Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise, Åpen for alle kjønn
Frankrike, Frankrike, Epernay

Champagne - en sprudlende reise til Frankrike

Med vinranker, grønne åser og pittoreske landsbyer så langt du kan se, setter vi oss på elsykkelen med stø kurs for et champagnehus. Bli med til champagnens hjemsted i Frankrike.

Reisens høydepunkt

 • Besøk på Champagnemuseet og smakinger hos lokale produsenter
 • Opplev dette vakre distriktet på elsykkel
 • Guidet tur til de viktigste severdighetene
 • Omvisning, smaking og lunsj hos Le Clois Corbier
 • Severdigheter i verdensarvklasse
 • Legg til noen dager i Paris om du ønsker
Dato: 16. mai - 20. mai 2024 / 5 dager
Pris 14 250 kr

En boblende reise igjennom Champagne

Champagne – bare navnet setter i gang drømmene – og smaksløkene! Bli med oss på smakfull reise gjennom vindistriktet som har gitt verdens mest eksklusive drikke dets navn.

Etter å ha landet i Paris, tar vi toget til Epernay og Hotel Champagne, hvor vi skal bo denne langhelgen. Epernay er kjent som champagnens fødested, og er en sjarmerende landsby omringet av grønne åser, vinranker, spektakulære slott fra 1800-tallet og over 100 champagnehus i nærheten.

En sprudlende langhelg

Dagene fyller vi med besøk på kjente champagnehus, vinkjellere og en tur med champagnetoget - hvor vi lærer champagnens historie og smaker oss gjennom både kjente og ukjente forfriskende bobler. Vi smaker oss også gjennom det franske kjøkken med sin lidenskap for råvarer, herlige delikatesser og smakfulle oster.

Helgen rommer også sykkelturer på den franske landsbygda. Med rumpa godt plantet på en elsykkel, sykler vi til kjente steder som Hautevillers og Dom Perignons kirke, gjennom grønne vinranker og langs den sprudlende elven La Marne.

Selvsagt blir det også egentid hvor du fyller dagen med det du ønsker. Kanskje tar du deg en dagstur til en pittoresk nabo-by, eller kanskje det er en rundtur innom ulike Champagne-butikker som frister mest? Valget er ditt.

Kort sagt...

Det er bare å begynne å glede seg til nydelig mat, idyllisk natur, gode bobler og hyggelig selskap. Kan man be om mer en langhelg i mai?

Stedet

Epernay er en fredelig, liten by nordøst for Paris med ca 23 000 innbyggere. Den er kjent for å huse flere av de store Champagnehusene, som Moet & Chandon, Pol Roger og Mercier.

Hovedgaten er den koselige Avenue de champagne, og rett under den finner vi de kjente grottene, som rett og slett er 110 km tunneler vinlager. Der befinner det seg intet mindre enn ca. 300 millioner flasker champagne!

Både i Epernay og nabobyen, den litt større Reims, kan vi oppleve severdigheter som står på UNESCOs liste over verdensarver, som Notre Dame-katedralen. Epernay er synonymt med vakker arkitektur preget av 1800-tallet. Vinrankene og åkrene omkranser byen, og der finner vi også kirker fra middelalderen og gamle, ærverdige slott. Det finnes en rekke gode restauranter i byen, så her er det ikke vanskelig å finne noe godt til både tallerken og glass.

Overnatting

Epernay - Hôtel de Champagne

Hôtel de Champagne ligger i sentrum av Epernay. Det er et koselig og lite boutiquehotell med kun 29 rom. Hotellet byr på frokost, og har en badstue for hvile og avslapning.

Romstype:
Delt dobbeltrom
Romsbeskrivelse: Alle de 29 rommene byr på fordeler i form av sengetøy av topp kvalitet og klimaanlegg i tillegg til fasiliteter som safe og lydisolering.

Les mer

Leder

Linda Rønold

Reisetyper: Aktiv ferie, Kultur- og opplevelsesreise

Linda er en omgjengelig reiseleder som er nysgjerrig, både på nye mennesker, nye steder og opplevelser. Hun elsker å oppdage nye land og kulturer, og kanskje lære noe nytt? Gjerne kombinert med god mat og vin!

Hennes aktivitetsferier byr på ulike aktiviteter som fjellturer, sykling, padling - eller kanskje noe helt annet. Hun brenner for at det aktive livet skal være for alle, her er du velkommen uansett form og erfaring.

Enten det er reiser med fokus på bevegelse, kulinariske opplevelser eller eksotiske steder, ønsker Linda å være et trygt og sosialt bindeledd i gruppa. Viktige stikkord for henne er fellesskap og balanse i livet.

Portrettbilde av Linda Rønold
Les mer om Linda Rønold

Program

Hjemreise på egenhånd

Denne reisen er lagt til rette slik at du kan velge om du vil reise hjem eller blir igjen i Paris. Vi skreddersyr din hjemreise etter hva du ønsker.

Åpen for alle

Denne turen er for alle, så ta gjerne med partner, en venn eller meld deg på alene. Vi garanterer at du blir kjent med hyggelige mennesker!

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Frankrike

Dato: 16. mai 2024

Antall dager:5

Pris fra: 14 250 kr

Leder:

Hva er inkludert

 • Direktefly Oslo - Paris 1 vei
 • Lokaltog fra flyplassen - Eperney
 • Overnatting i delt rom ved Hotel Champagne
 • Frokost hver dag
 • 1 middag
 • Sykkeltur med lunsj og champagnesmaking
 • Champagnetoget og smaking av bobler
 • Lokaltog fra Eperney - Paris
 • 1 plantet tre i Viljaskogen
 • Pakken er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo
Fly til: Paris, Charles De Gaulle
Dato:16. mai
Avgang: 16. mai - kl. 08.40
Hjemreise
Fly fra: Paris, Charles De Gaulle
Fly til: Oslo
Dato:20. mai
Avgang: 20. mai