Vilja logo
Yogareise, Kultur- og opplevelsesreise
Jordan, Jordan - rundreise

Yoga og eventyr i vakre, kontrastfylte Jordan

Se for deg Yoga under stjerneklar himmel og koselig stund rundt bålet på kvelden der vi overnatter i Beduin camp. Magiske soloppganger i nydelige og uforglemmelige omgivelser. Velkommen til en eventyrlig yogareise med Anne Siv til Jordan.

Reisens høydepunkt

 • Yoga for alle, nivå tilpasset nybegynnere til viderekommende
 • Eventyrlig rundreise fra historiske steder til ørken, sol og bad
 • Flyte vektløs i Dødehavet
 • Samhold og positive opplevelser
 • Enkle tips til foto om det ønskes da reiseleder er meget interessert i foto og film
Dato: 8. okt - 15. okt 2023 / 8 dager
Pris 25 200 kr
Enkeltromstillegg: 3 010 kr

Unik rundreise med yoga i Beduinenes rike

I Jordan befinner du deg midt i den arabiske kulturen, med myldrende markeder og spennende severdigheter. Landet lokker med historiske, arkeologiske Petra, fra Madaba og Karak, til magiske Wadi Rum med utrolige steinformasjoner og rød ørkensand. Denne gang kan du bli med Vilja og yogaleder Anne Siv til en fantastisk rundreise i eventyrlige omgivelser. Med besøk på beduincamp, bading i Rødehavet og blant annet vektløs flyting i Dødehavet. Dødehavet er det laveste punktet i verden, 430 meter under havets overflate (som også krymper). Vi smaker vi oss igjennom lokale delikatesser, spesialiteter og prøver oss frem på matmarkeder langs reiseruten gjennom Jordan.

Dette blir en uforglemmelig tur for eventyrlystne og samtidig fordypning i yoga ut i fra ditt nivå, et flott fellesskap i gruppen og også tid til å slappe av alene om du føler for litt kvalitetstid for deg selv. Vi gjør yoga både til solnedgang, soloppgang, under stjernehimmelen og hvor det faller seg naturlig.

Stedet

Jordan
Jordan er landet som har en skjønn blanding av oldtids historie, høye fjell, vidstrakte ørkener, Dødehavet og de siste beduinstammene. Her finnes det noe interessant for alle. Dagens Jordan er en moderne stat med Islam som hovedreligion og arabisk som offisielt språk. Selv om religion er en viktig del av dagliglivet, er landet relativt sekulært og tilvender seg stadig flere vestlige vaner.

Vårt første stopp på reisen er Madaba - Mount Nebo og Kerak, hvor vi får med oss de historiske og arkitekturiske hovedattraksjonene. Etter et besøk her reiser vi til Petra. Hva med klatring oppover klippene for best utsikt og bilde mot The Treasury, eller de 850 trappene opp til The Monastery. Begge steder er verdt å besøk. Om du ikke ønsker gå så langt, kan du også spasere litt rundt fra inngangen ved The Treasury på temmelig flatt område, eller du kan ri på hest eller kamel på deler av området.

Wadi Rum er et eventyr i den røde sandørken med utrolig steinformasjoner. Her får vi et innblikk i hvordan det er å bo i en beduinleir.

Vi skal også innom Aqaba, innerst i Rødehavet. Hvor vannet er krystallklart og har over 500 forskjellige koraller og 1200 fiskearter. Har du dykkersertifikatet er det et flott sted å ta noen dykk.

Deretter går turen videre til Dødehavet. Det er en utrolig opplevelse å flyte vektløs og naturlig spa med mineralrikt saltvann og gjørme som gjør godt for huden. Pass på å ikke få skraper eller barber deg like før du skal i Dødehavet (det kan svi veldig pga det høye saltinnholdet).

Siste stopp før hjemreisen er Jerash og guidet tur i Amman, for historiske monumenter og ruiner, spennende arkitektur og besøk på lokal restaurant.

Overnatting

Jordan - rundreise

Under denne rundreisen i Jordan skal vi bo på 5 ulike flotte overnattingssteder.
1 natt ved Toledo, Amman
1 natt ved Petra Castle
1 natt ved Wadi Rom Bedouin Nature Camp
2 netter ved La Costa, Aqaba
2 netter ved Dead Sea Spa

Les mer

Leder

Anne Siv Aasen

Reisetyper: Yogareise

Anne Siv elsker å dra på nye eventyr og være omgitt flott natur. Hun deler tips og inspirasjon fra det som gjør henne bra (helsemessig og eventyr/ opplevelser) for at andre kan oppdage det samme. Hun skaper gode opplevelser og foreviger minner via foto og film som også er en stor lidenskap for henne. På Anne Siv sine reiser får du yoga og velvære, eventyr og natur, alt etter destinasjon. Og alltid samhold og tips til egen yogapraksis.

Portrettbilde av Anne Siv Aasen
Les mer om Anne Siv Aasen

Yoga under reisen

Yoga morgen, 75 minutt

Yoga ettermiddag, kveld 75 minutt

Vi tilpasser yoga ut i fra hvor vi er for å få med oss deler eller hele soloppgangen eller solnedgangen.

Petra

Det er frivillig om en ønsker se hele den rosa byen i Petra. Du velger selv om du ønsker å se deler av Petra, eller om du ønsker å bli igjen på hotellet. Vi må informere om at det kan være køer på typiske fotosteder (som på en klippe med utsikt ned til The Treasury).
Om du ønsker å oppleve og se hele Petra, må du ha på gode sko og behagelige klær. Det er en del trapper og noe klatring for å komme til blant annet The Monastery.

Ønsker du å se det meste fra bakkeplan og droppe turen til The Monastery er det fortsatt en utrolig opplevelse.

Nivå - nybegynnere til viderekommende

Praktisk informasjon

Ta med:

 • Yoga matte
 • 2 korkblokker/ yoga blokker
 • 1 yogabelte/ stropp på ca 2 meter uten stretch
 • 1 pledd, stort skjerf eller badehåndkle du kan bruke på yogamatten
 • Kamera, powerbank, solbriller, solhatt, solkrem,
 • Klær til kjølig kveld og morgen i WadiRum.
 • Husk også klær som dekker knær og skuldre ved blant annet historiske steder vi skal besøke og langs veien om vi stopper.
 • På hotellet ved Dødehavet og Rødehavet er det som oftest vanlige sommer/ ferieantrekk og badetøy.

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Jordan

Dato: 8. oktober 2023

Antall dager:8

Pris fra:25 200 kr

Hva er inkludert

 • Fly t/r Oslo - Amman
 • Alle transporter fra flyplass og til hotell
 • 6 netter i delt rom på hotell med frokost
 • 1 overnatting i Beduinleir i Wadi Rum
 • Daglig middag
 • Utflukt i Petra
 • Utflukt i Wadi Rum
 • Daglige yoga økter med Anne Siv
 • Lokal guide
 • Alle transporter i henhold til program
 • Sosialt fellesskap
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: Jordan, Amman
Dato:8. okt.
Avgang: 8. oktober
Hjemreise
Fly fra: Jordan, Amman
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:15. okt.
Avgang: 15. oktober