Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Egypt

Eventyrlige Egypt med Nilencruise og uforglemmelige opplevelser

Antikkens perler i kombinasjon med magiske dager på Nilencruise og late dager i Hurghada. Bli med Charlotte å opplev en skattekiste av kulturell og historiske opplevelser, blir inspirert av nye smaker og nyt sol, varme og ikke minst noen bad i Rødehavet. Fantastiske opplevelser står i kø i vakre Egypt.

Reisens høydepunkt

 • Pyramidene og egyptiske museet i Kairo
 • Tre netter på Nilencruise med full pensjon
 • Hatshepsuts tempel og Kongenes dal
 • Kom Ombo og Karnak templene
 • Dyktige lokale guider på alle severdigheter
 • Tre netter i Hurghada med sol, bad og snorkeling
Dato: 25. jan - 3. feb / 10 dager
Pris 21 990 kr
Enkeltromstillegg: 2 900 kr

Pyramider, avslapning og Egyptiske skatter

Er du som Ole Brumm, vil oppleve mye variert i løpet av ferien? Da er dette absolutt et eventyr du ikke kan gå glipp av. Vi starter med noen dager i Kairo, med kjente kulturskatter - et absolutt «must» i Egypt. Etter noen travle dager i storbyen kaster vi loss og nyter deilig slaraffenliv om bord på nydelig elvecruise med den beste oppvarting. Langs Nilen besøker vi templer, byer, går på sightseeing og få nye inntrykk rundt hver elvesving.

Det å reise på cruise på Nilen er som å reise 2000 år tilbake i tiden. Stille glir vi forbi hverdagen; og det kan lett oppfattes som et evig skuespill. Men det er hverdagen, den vanlige hverdagen til lokalbefolkningen vi får tatt del i. Mens vi kanskje nyter livet på toppdekk med ett forfriskende glass og med kameraene i beredskap? Besetningen om bord er gjerne fra flere ulike religioner, men er som en storfamilie ombord, noe som gjør det trygt og naturlig for oss damer i vårt fellesskap.

Underveis på cruiset får vi også tid til hektiske, livlige bybesøk, i souken, utrolig spennende shopping og kanskje hesteskyss tilbake til båten?

Vi avslutter ferien med noen magiske feriedager i Hurghada. På et flott hotell rett ved Rødehavet og muligheter for snorkelturer, båtturer og nyte sol, bad og ferielivet.

Stedet

Egypt - ikke som andre ferieland
Vår reise hit kombinerer uforglemmelige historiske og kulturelle opplevelser med en avslappende badeferie i toppklasse. Med perfekt temperatur, i luften og i vannet!

Kairo – på de flestes må-se-liste - for å oppleve de praktfulle egyptiske pyramidene som ble bygget for 4500 år siden. Mange millioner turister reiser hit hvert år for å lære mer om antikkens historie og uendelige skatter – ikke bare Giza pyramidene. I Kairo opplever vi en fascinerende sammensmelting av det gamle og moderne.

Hurghada er Egypt tredje største by og ligger ved kysten av Rødehavet. Her finner du roen med slappe dager på stranden, i vannet eller ved bassenget. Gjennomsnittstemperaturen her er ca 30 grader hele året. Byen er en koselig by, fylt med lange strandpromenader og herlige butikker og hyggelige barer og restauranter.

Overnatting

Hurghada - Sunrise Garden Beach Hotel

Sunrise Garden Beach Hotel er et elegant 5-stjerners ferieanlegg beliggende rett ved en privat sandstrand. Hotellet byr på flotte fasiliteter og utallige aktiviteter. Her nyter vi den unike solnedgangen, den fascinerende utsikten over ørkenen og fjellene, og det turkise vannet. På hotellet nyter vi all inklusive og har flere restauranter, barer og svømmebassenger.

Romstype:
Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Romsbeskrivelse:
Store og lyse og moderne rom med fin uteplass.

Les mer

Cairo - Holiday Inn Cairo

Holiday Inn Cairo er et moderne hotell beliggenhet kun 10 minutter fra Kairo flyplass. Dette hotellet er det ideelle hotellet for oss som skal utforske de moderne og historiske attraksjonene i Egypts hovedstad. Like ved siden av ligger også et stort shoppingsenter. Mange restauranter og en koselig bar.

Romstype:
Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse:
Store og komfortable rom med tv og gratis internett.

Les mer

Nilencruise

Nilencruiset er en reise gjennom sivilisasjonens vugge. Avslappende luksusliv om bord i kombinasjon med antikkens perler. Strekning vi skal cruise på er fra Luxor til Aswan, en skattkiste av kulturell og historisk natur. Nyt atmosfæren og livet om bord, i byene eller de vakre omgivelsene.

Deluxe cruise med alle ønskelige fasiliteter. Vi seiler sakte på Nilen, mens vi nyter panorama utsikt hele veien. Fine fellesområder både på dekk og inne. Innbydende restaurant hvor vi nyter både frokost, lunsj og middag.

Romstype: Delt twin lugar eller enkeltlugar
Romsbeskrivelse:
Fine og moderne lugarer med to senger og vindu.

Les mer

Leder

Charlotte Ehde-Eliassen

Reisetyper: Kultur- og opplevelsesreise, Aktiv ferie

Charlotte brenner for fellesskap og (kj)ærlighet. Med Charlotte på reise er det alltid glede, fellesskap og aktivitet. Hun er som essensen i våre reiser for kvinner - alltid mer enn en reise!

Portrettbilde av Charlotte Ehde-Eliassen
Les mer om Charlotte Ehde-Eliassen

Program

Visum

Vi trenger visum for innreise til Egypt, kan kjøpes online på forhånd eller ved innreise. Koster 25 US pr i dag. - mer informasjon kommer med billettene (2 uker før avreise)

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Egypt

Dato: 25. januar

Antall dager:10

Pris fra:21 990 kr

Hva er inkludert

 • Fly Oslo - Kairo via Istanbul
 • Fly Hurghada - Oslo via Istanbul
 • Fly Kairo - Aswan
 • All transport i henhold til program
 • Overnatting 2 netter i Kairo inkludert frokost
 • Halvdagsutflukt til pyramindene og Sphinx
 • Halvdagsutflukt til Egyptian Museum
 • Besøk ved High Dam og temple of Philae
 • 3 netters elvecruise fra Aswan - Luxor med fullpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • Besøk ved Kom Ombo og tempelet
 • Seiling til Luxor via Edfu
 • Sightseeing i Luxor
 • Overnatting 3 netter ved Sunrise Garden Beach i Hurghada med all inklusive
 • Plantet tre i Viljaskogen
 • Viljaleder Charlotte Ehde - Eliassen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Istanbul
Dato:25. jan.
Avgang: 25. januar - kl. 11.40
Fly fra: Istanbul
Fly til: Oslo, Gardermoen
Dato:25. jan.
Avgang: 25. januar - kl. 19.05
Hjemreise
Fly fra: Hurghada
Fly til: Istanbul
Dato:3. feb.
Avgang: 3. februar - kl. 03.45
Fly fra: Istanbul
Fly til: Oslo
Dato:3. feb.
Avgang: 3. februar - kl. 08.45