Vilja logo
Fottur
Spania, Sierra Nevada, Andalucia

Fjellmagi med eventyrlig utsikt til Sierra Nevadas topper

Gjør deg klar for skikkelig spektakulære vandringsdager i fjellet, spansk historie, gastronomi og kultur. Variert fottur i kulturlandskap med korte avstander mellom hav og fjell.

Reisens høydepunkt

 • Spennende gastronomi og kultur
 • Besøk på historiske monumenter
 • Vandring mellom tradisjonelle landsbyer
 • Sykkeltur i Malaga
Dato: 11. jun - 18. jun / 8 dager
Pris 19 900 kr
Enkeltromstillegg: 2 660 kr

Innholdsrik vandringsreise i Spania

Vi vandrer mellom oliven- og mandeltrær i pittoreske, hvitkalkede landsbyer med blomstrede balkonger og terrasser. Vi slentrer blant vinmarker, i frodige skogområder og går opp til de fineste utsiktspunkter. Vi nyter lunsjen på tradisjonelle tavernaer eller raster langs stien. Vi opplever magiske Malaga fra sykkelsetet og avslutter i nydelige Grenada.

Vi ferdes høyt og lavt, ved sjøen, på fjellet, i skogen, i byer og landsbyer. Lette og fine vandreruter hver dag, men vi anbefaler at du har gått litt i fjellet før avreise.

Den ca.17 kilometer fotturen i høyfjellet, er den lengste.

Vi starter turen på sykkelsetet i Malaga, og sykler langs den flotte Malagueta–stranden, opplever severdighetene i byen og sykler gjennom de trange gatene i gamlebyen.

Deretter reiser vi til Alpujarra regionen 1200 m.o.h. Her snirkler vi oss gjennom hvitkledde landsbyer på smale veier med fjell på alle kanter. Vi har eventyrlige vandringer alle dager og den ene utsikten vakrere enn den andre.

Vi tilbringer siste dag i Granada med omvisning på verdensarvstedene Alhambra palasset («Det røde slottet») og Generalife som er en av de eldst bevarte mauriske hager.

Stedet

Andalucia ligger i den sørlige delen av Spania og er bindeleddet mellom Europa og Afrika. Her møtes Atlanterhavet og Middelhavet. Regionen har blitt erobret av mange ulike kulturer og sivilisasjoner opp gjennom historien og alle har satt sine spor på ulike vis. De store variasjonene i landskap og geografisk terreng setter premissene som går fra det varme området langs elven Guadalquivir hvor du finner Sevilla, Cordoba gjennom frodige fjellområder, vulkansk landskap slik som Tabernas ørkenen i Murcia, og de snødekte toppene i Sierra Nevada i Granada.

Guadalquivirelven er Andalucias viktigste elv og danner livsgrunnlaget for mange områder. På knappe 40 kilometer beveger du deg fra alpine fjellandskap til tropiske områder ved Middelhavskysten. Andalucias kystlinje strekker seg nesten 900 kilometer langs hele det sørlige Spania med byer som Malaga, Cadiz, Huelva og mindre tettsteder som Almuñecar, Rota, Fuengirola og Nerja. Her finner du sandstrender som er en fryd å besøke, samt flere av Spanias viktige historiske attraksjoner som Alhambra palasset i Granada, Moskeen i Cordoba, Sevillas gotiske katedral og jødiske kvartal. Viktige steder og monumenter til inspirasjon for kunstnere i generasjoner.

Overnatting

Spania, Andalucia - Sierra Nevada

Malaga - Hotel Maestranza - ligger veldig fint til med kort gangavstand til sentrum av Malaga og kun 200 meter fra stranden. Et lite hotell med god standard.
Capileira - Hotel Rual Real Poqueira - det beste hotellet i landsbyen. Hotellet har et svømmebasseng og en meget koselig atmosfære.
Granada - Hotel Palacio Gamboa - god standard og perfekt beliggenhet med gangavstand til sentrum.

Romtype:
Delt twin rom og enkeltrom

Les mer

Leder

Gunvor Guttormsen

Reisetyper: Fottur, Kultur- og opplevelsesreise

Gunvor har bodd i Spania i over 25 år og er en lidenskapelig person. Hun elsker å vandre i Spanias vakre natur og setter stor pris på kunne dele dette med andre damer. Hun er omsorgsfull og skaper fellesskap ute på vandring og deler mer enn gjerne sin kunnskap om området.

Portrettbilde av Gunvor Guttormsen
Les mer om Gunvor Guttormsen

Program

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Spania

Dato: 11. juni

Antall dager:8

Pris fra:19 900 kr

Hva er inkludert

 • Direktefly tur/retur Oslo - Malaga
 • Transfer mellom flyplass og hotell
 • 7 netter i delt rom med frokost
 • Lunsj noen dager (noen dager piknikk/niste lunsj)
 • Daglig middag
 • Sykkeltur i Malaga
 • 4 vandringsdager i Sierra Nevada
 • Vandring på Spanias høyeste fjell på fastlandet
 • Norsktalende, lokal vandringsleder Gunvor
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: Spania, Malaga
Dato:11. jun.
Avgang: 11. juni - kl. 06.30
Hjemreise
Fly fra: Spania, Malaga
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:18. jun.
Avgang: 18. juni - kl. 11.20