Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Cuba, Cuba

Lett å elske Cuba

Oppdag det beste av Cuba med Vilja! Unik kultur, karibiske strender, pulserende salsa, fengslende musikk og minnerike møter med de lokale. En opplevelse som vil fylle hjertet ditt med skatter fra Karibia!"

*Reisen er åpen for alle kjønn*

Reisens høydepunkt

 • Sightseeing i den eksotiske og pulserende hovedstaden Havanna
 • Bli kjent med helse- og skolevesen
 • Få innsikt i cubansk rom og sigarer
 • Lær å danske salsa i vakre Trinidad
 • Oppleve Cubas historie med revolusjonshelten Che Guevara
 • Kjøretur i gamle fargerike amerikanske biler
Dato: 28. feb - 11. mar 2024 / 13 dager
Pris 39 900 kr
Enkeltromstillegg: 4 200 kr

Det autentiske Cuba - et land rikt på kultur og historie

En reise til Cuba er en reise til et samfunn fjernt fra vestens velstandssamfunn, Vi kommer til et land hvor mange innfødte sliter for å overleve, for å få mat og drikke til familien - men vi møtes med varme smil og åpne armer. Utenfor byene, dominerer hestekjerrer veiene, gatebelysning er et sjeldent syn og det er lett å bli oppslukt i landet som fort kan sette deg 60 år tilbake i tid. Cuba preges av embargoen, mangelen på maskiner, teknisk og praktisk utstyr. Men Cuba også et samfunn kjent for varme, musikk og deilige rytmer - hvor de lokale danser salsa i gatene fra barnsben. Cuba har mye å by på- og vi vil ta deg med på det viktigste, i landet vi elsker.

Havanna og Castro

Den første dagen i Havanna blir du godt kjent med det cubanske dagliglivet. Vi kjører buss langs sjøpromenaden Malecon til Universitetet og Revolusjonsplassen. Her holdt Fidel Castro sine berømte taler som varte i flere timer, og her gjorde han også en kort prosess på den cubanske mafiaen. Vi får en innsikt i landets historie og et godt utdannet folk som blir styrt etter revolusjonens ideer fra 1959.

For å bli kjent med Havanna, går vi i det historiske området rundt hotellet vårt, i gamle Havanna som er på UNESCOs verdensarvliste fra 1982. Vi møter trange gater med fargerike fasader, amerikanske biler og mennesker som danser til salsaens taktfaste rytme, og det er lett å rive seg med tilbake 50 til 60 år.

Fra Viñales grønne daler til salsa på Hemingways barer

Vi reiser videre til fruktbare Viñales, kjent for å være Cubas vakreste landsby og en grønn oase med et landskap dekket av frodige mogoter som gir området en helt spesiell karakter. Du vil også bli kjent med kolonitiden og kampen om Cuba på reisen til historiske Cienfuegos, kulturbyen Trinidad og til Santra Clara. Her besøker vi museet og mausoleet hvor revolusjonshelten Che Guevara og 29 kamerater ligger til hvile.

Cuba er et av de mest spennende og pulserende landene i Karibia. Øya er kjent for sin rike historie, levende kultur, fargerike bygninger, gamle amerikanske biler, kunsten, musikken og dansen. Du finner ingen lignende land i hele verden, og det hele toppes med salsatimer i Trinidad før vi øver enda mer på salsa på en lokal dansebar.

Noen har et ønske om å oppsøke alle barene forfatteren Ernest Hemingway har vært innom. Du finner flere av Hemingways barer på Cuba. Hemingway levde 30 år av livet sitt på Cuba. Oppholdet resulterte blant annet i «Den gamle mannen og havet» som Hemingway fikk Pulitzerprisen for og Nobelprisen i litteratur i 1954. Vi besøker villaen til Hemingway, Finca Virga, og barene han vanket på.

Så hva sier du - Er du klar for et karibisk eventyr?

Stedet

Cuba er Karibias største stat og øy. Du finner Cuba mellom Det karibiske hav, Atlanterhavet og Mexicogolfen. Cuba ligger cirka 14 mil sør for Florida, USA.

Det bor litt over 11 millioner mennesker på Cuba, og 2,3 millioner mennesker i hovedstaden Havanna.

Cuba har siden den cubanske revolusjon i 1959 vært en sosialistisk republikk, det cubanske kommunistparti er eneste parti.

Cuba er fortsatt preget av embargoen USA innførte etter revolusjonen med stor mangel på maskiner, utstyr og kjøretøy og internasjonal handel. Cuba har satset på utdanning og helse, og sender flere tusen leger til andre land.

