Vilja logo
Fottur
Sierra Nevada, Andalucia, Spania

Fjellmagi med eventyrlig utsikt til Sierra Nevadas topper

Med leder

Gunvor Guttormsen

Gjør deg klar for eventyr med fantastiske vandringsdager blandet med historie, kultur og de ypperste naturopplevelsene. Det spanske fastlandet er fascinerende. Ikke minst den korte avstanden mellom hav og fjell.

FOTTUR
3 plasser igjen

Reisens høydepunkt

 • Spennende gastronomi og kultur
 • Besøk på historiske monumenter
 • Vandring mellom tradisjonelle landsbyer
 • Sykkeltur i Malaga
Portrettbilde av Gunvor Guttormsen

Leder:

Gunvor Guttormsen

Dato:

03.sep. - 10.sep.
Pris 18 900 kr
Enkeltromstillegg: 2 450 kr

Vandre mellom oliven- og mandeltrær, pittoreske hvitkalkede landsbyer med blomstrede balkonger og terrasser, blant vinmarker, frodige skogområder og fine utsiktspunkter. Og nyt lunsjen på tradisjonelle tavernaer eller langs vår vandringssti. Opplev Malaga fra sykkelsetet og avslutt eventyruken i nydelige Grenada.

Vi ferdes både høyt og lavt, på stier i skogen og i landsbyer. Det er fine, lettgående ruter, men vi anbefaler at du har gått noe i fjellet før denne reisen.

Den lengste turen på ca 17 kilometer er på høyfjellet. Vi innleder reisen på sykkelsetet i Malaga, og sykler langs den lange flotte Malagueta stranden, severdigheter og gjennom de trange gatene i gamlebyen.

Deretter begynner vår reise til det fascinerende Alpujarra området. Her snirkler vi oss gjennom hvitkledde landsbyer på smale landsbyveier, med fjell så langt øyet kan se. Vi har eventyrlige vandringer alle dager, den ene utsikten vakrere enn den andre. Det er nesten så vi ikke får puste.

Siste dagen venter Granada på oss. Det blir en fantastisk omvisning på Alhambra Palasset og i Generalifes eventyrligste hager

Stedet

Sierra Nevada, Andalucia

Andalucia befinner seg i den sørlige delen av Spania, er bindeleddet mellom Europa og Afrika og møtestedet for Atlanterhavet og Middelhavet. Denne regionen har blitt erobret av mange ulike kulturer og sivilisasjoner opp gjennom historien og alle har satt sine spor på ulike vis. Mangfoldet av landskap og geografisk terreng gir opphav til en rekke miljøer som går fra det varme området langs elven Guadalquivir hvor du finner Sevilla, Cordoba gjennom frodige fjellområder, vulkansk landskap slik som Tabernas ørkenen i Murcia og de snødekte toppene i Sierra Nevada i Granada.

Guadalquivirelven er Andalusias viktigste elv og gir liv til mange områder i sin ferd igjennom regionen. I knapt førti kilometer kan du gå fra alpine fjellandskap til tropiske områder på Middelhavskysten. Andalucias kystlinje strekker seg nesten 900 kilometer langs hele det sørlige Spania og er hjem til et stort antall byer som Malaga, Cadiz, Huelva og mindre tettsteder som Almuñecar, Rota, Fuengirola og Nerja og sandstrender som er en fryd å besøke. Her finner du og representert mange av Spanias attraktive monumenter, fra imponerende monumenter i store byer til vanlig små landsbyer, som har gitt en konstant kilde til inspirasjon for alle typer kunstnere, det kongelige palasset Alhambra i Granada, Moskeen i Cordoba og Sevillas Gotiske katedral og jødiske kvarter.

Overnatting

Spania, Andalucia - Sierra Nevada

Malaga - Hotel Maestranza - ligger veldig fint til med kort gangavstand til sentrum av Malaga og kun 200 meter fra stranden. Et lite hotell med god standard.
Capileira - Hotel Rual Real Poqueira - det beste hotellet i landsbyen. Hotellet har et svømmebasseng og en meget koselig atmosfære.
Granada - Hotel Palacio Gamboa - god standard og perfekt beliggenhet med gangavstand til sentrum.

Romtype:
Delt twin rom og enkeltrom

Leder

Gunvor Guttormsen

Reisetyper: Fottur, Kultur- og opplevelsesreise

Gunvor har bodd i Spania i over 25 år og er en lidenskapelig person. Hun elsker å vandre i Spanias vakre natur og setter stor pris på kunne dele dette med andre damer. Hun er omsorgsfull og skaper fellesskap ute på vandring og deler mer enn gjerne sin kunnskap om området.

Portrettbilde av Gunvor Guttormsen
Les mer om Gunvor Guttormsen

Program

Inkludert

 • Direktefly tur/retur Oslo - Malaga
 • Transport tur/retur flyplass og hotell
 • 7 netter i delt rom, enkeltrom mot tillegg
 • Måltider i henhold til programmet
 • Sykkeltur i Malaga
 • 4 vandringsdager i Sierra Nevada
 • Vandring på Spanias høyeste fjell på fastlandet
 • Norsktalende, lokal vandringsleder Gunvor
 • Sosialt fellesskap med andre kvinner
 • Et tre planet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flyinformasjon

Avreise 3.september
Oslo, Gardermoen - Malaga kl. 13:40 - 18:45

Hjemreise 10.september
Malaga - Oslo, Gardermoen kl. 11:20 - 15:20