Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Japan, Japan - Rundreise

Det beste av Japan i en reise

Fra hektisk storby til buddhistisk kloster. Sushikurs, tradisjonell teseremoni, moderne kunst, natur som tar pusten fra deg. Dette er bare noen av Japans kontraster som vi skal oppleve på vår rundreise, sammen med Viljaleder Linda.

Reisens høydepunkt

 • Vi besøker Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Osaka
 • Transporten med Shinkansen, japansk lyntog
 • Besøk og overnatting i et buddhistisk tempel - “Shukubo”
 • Tradisjonell teseremoni, berømt gatemarked og besøk på en robot-restaurant
 • Lær å lage sushi av japansk sushikokk
 • Besøk flere steder på UNESCOs verdensarvliste; Kinkakuji-tempelet, Koyasan fjellet, Mount Fuji, Arashiyama Bamboo Grove ++
Dato: 7. sep - 18. sep 2024 / 12 dager
Pris 55 900 kr

En reise til solens rike: Japan

Har du drømt om å oppleve Japan? Dette unike keiserdømmet som er så annerledes enn alt annet, byr på fantastiske kulturopplevelser og vakker natur, og mest av alt kan det beskrives som kontrastenes land. Gamle buddhistiske templer i kontrast til hypermoderne millionbyer med enorme skyskrapere, te-seremonier, sushi og gatemat. Moderne kunst, shopping og luksus i verdensklasse, men også naturopplevelser, fjell og utsikt som tar pusten fra deg. Alt dette, og mer til får du oppleve på denne reisen!

En rundreise i Japan fra hypermoderne storby til avsidesliggende kulturskatter

På vår 12-dagers reise vil du få oppleve hypermoderne og hektiske storbyer, avsidesliggende landsbyer, et Japan fullt av kontraster.

Vi starter reisen - og overnatter tre netter i Tokyo, hvor du får oppleve noen av byens viktigste severdigheter. Her besøker vi keiserpalasset og den vakre hagen med 200 Pinjetrær og utforsker det livlige Asakusa-distriktet med Japans eldste buddhistiske tempel. Vi krysser det ikoniske og travle Shibuya Crossing med 1500 andre fotgjengere og topper det hele med å lage vår egen Nigiri på sushikurs med en sushi-master i Mat-mekkaet Tsukiji Outer Market.

Vi skal også reise til Hakone ved Mount Fuji, hvor du får oppleve et unikt vulkansk landskap, varme kilder og kanskje smake et egg kokt i svovel.

På deler av reisen transportens du i 320 km/t med Shinkansen, det japanske lyntoget, blant annet til landets fantastiske kulturhovedstad, Kyoto hvor du besøker flere steder som står på UNESCOs verdensarv liste, som Arashiya Bamboo Grove og Kinkakuji Tempelet. Vi besøker også et tradisjonelt marked som gir oss innblikk i det japanske dagliglivet med både smaker, lukter og farger av Japan! I Kyoto får du delta på en tradisjonell te-sermoni med en te-mester i kimono, kodo-røkelse, kadoblomster, duften av te-blader og tradisjonell etikette i skjønn forening.

Vi er aktive på vår rundreise og har inkludert unike opplevelser som zen-meditasjon og overnatting i et buddhistisk tempel, noen «must see»-destinasjoner som de endeløse oransje torii portene ved Fushimi Inari - og besøk til historiske parker, plasser og slott. I tillegg besøker vi både en robot-restaurant og en lokal karaokebar. Intenst og opplevelsesrikt – og en opplevelse av Japan på sitt beste!

I Hiroshima får du et innblikk i landets grufulle historie, men også et bilde av en by gjennoppbygd av optimisme og håp.

Vi avslutter rundreisen i den moderne byen Osaka – et senter for mote og shopping med endeløse muligheter for å jakte på den perfekte suvenir.

En reise for livet

Reisen til Japan er spennende, variert og byr på mangfoldige opplevelser og enorme kontraster i et land svært ulikt det du selv bor i og kjenner til. Dette blir rett og slett en opplevelse for livet!

