Vilja logo
Fottur, Kultur- og opplevelsesreise
Sør- Afrika

Vandring, vinsmaking og sanselige opplevelser i Sør-Afrika

Lukk øynene, se for deg klipper og langstrakte foldefjell, stupbratt ned til havet. Brente farger, gyllen sand, vin i glasset og god mat, eksotiske blomster i forgylt landskap.

FOTTUR
Få plasser

Reisens høydepunkt

 • Vandring i frodig landskap i dype daler og høye fjelltopper
 • Vinsmaking på tre prisberømte vingårder
 • Tre av Unescos underverker - Naturreservat, Table Mountain og Lions head i Cape Town
 • Dagsutflukt til Cape Point og Boulders Beach (pingvinstranden)
 • Old Biscuit Mill markedet med afrikansk mat, kunst og klær
 • GOLD - Afrikansk aften og underholdning med trommer, dans og sang
Dato: 10. mar - 21. mar / 12 dager
Pris 33 900 kr
Enkeltromstillegg: 9 580 kr

Vin, vandring, natur og vennskap!

Bli med på en innholdsrik tur til fantastiske Afrika. Sammen med Kaisa og lokale privatsjåfør Brian reiser vi ut på eventyr. Vi starter med noen flotte dager i vindistriktet Stellenboch. Her smaker vi oss igjennom et flertall lokale viner på ulike vingårder og vandre i frodige daler. Vi fortsetter reisen til byen som har vunnet utallige priser som vakreste by, designhovedstad og ikke minst for det kulturelle og geografiske mangfoldet Cape Town. Herfra tar vi utflukter til fjellene, vi går toppturer og drar på sightseeing. Du smaker utsøkt lokal mat og prisberømte viner på håndplukket steder. Egentid med avslapping, bading, shopping og utflukter. Denne reisen til Sør- Afrika må du ikke gå glipp av!

Stedet

Sør-Afrika har et spennende landskap helt ulikt vårt, og et fantastisk dyreliv. Kystlinjen strekker seg nesten 3000 km med det varme Indiske hav på den ene siden og det kalde Atlanterhavet på den andre. Du kommer tett på Sør- Afrikas rike flora og naturlandskapet.

Verdens eldste fjell bygd opp av sandstein og granitt finner du her. Nasjonalparken står oppført på Unescos verdensarvliste. Den er fredet og har unike plantevekster, vegetasjon og et biologisk mangfold du kun finner her! Table Mountain er kåret til det syvende underverk.

Sør-Afrika er kjent for sin utsøkte mat- og vinkultur.


Cape Town:

Noen byer har en rik kultur, en kosmopolitisk atmosfære og enestående arkitektur, mens andre kan skryte av fantastiske landskap og ekstraordinære naturlige underverk. Cape Town har alle disse attraksjonene - og mye mer. Med sin travle havn, strender i verdensklasse, nydelige vingårder, og dens fjellrike omgivelser som sprer seg med variert flora og fauna, fanger Cape Town konsekvent hjerter til alle som kommer hit. Cape Town har fem av de ti største attraksjonene i landet:

1.V&A Waterfront
2.Table Mountain
3.Robben Island
4.Kirstenbosch Botanical Garden
5.Cape Point

Overnatting

Sør - Afrika - Stellenbosch og Cape Town

The Spier Hotel, Stellenbosch:
Vi starter oppholdet i vindistriktet Stellenbosch. Hotellet ligger i vakre og landlige omgivelser på den historiske vingården Stellenbosch. Spier er blitt rangert blant de 100 beste vingårdene i verden og huser en av Sør - Afrikas største samtidskunstsamlinger. Hotellet minner om en sjarmerende landsby med et flott uteområde og nydelig blomsterhage. De 80 rommene er samlet rundt seks gårdsrom. Her finner vi fasiliteter som svømmebasseng, SPA, restauranter og hotellet tilbyr vinsmaking, og flotte sykkelruter i området.

