Vilja logo
Yogareise
India, Kerala

Tropisk helsereise med yoga og ayurveda i Kerala

Din innside speiler din utside. Finn ro, hvile, og la deg selv få egenpleie i form av feriedager med yoga og ayurvediske behandlinger. Opplev de gode virkningene, og nyt yogaens hjemland.

Reisens høydepunkt

 • Spennende kultur, det ekte India
 • Sol og varme på strender og hav
 • Daglig yoga, meditasjon og ayurvedisk behandling
 • Nydelig vegetarisk mat – det meste dyrket på stedet
 • Fullstendig avkobling og ro
 • Vennlige mennesker
Dato: 1. feb - 11. feb 2024 / 11 dager
Pris 38 500 kr

Yoga og velvære i Kerala

Kerala er en frodig stat, lengst sør i India. Her får du 10 døgn med egenpleie og fokus kun på deg og din helse. Heidi Satya Bakk gleder seg til å vise deg sitt sjelsettende, vakre India og Ayurvedaens hjemland. Det blir rolige dager med velvære og opplevelser i behagelige og trygge omgivelser. Yoga er kunsten i å reflektere, sanse og å vende seg innover - noe alle kan ha nytte av å vite og lære om. Du vil garantert komme hjem med mange inntrykk i kropp og sjel.

Heidi S. Bakk hadde sin aller første reise til India i 2004. En drøm fra barndommen ble virkelig. Hun følte umiddelbart at hun hadde kommet «hjem», og det har blitt utallige turer tilbake. Heidis kunnskap om livet har hun lært fra sine menneskemøter og utdannelser her.

Personlig tilpasset ayurvedisk behandling

Programmet vi har valgt ut heter Rejuvenation pakke. Din innside speiler din utside. Etter en konsultasjon med en lege/terapeut, får du et behandlingsopplegg til beste for deg. I tillegg til behandlingene er det daglig yoga og meditasjon. Maten spiller også en viktig rolle, og du vil få servert måltider basert på ayurvediske prinsipper. Du bor på en koselig hytte, og ro og hvile er en viktig del av denne reisen.

Med husbåt på Keralas Backwaters

En av dagene skal vi på en fantastisk Backwater-tur, hvor du får oppleve de viktigste backwater-destinasjonene i Kerala. Alappuzha (Aleppy), en av de svært attraktive og velkjente Backwater-destinasjonene er utgangspunktet for cruiset. Vi drar til steder i Alappuzha og Kuttanad-regionene, og gjennom mange fascinerende steder og terreng langs området av backwaters. Det blir berikende opplevelser og en minneverdig tur med husbåtene!

Backwaters, eller bakevjene, i Kerala er et nettverk av brakke laguner og kanaler som ligger parallelt med Arabiahavet på Malabar-kysten av delstaten Kerala i det sørvestlige India. Det inkluderer også sammenkoblede innsjøer, elver og innløp, et labyrintsystem dannet av mer enn 900 km vannveier!

«Har du en drøm om å oppleve India utenfor «the mainstream»? Da er sjansen her nå. Jeg skal lose deg trygt igjennom.» - Heidi Satya Bakk -

Stedet

Kerala er en frodig, turistvennlig stat sør i India. Kerala ligger mellom Arabiahavet og Western Ghats, og strender, fossefall, rismarker og grønnkledde åser gir deg et virkelig vakkert landskap. Naturen her gir også rom for et rikt dyreliv. Husbåter krysser de mange elvene og «backwaters», slik at det landlige terrenget får et intimt inntrykk. Foryngelsesprogrammer ved bruk av Ayurveda og naturmedisin er populært, og Kerala er også kjent for økoturisme.

Overnatting

AyurSoma

AyurSoma er et sted som er dedikert til Ayurveda og «Sience of life». Den beroligende lyden av bølgene mot stranda og retreaten sine bygninger av stein- og trematerialer holder oss knyttet til naturens elementer. Stedet, og alle rommene er bygget med tanke på at oppholdet og behandlingene skal bli optimale. Her har du god plass til å nyte ferien både i din romslige hytte, ved bassengområdet eller på stranda.

AyurSoma ligger ca. 24 km fra den Internasjonale flyplassen i Trivandrum og 18 km sør for den berømte Kovalam stranden. AyurSoma ligger på en høyde med utsikt over havet.

