, og har et blikk for organisering. Hennes lidenskap er vandreturer i vakkert landskap både i Norge og Europa. Snorkling og undervannsfotografering er andre favorittaktiviteter på reise.

Portrettbilde av Signe Rosland Jensen
Les mer om Signe Rosland Jensen

Program

Nivå - Lett

Praktisk informasjon

Vi får en «flott» gulfarge i det termalske bassenget i Furnas, så ta med en gammel badedrakt, og et utslitt håndkle til bruk etter badet.

Været

Azorene har et subtropisk klima, med milde luft- og havtemperaturer hele året. Øyene er grønne og frodige, og har naturlig nok mye regn. Vi skal reise i september, som statistisk er en av de tørreste og varmeste månedene.

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Portugal

Dato: 9. september 2023

Antall dager:11

Pris fra:25 200 kr

Hva er inkludert

 • Flyvning Oslo - Ponta Delgada
 • Innenlandsflyvning Ponta Delgada - Horta
 • Innenlandsflyvning Horta - Terceira
 • Flyvning Terceira - Oslo
 • Innkvartering 10 netter i delt rom eller enkeltrom mot tillegg*
 • Transport på alle utfluktsdager
 • Diverse billetter under reisen
 • Vandringsdager
 • Frokost og middag under hele reisen
 • Viljaleder Signe Rosland Jensen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Lisboa
Dato:9. sep.
Avgang: 9. september - kl. 12.50
Fly fra: Lisboa
Fly til: Ponte Delgada
Dato:9. sep.
Avgang: 9. september - kl. 17.00
Hjemreise
Fly fra: Terceira
Fly til: Lisboa
Dato:19. sep.
Avgang: 19. september - kl. 06.55
Fly fra: Lisboa
Fly til: Oslo
Dato:19. sep.
Avgang: 19. september - kl. 12.50