Romtype: Delt dobbeltrom eller enkeltrom mot tillegg.
Rombeskrivelse: Rommene er store og med fokus på enkelhet, kvalitet og komfort. Alle rommene har orginale kunstverk.
Nettside:
www.spier.co.za/hotel

The Commodore Hotel:
Dette hotellet ligger svært sentralt i Waterfront. Waterfront er et meget hyggelig sted med kjøpesenter og flere restauranter. Her skal vi nyte 6 dager med alle fasiliteter hotellet har å by på. Hotellet ligger sentralt og med kort vei til flere av de store fasilitetene og severdighetene. The Commodore Hotel tilbyr vidstrakt utsikt over Table Mountain, Cape Town og Robben Island. På hotellet finner du blant annet svømmebasseng, treningsrom og restauranter.

Romtype: Delt dobbeltrom eller enkeltrom mot tillegg.
Rombeskrivelse:
Rommene er av god størrelse, lyse og fine og to store senger. Her finner du fasiliteter som te- og kaffefasiliteter, moderne bad med badekar/dusj.
Nettside: www.waterfront.co.za/accomm/the-commodore-hotel/

Les mer

Leder

Kaisa Hafredal

Reisetyper: Fottur

Kaisa er lidenskapelig opptatt av natur og matopplevelser. Hun er utdannet kostholdscoah og har egen helseblogg. Hun arrangerer spennende vandringsreiser kombinert med spesielt utvalgt mat og vin. Det er viktig for Kaisa å ha det gøy på tur og å bruke kroppen. Hun liker høye fjelltopper og god stemning. Yter på dagen og nyter på kvelden.

Portrettbilde av Kaisa Hafredal
Les mer om Kaisa Hafredal

Program

Nivå - Middels +

Terreng: Stein og sti. Enkelte bratte og luftige partier.

Vandringen er klassifisert som middels pluss, og passer for deg som er sporty og liker en aktiv opplevelses fylt ferie. Du bør være vant med å bevege deg i kupert terreng. Se turbeskrivelse i program.

Vi sender ut et eget helseskjema som fylles ut før avreise:
Kravet er at du er i god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du må også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne/ben/hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss. Skjema kommer noen dager etter bekreftelsen.

Praktisk informasjon

Godt fottøy er et must og terrenget krever gode tursko/hikingsko med god støtte og såle (ikke joggesko. Cape Town er kjent for en del vind. Pakk med både lette og varme klær. En ulltrøye kan være godt å ha om vinden kommer, og når vi beveger oss opp i høyden. En vindjakke og beskyttelse mot sol og varme. Caps/hatt, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske, evt gåstaver og en lett dagstursekk med sitteunderlag. Og et lite førstehjelpsskrin i tursekken er kjekt. Lunsj til vandringene kjøpes individuelt. Mat smaker best fra sekken ute i naturen!

Ekstra utflukter

Utflukter og aktiviteter på fridag som må forhåndsbestilles: Hvalsafari eller Game Resort (safari) ca 2 timer utenfor Cape Town. Besøk til Townships eller tur til Robben Island (eget initiativ).

Egentid i Cape Town: Her kan du velge å oppleve Waterfront, besøke Bo - Kapp eller District six musem eller ta en tur til Table mountain.

Sammen avtaler gruppen seg imellom om ulike aktiviteter som ønskes å oppleves underveis når det blir tid.

Været

Temperaturen ligger på rundt 20-25 grader og er meget behagelig for vandring. Atlanterhavet har dessverre ikke badetemperatur, men hotellene har basseng.

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Sør- Afrika

Dato: 10. mars

Antall dager:12

Pris fra:33 900 kr

Hva er inkludert

 • Flyvning tur/retur Oslo - Cape Town via Dubai
 • Innkvartering 3 netter ved Spier Hotel
 • Innkvartering 6 netter ved The Commodore Hotel
 • All transport i følge program
 • Utflukter i følge program
 • Måltider i følge program
 • Viljaleder Kaisa Hafredal
 • Et plantet tre i Viljaskogen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Yter på dagen og nyter på kvelden!