Les mer

Leder

Heidi Satya Bakk

Reisetyper: Yogareise, Kultur- og opplevelsesreise

Heidi brenner for terapi og selvutvikling i skjæringspunktet mellom kropp, psykologi og spiritualitet. «På mine turer ønsker jeg å inspirere til en reise både innover i seg selv og til å løfte blikket utover. Lære om historie og å oppleve andre kulturer enn sin egen. Jeg ønsker å bidra til at mennesker møtes med større toleranse og bevissthet for hverandre og andre kulturer, samt bevisstgjøre egne handlingsmønstre og behov».

Heidi er veldig eventyrlysten og nysgjerrig. Hun har alltid søkt til steder litt utenfor allfarvei for å få mulighet til å møte lokalbefolkning og derav få et innblikk i livet som leves der. Det trenger ikke alltid være så langt av gårde. Viktige ingredienser i Heidis liv er fysisk bevegelse, lek, alvor og stillhet.

Portrettbilde av Heidi Satya Bakk
Les mer om Heidi Satya Bakk

Slik ser dagene ut

Morgen:

60-90 min Yoga- og meditasjonspraksis

Ettermiddag:

90-120 min Ayurvedisk behandling

Kveld:

60-90 min Yoga- og meditasjonspraksis

Rejuvenation-pakke, inkludert i reisen:

Kroppsmassasje med medisinert/urtebehandlet olje eller krem utført av to massører som bruker hender og føtter (Denne er helt fantastisk). Indre rensing med urter og oljer samt urte - dampbad. Denne behandlingen er i 90 minutter til 2 timer per dag.

Behandlingene/terapien er ment for å forynge sinn, kropp og sjel, tone huden og å styrke immunforsvaret. En inspirerende og oppløftende vei å begynne for å oppnå ideell helse og lang levetid.

Daglig yoga, meditasjonspraksis og ayurvediske behandlinger i kombinasjon med den nydelige rene maten fra stedets ayurvediske kjøkken vil gjøre deg godt! Du vil garantert merke at du vil få en ny energi som vil jobbe lenge og godt i deg. Dette er en stor og livgivende gave til deg selv.

Egentid og felles måltider

Det blir god til i mellom øktene til å finne ro og selv velge hva du ønsker å gjøre. Vi samles til flere felles måltider i en hyggelig ramme.

Hva er Ayurveda?

Ayurveda er et urgammelt medisinsk helsesystem som er en vanlig praksis i India. Ayurvedisk medisin er opptatt av hele menneskets tilværelse, både fysisk, mentalt, emosjonelt og åndelig. Helsesystemet er først og fremst orientert mot forebygging og å fremme helse og et langt liv.

Massasje og oljeterapi gjør at stress og bekymringer vaskes bort. AyurSoma tilbyr blant annet behandlinger som er effektive i behandling av leddgikt, revmatisme m.m. De unike og herlige ayurvediske behandlingene er foreskrevet av erfarne leger. De skal blant annet forynge, slanke eller legge på, motvirke stress og rense.


Vår yogaleder Heidi Satya Bakk underviser yogaklassene og vil også gi en god innføring i Ayurveda.

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:India

Dato: 1. februar 2024

Antall dager:11

Pris fra:38 500 kr

Leder:

Hva er inkludert

 • Flyreise tur/retur Oslo-Trivandrum via Doha
 • Bagasje og mat på flyet
 • Transport tur/retur flyplassen-retreat i Kerala
 • 10 netter i delt rom med air-condition
 • 3 måltider om dagen basert på ayurvediske prinsipper
 • 1 daglig yogatime med Heidi Satya Bakk
 • 1 daglig yoga- eller meditasjonsøkt som er på dagsplan på retreaten (valgfri)
 • 1.5 - 2 timers ayurvedisk behandling/massasje per dag
 • 1 foredrag om ayurveda
 • 1 ayurvedisk matlagingsdemonstrasjon
 • 1 backwater båttur
 • Ayurvedisk omvisning i urtehage
 • Kulturell kveldsunderholding
 • Norsk leder: Heidi Satya Bakk
 • Sosialt fellesskap med andre kvinner
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo
Fly til: Doha
Dato:1. feb.
Avgang: 1. februar - kl. 08.15
Fly fra: Doha
Fly til: Trivandrum
Dato:1. feb.
Avgang: 1. februar - kl. 19.20
Hjemreise
Fly fra: Trivandrum
Fly til: Doha
Dato:11. feb.
Avgang: 11. februar - kl. 03.40
Fly fra: Doha
Fly til: Oslo
Dato:11. feb.
Avgang: 11. februar - kl. 08.10

Ayurvediske behandlinger, yoga, mindfulness, god tid til å hvile, oppleve natur, kultur, vennskap og spise sunn og god mat – det er kilde til god helse!