Stedet

Vi velger oss september for vår Japan-reise. Det er som en norsk sommer med temperaturer opp til 25 grader midt på dagen.

Japan er et rikt land, med stolte tradisjoner. De er verdens tredje viktigste økonomi, og med nesten 126 millioner innbyggere er de også svært folkerike.

Japansk mat er verdensberømt. Sushi, ramen, tempura og teppanyaki er bare noen av de kulinariske høydepunktene. Vi gleder oss til sushikurs med en ekte sushikokk.

Japan er kjent for sin trygghet og effektivitet i alle ledd, med særlig fokus på høy sikkerhet og pålitelige transportsystemer.

Vi har selvfølgelig lokalkjente, engelsktalende guider på alle utflukter. De kan både lære oss mye om Japan, og ikke minst sørge for at vi finner frem.

Overnatting

Japan - Rundreise

På rundreisen vår i Japan bor vi på ulike steder med ulik standard:

Grand Nikko Tokyo Daiba: Hotellet ligger fint til med nydelig utsikt over Tokyo bukten. Lett tilgjengelig – som er det viktigste på en tur til Tokyo.
https://www.tokyo.grandnikko.c...


Hotell Monterey Kyoto:

Hotellet er i kyotisk stil, men inspirert av Edinburgh – spennende kombinasjon! I toppetasjen har de et eget lekkert spa-anlegg, der de som ønsker kan booke tid. https://www.hotelmonterey.co.j...

Rihga Royal Hotel Hiroshima:
https://www.rihga.com/hiroshim...

Tempelet "Shukubo":
Ligger på et hellig fjell som står på UNESCOs verdensarvliste. Her spiser vi middag med munkene. Vi har mulighet til stille meditasjonsvandring i den flotte klosterhagen.

Hotel Granvia Osaka:
https://www.hotelgranviaosaka....

Les mer

Leder

Linda Rønold

Reisetyper: Aktiv ferie, Kultur- og opplevelsesreise

Linda er en omgjengelig reiseleder som er nysgjerrig, både på nye mennesker, nye steder og opplevelser. Hun elsker å oppdage nye land og kulturer, og kanskje lære noe nytt? Gjerne kombinert med god mat og vin!

Hennes aktivitetsferier byr på ulike aktiviteter som fjellturer, sykling, padling - eller kanskje noe helt annet. Hun brenner for at det aktive livet skal være for alle, her er du velkommen uansett form og erfaring.

Enten det er reiser med fokus på bevegelse, kulinariske opplevelser eller eksotiske steder, ønsker Linda å være et trygt og sosialt bindeledd i gruppa. Viktige stikkord for henne er fellesskap og balanse i livet.

Portrettbilde av Linda Rønold
Les mer om Linda Rønold

Program

Trygghet på reisen

Japan opplever du klart best ved å reise i en gruppe og med en leder som kan ta deg med på de viktigste severdighetene og opplevelsene. Du får trygghet, økt samhold og fellesskap på kjøpet!

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Japan

Dato: 7. september 2024

Antall dager:12

Pris fra: 55 900 kr

Leder:

Hva er inkludert

 • Flyreise til Tokyo og retur fra Osaka med Emirates
 • Bagasje
 • Seteplassering samlet
 • Alt nevnt i program som utflukter, aktiviteter, transport og entreer
 • 10 netter i valgt romkategorie
 • Frokost daglig + 4 måltider
 • Lokal japansk guide er med oss på hele rundreisen
 • Sosial guide fra Vilja
 • Fellesskap med andre i vår gruppe
 • Et tre plantet i Viljaskogen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Dubai
Dato:7. sep.
Avgang: 7. september - kl. 14.35
Fly fra: Dubai
Fly til: Oslo
Dato:8. sep.
Avgang: 8. september - kl. 02.40
Hjemreise
Fly fra: Osaka
Fly til: Dubai
Dato:18. sep.
Avgang: 18. september - kl. 23.45
Fly fra: Dubai
Fly til: Oslo
Dato:19. sep.
Avgang: 19. september - kl. 07.30

En opplevelse for livet!