Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Frankrike, Frankrike, Epernay

Møt våren på sykkel i Champagne – en sprudlende reise! *Åpen for alle*

Med vinranker, grønne åser og pittoreske landsbyer så langt du kan se, setter vi oss på elsykkelen med stø kurs for et champagnehus. Bli med å opplev den vakreste måneden i Frankrike.

Reisens høydepunkt

 • Besøk på to champagnehus, inkludert smaking
 • Fantastisk natur i nydelig vårvær fra sett fra sykkelsetet
 • Fransk kokkekunst og edle dråper
 • Severdigheter i verdensarvklasse
 • El-sykkel under hele oppholdet
Dato: 15. mai - 19. mai / 5 dager
Pris 15 990 kr

Boblende reise igjennom Champagne

Bli med på en boblende reise gjennom Champagne – bare navnet på dette området setter i gang drømmene, og smaksløkene!

Vi skal bo i Epernay, en sjarmerende landsby omringet av grønne åser, vinranker, spektakulære slott fra 1800-tallet og over 100 Champagnehus i nærheten. Etter å ha landet i Paris, tar vi toget videre, før vi sjekker inn på et hyggelig hotell der vi skal bo i 5 dager. Første kvelden har vi felles middag, der vi blir litt kjent og snakker om de neste dagene.

«Jeg drikker stjerner!» Dette skal Dom Perignon ha sagt. Han var en fransk benediktermunk som har fått mye av æren for å ha oppfunnet den sprudlende drikken, og en av verdens mest berømte champagner er oppkalt etter han. Graven hans ligger i Hautvillers, et lite sted i nærheten av Epernay og et yndet utfluktssted.

På dag to og tre vil vi legge ut på sykkelturer ledet av lokalkjente guider som virkelig kan mye om området, vinen og historien. Det blir besøk på to ulike champagnehus, selvsagt med smaking inkludert. Vi skal også spise lunsj underveis. Dag fire står til fri benyttelse, men elsyklene er til vår disposisjon og kan brukes fritt. Kanskje en tur til en av de vakre, berømte katedralene som dette området har å by på?

Det er bare å begynne og glede seg til nydelig mat, idyllisk natur, god vin og hyggelig selskap. Kan man be om mer en langhelg i mai?

Stedet

Epernay er en fredelig, liten by nordøst for Paris, med ca 23 000 innbyggere. Den er kjent for å huse flere av de store Champagnehusene, som Moet & Chandon, Pol Roger og Mercier.

Hovedgaten er den koselige Avenue de champagne, og rett under den finner vi de kjente grottene, som rett og slett er 110 km tunneler vinlager. Der befinner det seg intet mindre enn ca. 300 millioner flasker champagne!

Både i Epernay og nabobyen, den litt større Reims, kan vi oppleve severdigheter som står på UNESCOs liste over verdensarver, som Notre Dame-katedralen. Epernay er synonymt med vakker arkitektur preget av 1800-tallet. Vinrankene og åkrene omkranser byen og der finner vi også kirker fra middelalderen og gamle, ærverdige slott. Det finnes en rekke gode restauranter i byen, så her er det ikke vanskelig å finne noe godt til både tallerken og glass.

Overnatting

Frankrike, Champagne - Kyriad Epernay

Under et opphold på Hotel Kyriad Épernay bor du i hjertet av Marne, et steinkast fra de berømte vingrottene i Avenue de Champagne. Beliggenhet kun 1,5 kilometer fra sentrum og alle severdigheter med restauranter, barer og butikker. Hver morgen tilbyr hotellet en frokostbuffé.

Romstype:
Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Romsbeskrivelse:
Komfortable med alle nødvendige fasiliteter for et hyggelig opphold: sengetøy av høy kvalitet med minneskumpute, et privat og praktisk bad, en flatskjerm-TV.

Les mer

Leder

Linda Rønold

Reisetyper: Aktiv ferie

På tur med Linda får du oppleve forskjellige aktiviteter som fjelltur, sykkel, padling, SUP - eller noe helt annet. Du får være med i et fellesskap med andre supre damer og vi setter fokus på balanse i livet. Vi snakker om gode endringsprosesser og hva som egentlig er det gode liv deg. Sammen koser vi oss med god mat og drikke og flotte opplevelser!

Portrettbilde av Linda Rønold
Les mer om Linda Rønold

Program

Praktisk informasjon - Bli igjen i Paris og ta med din partner

Dersom du ønsker å legge til noen dager i Paris, enten før eller etter turen, er dette ikke noe problem! Bare ta kontakt med oss i Vilja.

Denne turen er åpen for alle, så ta gjerne med partner, en venn eller meld deg på alene. Vi garanterer at du blir kjent med hyggelige mennesker!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Frankrike

Dato: 15. mai

Antall dager:5

Pris fra:15 990 kr

Leder:

Hva er inkludert

 • Flyvning tur/retur Oslo - Paris
 • Togbillett Paris - Epernay
 • 4 netter i delt rom
 • Daglig frokost
 • 4 dager med el-sykkel
 • 2 dager med Vin og Champagnesmaking
 • 2 lunsjer
 • 1 middag
 • Engelsk guide
 • Vilja-leder Linda Rønold
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Paris, Charles De Gaulle
Dato:15. mai
Avgang: 15. mai - kl. 08.40
Hjemreise
Fly fra: Paris, Charles De Gaulle
Fly til: Oslo, Gardermoen
Dato:19. mai
Avgang: 19. mai - kl. 11.45