Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Cuba, Cuba

Cuba - Rundreise med kulturskatter

Velkommen til fargerike Cuba, med all sin glede og varme. Få en smak av det cubanske samfunn ved å møte cubanere i deres miljø. Du lærer å danse salsa til fengende rytmer i koselige Trinidad og kjører igjennom Havanas gater i amerikanske biler. Ingebjørg viser deg Cuba bak fasaden, gjennom historie og utflukter. Reisen er åpen for alle kjønn.

Reisens høydepunkt

 • Sightseeing i Havanna
 • Bli kjent med helse- og skolevesen
 • Rom og sigarer
 • Salsa, i den vakre kulturbyen Trinidad
 • Cubas historie med revolusjonshelten Che Guevara
 • Kjøretur i særegne gamle amerikanske biler
Dato: 28. feb - 11. mar 2024 / 13 dager
Pris 38 200 kr
Enkeltromstillegg: 4 200 kr

Samfunn, sol og salsa

En reise til Cuba er en reise til et samfunn så fjernt fra vestens velstandssamfunn, men også et samfunn med varme og smektende rytmer.

Vi kommer til et land der mange sliter for å overleve, for å få mat og drikke til sine. Vi opplever et Cuba som preges av embargoen og mangel på teknisk og praktisk utstyr og maskiner.

Vilja tar deg inn i det cubanske dagliglivet i Havanna alt den første dagen. Vi kjører buss langs sjøpromenaden Malecon, Universitetet og til Revolusjonsplassen der Fidel Castro holdt sine berømte taler som varte i flere timer.

For å bli kjent med Havanna, vandrer vi i det historiske området rundt hotellet der vi bor, i gamle Havanna som er på UNESCOs verdensarvliste fra 1982. Vi møter et godt utdannet folk som blir styrt etter revolusjonens ideer fra 1959.

Vi reiser til fruktbare Viñales, forteller historien med kolonitiden og kampen om Cuba på reisen til historiske Cienfuegos, kulturbyen Trinidad og til Santra Clara der mausoleet over og museet med revolusjonshelten Che Guevara er.

Cuba er også kultur, i kunsten, musikken og dansen finner den vanlige cubaner gleder og drømmer. Vi skal også finne rytmen med salsatimer i Trinidad før vi går på dansebar og praktiserer.

Noen har et ønske om å oppsøke alle barene forfatteren Ernest Hemingway har vært innom. Noen av disse er på Cuba. Hemingway levde her deler av sitt liv, fikk inspirasjon og skrev blant annet den «Den gamle mannen og havet» som han fikk Pulitzerprisen for og Nobelprisen i litteratur i 1954. Vi besøker huset Ernest Hemingway hadde og selvfølgelig barene han frekventerte.

Stedet

Cuba er den største staten og øy i Karibia, mellom Det karibiske hav, Atlanterhavet og Mexicogolfen. Cuba ligger ca 14 mil sør for Florida, USA.

Det bor vel 11 millioner mennesker på Cuba, ca en 2,3 millioner i hovedstaden Havanna.

Cuba har siden den cubanske revolusjon i 1959 vært en sosialistisk republikk, det cubanske kommunistparti er eneste parti.

Cuba er fortsatt preget av embargoen USA innførte etter revolusjonen med stor mangel på maskiner, utstyr og kjøretøy og internasjonal handel. Cuba har satset på utdanning og helse og sender flere tusen leger til andre land.

Overnatting

Cuba, Havanna - Hotel Nacional

Hotel Nacional ligger i bydelen Vedado i Havanna og er av de mest kjente hotell på Cuba. Hotel Nacional har fem stjerner, det historiske hotellet er bygget i spansk eklektisk stil i 1930 har en fantastisk hage med utsikt over byen, havet og den kjente strandpromenaden Malecon. Her er flere restauranter og serviceområder og et stort utendørs bassengområde. Det er nærmest nødvendig å besøke hotel Nacional på en reise til Cuba.

