Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Frankrike, Antibes

Vakkert, vennlig og velsmakende på den franske riviera

Nice og Antibes - i én og samme reise! La oss flanere langs Promenade des Anglaisog i Nice. Og i Antibes besøker vi den sjarmerende gamlebyen, badestrender og det imponerende Picasso-museet.

Reisens høydepunkt

 • Den beste maten med det ypperste av drikke
 • Besøk ved parfymefabrikken i Eze
 • Besøk i en av de eldste vinbutikkene i Nice
 • Markedet i Antibes med drømmenes råvarer
 • Vandring på promenaden i Nice og den spesielle gamlebyen
 • Ferjetur fra Cannes til de historiske Lerins-øyene med klosterbesøk
Dato: 7. mai - 11. mai 2024 / 5 dager
Pris 12 990 kr
Enkeltromstillegg: 3 900 kr

Vakre strender, historie og solfylt atmosfære i Antibes og Nice

Vakre Provence møter deg med fransk eleganse, vennlighet, de beste råvarer og de deiligste måltider. Her kan du vandre i kultur og historie sammen med Viljaleder Ingebjørg Sæbu. Vi svømmer, rusler, trener, shopper og nyter livet ved bassenget eller på en kafé. Sammen blir vi godt kjent i området mellom Nice, Antibes og Cannes og bruker lokaltransport som en ekte fransk madame.

Antibe og Juan-les-Pins er to sammenvokste byer med vakre hvite strender mot det asurblå Middelhavet. Et perfekt reisemål for deg som liker sol, strand, natur og kultur.

Her nyter du parkene, hagene og ikke minst den vakre naturen i området. Juan-les-Pins byr på en god blanding av historie, kultur, naturskjønnhet og en avslappet, solfylt atmosfære.

Hotellet du bor på ligger et steinkast fra havet, og her møtes vi hver morgen til enkel strekk og gåtur langs stranden. Det er helt nydelig å starte dagen ved havet.

Vi besøker Antibes’ gamle sentrum, en sjarmerende gammel by med trange gater, butikker og restauranter – og den godt bevarte middelalderske bymuren. Vi tar turen til den store parfymefabrikken i Eze og blir tatt igjennom parfymens velduftende historie. Det blir også tid til å vandre i gamlebyen i Nice, gjennom markedene, gatene og blant de hyggelige kaféene. Vi skal selvsagt også innom en av de eldste vinbutikkene i området.

Provence er kjent for sin deilige mat og vin. På reisen smaker vi oss igjennom lokale spesialiteter som ratatouille, bouillabaisse, og tapenade. Våre middager nyter vi både i Antibes, Nice og Cannes. Dette er en reise der vi sammen bestemmer dagene og aktivitetene, vi reiser og handler, spiser og drikker, akkurat slik det passer oss på en reise til Sør- Frankrike.


Stedet

Antibes er en vakker by som ligger på den franske rivieraen i Sør-Frankrike. Byen er kjent for sine fantastiske strender, historiske byggverk og livlige atmosfære. En av de mest kjente attraksjonene i Antibes er den gamlebyen, kjent som «Vieil Antibes».

Denne sjarmerende bydelen er omgitt av godt bevarte bymurer og har smale brosteinsgater, fargerike hus og en rekke butikker, restauranter og kafeer. Innenfor bymurene finner du også det imponerende Antibes-katedralen, som stammer tilbake til det 17. århundre.

En annen bemerkelsesverdig attraksjon er Château Grimaldi, som nå huser det imponerende Picasso-museet. Picasso bodde i Antibes i en periode på 1940-tallet, og museet viser en stor samling av hans verker.

Antibes er også kjent for sin yachthavn, Port Vauban, som er en av de største og mest prestisjefylte marinaene i Europa. Den tiltrekker seg luksuriøse yachter og er et flott sted å spasere langs kaiene og beundre de imponerende båtene.

Antibes ligger i Provence som er kjent for sin spektakulære og naturlige skjønnhet. Her finner du bølgende åser, pittoreske landsbyer og solsikkeåkre som maler landskapet med livlige farger. Regionen tilbyr en perfekt kombinasjon av vakker natur, kultur, mat, vin og utendørsaktiviteter.

Overnatting

Provence, Antibes - Hotel Ambassadeur Antibes Juan les Pins

Hotel Ambassadeur Antibes Juan-les-Pins er et moderne og elegant hotell, kun et steinkast fra stranden i Juan-les-Pins. Store fine hotellrom, herlig frokost, utvendig og innvendig basseng, solstoler og alt klart til å nye livet langs Den franske riviera.

Treningsssenter, gratis wifi og veldig servise vennlig personale.

Romstype: Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg.
Romsbeskrivelse: Store fine rom med to senger.

Les mer

Leder

Ingebjørg Sæbu

Reisetyper: Kultur- og opplevelsesreise

Ingebjørg blir glad når hun får dele kunnskap med andre. Hun er journalist og har i mer enn 40 år arbeidet med nyheter, å fortelle og redigere det som skjer internasjonalt, nasjonalt og lokalt til nordmenn.

Portrettbilde av Ingebjørg Sæbu
Les mer om Ingebjørg Sæbu

Program

Praktisk informasjon

Det er viktig å ha med gode sko til å spasere i og badetøy. Språket er selvfølgelig fransk, men du gjør deg godt forstått på engelsk.

Når du reiser med Ingebjørg, blir det alltid en overraskelse - det blir det også i Provence!

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Frankrike

Dato: 7. mai 2024

Antall dager:5

Pris fra: 12 990 kr

Hva er inkludert

 • Flyreise Oslo-Nice tur/retur inkludert bagasje
 • Transport fra flyplassen med stopp ved parfyme fabrikken i Ez
 • 4 netter i valgt romkategori
 • Frokost daglig
 • 1 felles middag
 • Ingebjørg Sæbu som vår leder og lokalkjent i området
 • Programforslag under hele oppholdet med vår leder
 • Sosialt fellesskap
 • Et tre plantet i Viljaskogen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: Nice
Dato:7. mai
Avgang: 7. mai - kl. 10.00
Hjemreise
Fly fra: Nice
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:11. mai
Avgang: 11. mai - kl. 10.25

Provence - vakkert, vennlig og venninneskapende