Vilja logo
Fottur, Aktiv ferie
Irland, Rundreise i Irland

Til fots fra hav til hei i Irland

Åpent og vakkert landskap møter oss i Irland. På denne reisen med Signe, besøker vi Aran øyene, går flotte turer i nasjonalparker, følger noen av Irlands berømte vandreruter, og avslutter i livlige Dublin.

Reisens høydepunkt

 • Vandreturer i vakkert landskap
 • Besøk på Aranøyene
 • Cliffs of Moher
 • Connemara National Park
 • Wicklow Mountains
 • Storbyen Dublin
Dato: 24. sep - 2. okt 2023 / 9 dager
Pris 22 500 kr

Nysgjerrighet og refleksjon på fottur i Irland

Fotturer er «den langsomme reisen» og gir oss tid til å bli kjent med nye steder, nye kulturer, nye mennesker, og kanskje bli bedre kjent med oss selv. Mens vi går i det vakre landskapet, er det tid for både nysgjerrighet og refleksjon.

Vår reise tar oss først til vestkysten av Irland. Hvor vi besøker eventyrslottet Kylemore Abbey, kanskje en av de mest fotograferte bygningene i hele Irland. Vi går på Western Way, og opp på Diamond Hill i Connemara National Park. Senere tar vi turen til en av Aran øyene, med opphavet til den berømte Aran genseren. Før vi forlater vestkysten, går vi en nydelig tur langs Cliffs of Moher på Burren Way.

På vei tilbake til østkysten og Dublin, stopper vi i Wicklow Mountains. Med en flott tur på Wicklow Way, og de historiske stedene Glenmalure og Glendalough. Reisen avsluttes i Dublin, med shopping, sightseeing, og masse irsk musikk i det berømte området Tempel Bar.

Stedet

Ballyvaughan er en liten hyggelig havneby sør for Galway på vestkysten av Irland. Burren Way passerer innom byen.

Leenaun
ligger på vestkysten av Irland, ved den vakre Killary Fjord i County Mayo i Galway. Dette er et hyggelig lite tettsted, med et par overnattingssteder, en liten kombinert kiosk-pub, og masse sjarm. Western Way passerer forbi hotellet.

Glenmalure i County Wicklow, ligger i en lang dal formet av isen fra siste istid. Stedet er også kjent for Slaget ved Glenmalure, som fant sted i1580 mellom irske katolske klaner og den engelske hær. Wicklow Way passerer hotellet.

Dublin er en livlig storby med mange spennende severdigheter, hyggelige parker, shoppinggater, og ikke minst området Tempel Bar, med levende musikk nesten uansett hvilken pub du velger å stikke innom. Guinness museét, Trinity College & Book of Kells, Molley Malone, Riverdance. Her er noe for alle.

Overnatting

Irland, Connemara - Leenane Hotel

Leenane Hotel er et hyggelig lite hotell i Leenane i Co Galaway. Hotellet ligger like ved ved Killary Fjord, Irlands eneste fjord. Hotellet har en hyggelig restaurant, koselig bar og varm og lun stue. I tillegg finner vi en nydelig hage som ligger helt i vannkanten

Romtype:
Delt rom
Rombeskrivelse:
Rommene har antikke møbler i tråd med hotellets karakter og atmosfære og de fleste rommene har utsikt over fjorden

Les mer

Irland, Ballyvaughan - Hylands Burren Hotel

Hylands Burren Hotel ligger i den lille landsbyen Ballyvaughan sør for Galway. Hotellet kan dateres tilbake til 1700-tallet, men er nylig pusset opp. Her er det skikkelig irsk komfort og service.

Romstype: Delt twinrom

Les mer

Irland, Glendalough - Glendalough Hotel

Glendalough Hotel er et hyggelig 100 år gammelt hotell i den lille landsbyen Glendalouch. Hotellet ligger ved Wicklow Way, og er nærmeste nabo til klosterruinene fra det 6. århundre.

Romstype:
Delt twinrom

Les mer

Irland, Dublin - Academy Plaza

Academy Plaza ligger midt i hjertet av Dublin sentrum og mindre enn 50 meter fra O'Connell street, en kort spasertur til Temple Bar, de største shoppingområdene og mange andre kjente landemerker, severdigheter og attraksjoner. Med restaurant, treningsrom og innbydene rom, er dette et perfekt hotell midt i Dublin.

Romstype: Delt twinrom

Les mer

Leder

Signe Rosland Jensen

Reisetyper: Fottur, Kultur- og opplevelsesreise

Signe er ei blid og inkluderende dame, som setter pris på alt livet har å by på. Hun elsker å reise til favorittøyene Mauritius, Maldivene og Sri Lanka hvor hovedaktiviteter er lokal kultur, snorkling, aktive dager og lette fotturer. I Europa blir det litt mer fokus på gode vandreopplevelser.

Portrettbilde av Signe Rosland Jensen
Les mer om Signe Rosland Jensen

Program

Nivå - Lett +

Alle fotturene er frivillige. Ta en fridag hvis du føler behov for det.

Obs. Vær oppmerksom på at det kan forekomme endringer i programmet underveis

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Irland

Dato: 24. september 2023

Antall dager:9

Pris fra:22 500 kr

Hva er inkludert

 • Direktefly tur/retur Oslo-Dublin
 • Transport til og fra hotell - flyplass
 • 8 netter i delt rom med frokost på forskjellige B&B's og hotell
 • 6 middager
 • Vandreturer
 • All transport i henhold til program
 • Bagasjefrakt mellom hotellene
 • Inngangs- og ferjebilletter
 • Vandringsleder fra Vilja, Signe Rosland Jensen
 • Sosialt fellesskap
 • Ett tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: Irland, Dublin
Dato:24. sep.
Avgang: 24. september - kl. 13.50
Hjemreise
Fly fra: Irland, Dublin
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:2. okt.
Avgang: 2. oktober - kl. 11.50