Romstype: Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg
Romsbeskrivelse:
Store rom med to senger. Alle rommene har utsikt og alle fasiliteter en trenger for et flott opphold.

Les mer

Cuba, Cienfuegos - Hotel La Union

Et hyggelig fire stjerners hotell i hjertet av den gamle delen av Cienfuegos. Hotellet ble restaurert i år 2000, har restaurant, barer og et utendørs bassengområde. Dette er et hyggelig hotell med tradisjonell arkitektur og vennlig atmosfære, et hotell det alltid er hyggelig å komme tilbake til.

Romstype: Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse:
Rommene er innredet i tradisjonell arkitektur og er lyse og store.

Les mer

Cuba, Havanna - Hotel Capri

NH Capri ligger i hjertet av Havana, og tilbyr et utendørsbasseng i toppetasjen med panoramautsikt over byen. Hotellet har også treningsstudio, badstue og tyrkisk bad. Her finner du 2 restauranter og 2 barer. NH Capri La Habana ligger en 10-minutters kjøretur fra Gamle Havana og en 30-minutters kjøretur fra Jose Martí.

Romstype: Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse:
Alle rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV med satellittkanaler, safe, sittehjørne, minibar, kaffetrakter og bad med dusj, hårføner og gratis badeprodukter. Wi-Fi er tilgjengelig mot en avgift.

Les mer

Cuba - Memories Trinidad del Mar

Memories Trinidad Del Mar er et "alt inkludert" - feriested. Hotellet ligger i nærheten av Trinidad og er omgitt av hvite sandstrender og gammel spansk arkitektur. Hotellet har mange fasiliteter inkludert et stort basseng, tennisbaner og treningssenter.

Romstype: Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse: Store og lyse rom alle med balkong eller terrasse, aircondition, tv og minibar som fylles på daglig.

Les mer

Leder

Ingebjørg Sæbu

Reisetyper: Kultur- og opplevelsesreise

Ingebjørg blir glad når hun får dele kunnskap med andre. Hun er journalist og har i mer enn 40 år arbeidet med nyheter, å fortelle og redigere det som skjer internasjonalt, nasjonalt og lokalt til nordmenn.

Portrettbilde av Ingebjørg Sæbu
Les mer om Ingebjørg Sæbu

Program

Hotell på reisen

Hotellene på reisen er alltid med forbehold om endringer. Standarden er den samme, men hvilke hotell vi bor på kan være annet enn oppsatte hoteller.

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Cuba

Dato: 28. februar 2024

Antall dager:12

Pris fra:38 200 kr

Hva er inkludert

 • Flyreisen Oslo-Havanna t/r med bagasje
 • 11 netter i valgt romkategorie
 • frokost daglig
 • 13 måltider – dvs lunsj og/eller middag, 2 av dagene er med all inclusive så også all drikke er inkludert
 • transport i privat buss på Cuba
 • alle utflukter som nevnt og entreer samt turistkort (må ha)
 • Lokal engelsktalende guide
 • Ingebjørg Sæbu som vår sosiale og kunnskapsrike leder for Cuba reisen
 • Reisen er beskyttet av Reisegarantifondet
 • Et tre planet hos Trefadder

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Paris, Charles de Gaulle Airport
Dato:28. feb.
Avgang: 28. februar - kl. 06.25
Fly fra: Paris Charles de Gaulle (CDG)
Fly til: Havana, Jose Marti International
Dato:28. feb.
Avgang: 28. februar - kl. 14.10
Hjemreise
Fly fra: Paris Charles de Gaulle (CDG)
Fly til: Oslo, Gardermoen
Dato:10. mar.
Avgang: 10. mars - kl. 14.25
Fly fra: Havana, Jose Marti International
Fly til: Paris Charles de Gaulle (CDG)
Dato:10. mar.
Avgang: 10. mars - kl. 21.55