Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Kenya, Masai Mara

Safari og yoga i Afrika med Henriette Lien

Bli med Henriette Lien til landet hun forelsket seg hodestups i for noen år siden, Kenya. På savannen i Masai Mara får du oppleve de store dyreflokkene på vandring gjennom de karakteristiske akasietrærne. Oppdag det ekte og eventyrlige Afrika, krydret med yoga, farger, lukter og smaker som vil gi deg minner for et helt liv.

Reisens høydepunkt

 • Kenya – Afrikas beste safariland
 • Stor mulighet for å få se de 5 store; elefant, bøffel, leopard, løve og neshorn
 • Tre ulike naturreservat
 • Togtur til Mombasa
 • Tre døgn på strandresort ved Mombasakysten
 • Yoga med erfarne Henriette Lien
Dato: 17. jan - 29. jan 2024 / 13 dager
Pris 47 230 kr
Enkeltromstillegg: 7 000 kr

Safari, dyreliv og lokale møter

Opplev Kenyas unike og rike dyreliv. Vi overnatter på på tre forskjellige reservat så du får sikret deg de magiske øyeblikkene. Du overnatter i Masai Mara, Lake Nasuro og Amboseli. Masai Mara er kjent for stor konsentrasjon av løver, geoparder og leoparder. Og ikke minst, alle masaiene som bor i området.

Kenya har en natur og et dyreliv det skal mye til for å slå og noen mennesker som det er vanskelig å ikke ta inn i hjertet. Vi mikser og blander denne nydelige opplevelsesrike reisen med deilige yogainnslag der det passer seg.

Dagene starter tidlig når vi skal på safari. Dyrene er mest aktive om morgenen, da er de ute på jakt for å finne dagens måltid. Dagen deles gjerne opp i flere safariøkter, og innimellom er det deilig å nyte fristundene ved lodgens basseng. Lodgen vi bor på i Masai Mara er tradisjonell med runde bungalows, basseng, bar og ligger fint til i terrenget.

Du er i trygge hender på ditt afrikanske eventyr

Sammen med oss, har vi lokale safariguider, som kan og vet sitt reservat. I tillegg har vi med Henriette Lien fra Norge. Hun besøkte en venninne i Kenya for første gang for 2 1/2 år siden, der hun forelsket seg i landet og menneskene. Det endte med kjøp av 6 mål med jungel på en øy på kysten, hvor hun nå har begynt å bygge. Nå bor hun i Kenya 50% av tiden.

Stedet

Masai Mara er den mest kjente og etterspurte nasjonalparken av alle. Her innleder vi reisen. Det er her de enorme flokkene beveger seg, både lekne elefanter, svære flokker av sebra, elegante impalaer og stae gnu.

Etter Masai Mara besøker vi Lake Nusoro noen dager, før vi avslutter ved Kilimanjaro’s fot og i nasjonalparken Amboseli, med en vidunderlig utsikt!

Kenya er landet hvor man blir begeistret, overrasket og takknemlig for å få ta del i dette naturlige dyre-livet og se dyrene i sitt rette element.

Men reisen til Kenya er mer enn bare ville dyr og naturreservat. Vi møter de lokale masaiene – og det er kun de som kan tillate seg å kle seg i rødt!

En annen stor opplevelse er å ta toget til storbyen Mombasa. Herfra reiser vi raskt videre til Mombasakysten og vårt strandhotell. Velfortjente feriedager med sol, strand & hav venter deg. En skikkelig Ole Brumm reise, ja takk til alt!

Overnatting

Aquila Safari

Aquila Safari er en berikelse i seg selv, med luksuriøs afrikansk gjestfrihet og tradisjonelle kulinariske herligheter. Her er vi på søken etter «The Big Five» samtidig som vi får mulighet å nyte spa og velvære.

Romstype: Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg

Les mer

Leder

Henriette Lien

Reisetyper: Yogareise

På tur med Henriette blir det dynamiske yogaklasser i tillegg til yin og meditasjoner hver dag. Hennes lidenskap og ønske for de som blir med på tur er å gi de en liten pause fra hverdagen hvor de kan ta litt avstand fra hverdagen og se både seg selv og livet sitt litt utenfra. På den måten blir det enklere å se om man er på rett spor eller om det er noe man ønsker å justere på. Det blir gode samtaler og latter, men og rom for stillhet og egentid.

Portrettbilde av Henriette Lien
Les mer om Henriette Lien

Program

Praktisk informasjon

På safari bruker vi duse farger. Det er lurt med hatt og lag på lag med klær. Det er gjerne litt kaldt på morgenen, så en fleece kommer godt med. Behagelige, praktiske klær. Vi har ofte med matpakker på vår safari, så en matboks er aldri dumt å ta med.

Yoga
Det blir ca 7 timer totalt med yoga fordelt på alle våre feriedager, de som ønsker det blir med. Henriette krydrer denne turen med mildt Yogisk krydder, og marinerer det hele til en spennende opplevelse for kropp og sjel.

Transport etapper

Nairobi/Mara - 265 Kms

Mara/Lake Nakuru - 325 Kms

Lake Nakuru/Nairobi - 180 Kms

Nairobi/Amboseli - 250 Kms

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Kenya

Dato: 17. januar 2024

Antall dager:12

Pris fra: 47 230 kr

Hva er inkludert

 • Fly Oslo - Nairobi
 • Fly Mombasa - Oslo
 • All transport i henhold til programmet
 • Transport er i fine og moderne busser
 • Overnatting i delt rom eller enkeltrom mot tillegg under hele oppholdet
 • All transport og game drivers i Land- cruiser.
 • Frokost under oppholdet i Nairobi
 • Fullpensjon på safari (alle måltider)
 • Halvpensjon i Mombasa (frokost og middag)
 • Enveis billett i første klasse toget til Ex Mtito Andei/Mombasa
 • Profesjonell engelsktalende sjåfører/guider.
 • Safari som beskrevet
 • Entre til parkene
 • Alle skatter og avgifter
 • 1 plantet tre i Viljaskogen
 • Viljaleder Henriette Lien er med under hele oppholdet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Addis Abeba
Dato:17. jan.
Avgang: 17. januar - kl. 18.45
Fly fra: Addis Abeba
Fly til: Nairobi
Dato:18. jan.
Avgang: 18. januar - kl. 10.45
Hjemreise
Fly fra: Mombasa
Fly til: Addis Abeba
Dato:28. jan.
Avgang: 28. januar - kl. 18.40
Fly fra: Addis Abeba
Fly til: Oslo, Gardermoen
Dato:28. jan.
Avgang: 28. januar - kl. 23.40

Et minne for livet