Overnatting

Cuba, Havanna - Hotel Nacional

Hotel Nacional ligger i bydelen Vedado i Havanna og er ett av de mest kjente hotellene på Cuba. Hotel Nacional har fem stjerner, er bygget i spansk eklektisk stil i 1930, med en fantastisk hage og utsikt over byen, havet og den kjente strandpromenaden Malecon. Her er flere restauranter og serviceområder og et stort utendørs bassengområde. Hotel Nacional har huset mange Hollywood-stjerner på 50-tallet, og hvis du er heldig kan velge rom etter hvilke kjendiser som har tidligere har bodd på hotellet.

Romstype: Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg
Romsbeskrivelse:
Store rom med to senger. Alle rommene har utsikt med alle fasiliteter du trenger for et flott opphold.

Les mer

Cuba, Cienfuegos - Hotel La Union

Hotel La Union er et sjarmerende fire stjerners hotell i hjertet av den gamle delen av Cienfuegos. Hotellet ble restaurert i år 2000, har restaurant, barer og et utendørs bassengområde. Hotel La Union er et hyggelig hotell med tradisjonell arkitektur og vennlig atmosfære, som det alltid er hyggelig å komme tilbake til.

Romstype: Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse:
Rommene er store og lyse og innredet i tradisjonell arkitektur.

Les mer

Cuba, Havanna - Hotel Capri

NH Capri ligger i hjertet av Havana, med utendørsbasseng i toppetasjen og panoramautsikt over byen. Hotellet har også treningsstudio, badstue og tyrkisk bad. Her finner du to restauranter og to barer. NH Capri La Habana ligger ti minutters kjøretur fra Gamle Havana og 30 minutters kjøretur fra Jose Martí.

Romstype: Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse:
Alle rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV med satellittkanaler, safe, sittehjørne, minibar, kaffetrakter og bad med dusj, hårføner og gratis badeprodukter. Wi-Fi er tilgjengelig mot en avgift.

Les mer

Cuba - Memories Trinidad del Mar

Memories Trinidad Del Mar ligger på stranden, rett ved Playa Ancon og er et "alt inkludert"- feriested. Hotellet ligger kun ti minutters med drosje fra Trinidad, en av de mest pittoreske og sjarmerende byene på Cuba. Hotellet er bygget i cubansk-spansk kolonistil med buede smijernsgitter, røde tegltak, pastellfargede bygninger og en tropisk hage med palmetrær. Midt i hagen er det er stort svømmebasseng, og det er både tennisbaner, treningssenter og sykkelutleie hvis du vil kombinerer oppholdet med trening.

Romstype: Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse: Store og lyse rom med balkong eller terrasse, aircondition, tv og minibar som fylles på daglig.

Les mer

Leder

Ingebjørg Sæbu

Reisetyper: Kultur- og opplevelsesreise

Ingebjørg blir glad når hun får dele kunnskap med andre. Hun er journalist og har i mer enn 40 år arbeidet med nyheter, å fortelle og redigere det som skjer internasjonalt, nasjonalt og lokalt til nordmenn.

Portrettbilde av Ingebjørg Sæbu
Les mer om Ingebjørg Sæbu

Program

Hotell på reisen

Hotellene på reisen er alltid med forbehold om endringer. Standarden er den samme, men hvilke hotell vi bor på kan være annet enn oppsatte hoteller.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Cuba

Dato: 28. februar 2024

Antall dager:12

Pris fra: 39 900 kr

Hva er inkludert

 • Flyreisen Oslo-Havanna t/r med bagasje
 • 11 netter i valgt romkategorie
 • frokost daglig
 • 13 måltider – dvs lunsj og/eller middag, 2 av dagene er med all inclusive så også all drikke er inkludert
 • transport i privat buss på Cuba
 • alle utflukter som nevnt og entreer samt turistkort (må ha)
 • Lokal engelsktalende guide
 • Ingebjørg Sæbu som vår sosiale og kunnskapsrike leder for Cuba reisen
 • Reisen er beskyttet av Reisegarantifondet
 • Et tre planet hos Trefadder

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Paris, Charles de Gaulle Airport
Dato:28. feb.
Avgang: 28. februar - kl. 06.25
Fly fra: Paris Charles de Gaulle (CDG)
Fly til: Havana, Jose Marti International
Dato:28. feb.
Avgang: 28. februar - kl. 14.10
Hjemreise
Fly fra: Havana, Jose Marti International
Fly til: Paris Charles de Gaulle (CDG)
Dato:10. mar.
Avgang: 10. mars - kl. 21.55
Fly fra: Paris Charles de Gaulle (CDG)
Fly til: Oslo, Gardermoen
Dato:11. mar.
Avgang: 11. mars - kl. 14.25