Vilja logo
Fottur
Storbritannia, Yorkshire

Spennende vandring i Yorkshire Dales nasjonalpark

Bli med på fottur i Yorkshire Dales, et av Englands vakreste områder. Signe byr på historier og fortellinger, mens vi går blant bølgede åser, irrgrønne jorder, kilometervis med steingjerder og trivelige landsbyer.

Reisens høydepunkt

 • Vandreturer i nasjonalparken
 • Engelsk landsbysjarm
 • Overnatting i historiske bygninger
 • Nydelig engelsk pubmat
 • Topptur over Great Shunner Fell
 • Vakkert åpent landskap
Dato: 11. aug - 18. aug / 8 dager
Pris 19 900 kr

Som å vandre tilbake i tid

Denne uken vil du oppleve noen av de vakreste turene i Yorkshire sammen med andre vandringsglade kvinner.

Sammen skal vi følge flere «National trails», som er godt merkede langdistanse fotturer og vi skal vandre en del av vandreruta «The Pennine Way» på vår første dag.

Landskapet er ufattelig vakkert, og med stor variasjon. Landsbyene er idylliske og nesten utelukkende bygd av stein. Siden dette er en nasjonalpark, er det svært strenge regler for bygging og restaurering, noe som gjør at hele turen føles som en reise tilbake i historien. Du kommer hjem med kunnskap om landsdelen og mange gode minner.

Naturen her er grønt og frodig, noe som er typisk for et område med mye nedbør. Vi vandrer i åpne landskap, på topptur og i landsbyene. August er en «normal» måned for nedbør, og temperaturen ligger mellom 10 og 20 grader.

Vi holder et jevnt tempo underveis, med noen stopp for fotografering og en lengre lunsjpause. Vi går med dagstursekk og bagasjen blir fraktet mellom overnattingsstedene.

NB! Det er få hoteller med nok senger til oss og det er begrenset plass på denne reisen. Du blir derfor innkvartert i ulike romstyper; hovedsakelig dobbeltrom og trippelrom, og det er ikke mulig å bestille verken eller.

Stedet

Yorkshire Dales National Park ligger i Nord-England. Landskapet består av bølgende åser, rosa lyngheier, irrgrønne jorder, kilometer på kilometer med steingjerder, og små pittoreske landsbyer. Deler av Nasjonalparken er eid av The National Trust, en organisasjon som jobber for bevaring av gamle historiske bygninger, vern av landskapsområder, videreføring av mattradisjoner, og bærekraftig produksjon av kortreist mat.

Overnatting

England, Hawes - Cocketts Hotel

Cocketts Hotel er et lite koselige hotellet ligger i sentrum av Hawes, en liten landsby i Yorkshire Dales og det perfekte utgangspunktet for flere fotturer. Det er et lite hotel med restaurant og en hyggelig liten samlingsplass utendørs.

Romstype: Delt rom
Rombeskrivelse:
Klassisk moderne rom med eget bad og te/kaffe fasiliteter.

Ps. Alle må være i stand til å bære sin egen bagasje opp til rommet. Ingen av de gamle sjarmerende stedene har heis, og det er bratte trange trapper.

Les mer

England, Hubberholme - The George Inn

The Georgie Inn er et lite og utrolig koselig overnattingssted med en vakker gårdsplass utenfor. Innenfor de hvite steinmurene blir du ønsket velkommen inn i en herlig, varm og hyggelig atmosfære. På dette hotellet har vi alle rommene, samt to ekstra rom på Church Farm, som ligger 100 meter unna The George Inn.

Romtype: Delt rom - dobbelt eller trippelrom
Rombeskrivelse: Trasdisjonelle rom med enkel standard, eget bad og te/kaffe fasiliteter.

Les mer

England, Grassington - The Devonshire

The Devonshire ligger i landsbyen Grassington i hjertet av Yorkshire Dales. Det er et sjarmerende vertshus med et hyggelig vertskap. Det er rett og slett en perle som serverer tradisjonell pubmat og kun den beste lokale ølen.

Romstype: Delt dobbeltrom eller trippelrom
Romsbeskrivelse: Lyse og moderne rom med varm atmosfære. Alle har tv, gratis Wifi og kaffe/te fasiliteter.

Les mer

England, Malham - The Lister Arms

Tatt ut fra et vakkert engelsk eventyr ligger dette koselige hotellet - The Lister Arms midt i Malhham. Her finner du en restaurant som byr på hjemmelagd mat med sesongbaserte råvarer.

Romstype: Delt dobbelt og trippelrom
Romsbeskrivelse:
Individuelle og moderne rom med fine detaljer, eget bad og te/kaffe fasiliteter.

Les mer

Leder

Signe Rosland Jensen

Reisetyper: Fottur, Kultur- og opplevelsesreise

Signe brenner for å reise, og har et blikk for organisering. Hennes lidenskap er vandreturer i vakkert landskap både i Norge og Europa. Snorkling og undervannsfotografering er andre favorittaktiviteter på reise.

Portrettbilde av Signe Rosland Jensen
Les mer om Signe Rosland Jensen

Program

Vandringsnivå - middels

Denne reisen passer for alle som liker fotturer i vakker natur. Vandringsnivået er middels. Det betyr at du må være i normalt god form, og kunne klare dagsetapper mellom 12-20 kilometer, med 200 - 400 meter høydeforskjell. Vi holder et jevnt tempo, med små stopp for fotografering på de vakre stedene vi passerer. Vi tar også korte pauser og et lengre stopp for deilig lunsj.

Praktisk informasjon

I Yorkshire Dales er hunder tillatt innendørs på alle hotell og restauranter. Turen passer derfor ikke for de med allergi for hunder.

Hotellene er alle svært gamle, og rommene har forskjellig størrelse og utforming. The George Inn fra 1200-tallet, har mange eksponerte steinvegger, og små edderkoppnett vil forekomme både inne og ute.

Vi har kun dobbel- og trippelrom disse dagene, det varierer fra sted til sted og vi vil bytte på romsfordelingen underveis.

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Storbritannia

Dato: 11. august

Antall dager:8

Pris fra:19 900 kr

Hva er inkludert

 • Flyvning tur/retur direkte Oslo-Manchester inkludert bagasje
 • Transporter mellom flyplass og hoteller
 • 2 netter i delt rom med frokost The Cocketts Hotel
 • 1 natt i delt rom med frokost The George Inn
 • 2 netter i delt rom med frokost The Devonshire
 • 2 netter i delt rom med frokost The Lister Alms
 • Bagasje transport mellom hotell
 • Middager ifølge program
 • Norsk Viljaleder Signe Rosland Jensen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
 • Reisen i 2023 er med forbehold om prisendring grunnet flyvning og valuta. Forbehold også om små endringer i programmet.

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: England, Manchester
Dato:11. aug.
Avgang: 11. august - kl. 11.10
Hjemreise
Fly fra: England, Manchester
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:18. aug.
Avgang: 18. august - kl. 09.45