Sporty vandring med greske delikatesser på Kreta
Utvid sommeren med en vakker fottur på nydelige og varierte Kreta. Her får du den beste greske atmosfæren blandet med fotturer i variert terreng blant strand, fjell, klipper og hyggelige landsbyer
Reisens høydepunkt
- Kystvandring i spennende terreng
- Vakker og frodig natur
- Krystallklart vann og bademuligheter
- Middager med greske lokale spesialiteter og vin
- Idylliske små steder
- Yoga og mindfulness på stranden
Fantastiske fotturer blant greske perler
Denne uken starter vi turene på vestsiden av Kreta og sammen vandrer vi langs kysten. Vi går i variert terreng og på gamle stier, langs kyst- og fjellandskap. Et landskap full av villurter som gir en god duft, vakre blomster, olivenlunder, pinjetrær, fugleliv og villgeiter. Du får blir med å oppleve små og koselige landsbyer med få turister. Hver eneste dag er det også mulighet til å duppe seg i det krystallklare vannet på strender som er kåret til de fineste på Kreta.
Kaisa har stort fokus på å nyte og yte på sine vandringsreiser. Vi opplever flott natur og bruker kroppen på dagen. På kvelden nyter vi greske delikatesser med ferske lokale råvarer og vin. God stemning og god mestringsfølelse!
Stedet
Kreta, som skapt for vandring
Kreta er en fantastisk øy spekket med raviner, daler, fjell, bekker, elver, strender, stier, kjerreveier, bergarter, frodig natur med et unikt planterike og et nydelig klima som er skapt for å vandre i. På hvert hjørne lurer skjulte skatter, gamle historier og greske tavernaer med ferske råvarer. Øya er 250 km lang, har tre store fjellgrupper hvor det høyeste fjellet er 2456 moh.
På denne kystvandringen kommer vi til små koselige landsbyer som Sougia, et lite sted med en stor fin strand, omringet av fjell. Og kystperlen Loutro – en bilfri landsby som kun kan nås til fots eller med båt.
Marmarastranden og Sweetwater beach (kåret til en av de fineste strendene på Kreta) er fantastiske strender med krystallklart vann og med en sjarmerende taverna som ligger i vannkanten
Overnatting

Kreta, fottur
Sjarmerende hotell rett ved stranden
Vi bor på små sjarmerende hotell med gresk standard, der omgivelsene og maten er en del av opplevelsen. Alle overnattingstedene er i nærheten av stranden og har god beliggenhet. Overnattingsstedene vi bor på er ikke av noe luksus standard, men med rene og enkle rom. Vi avslutter uken med en natt på et bedre hotell langs havnen i Chania, hvor vi nyter herlig frokostbuffet før vi har en hel dag i Chania tid til shopping og sightseeing.
Sunn, god og lokal mat!
Det er fokus på sunn og god mat hele uken. Det vil bli ferske lokale måltider med nyfisket delikatesser fra havet, lam, friske grønnsaker/urte, salater, fetaost og gresk yoghurt med timian honning på spesielt utvalgte restauranter på øya. Kostholdscoah Kaisa setter sammen meny og forhåndsbestiller alle måltider. Vi spiser frokost på hotellet og tar med egen lunsj (kjøpes individuelt) som vi nyter underveis på turen. Vi samles til felles middag hver kveld
Romstype: Delt twinrom
Rombeskrivelse: Enkel standard, men rene og fine rom.
Leder
Kaisa Hafredal
Reisetyper: Fottur
Kaisa er lidenskapelig opptatt av natur og matopplevelser. Hun er utdannet kostholdscoah og har egen helseblogg. Hun arrangerer spennende vandringsreiser kombinert med spesielt utvalgt mat og vin. Det er viktig for Kaisa å ha det gøy på tur og å bruke kroppen. Hun liker høye fjelltopper og god stemning. Yter på dagen og nyter på kvelden.

Program
-
Dag 1
Avreise Oslo - ankomst Chania
Vi møtes i ankomsthallen på Chania flyplass kl. 19.10 og transporteres med minibuss (ca. 1,5 time) til hotellet i Paleochora hvor vi starter første vandring dagen etter. Gresk velkomstmiddag med vin og kort presentasjon om ukens program.
Overnatting: Paleochora, Pal Beach hotel 1 natt
Måltider: Velkomstmiddag med vin. Frokost. -
Dag 2
Kystvandring Paleochora - Sougia
- Distanse: 17 kilometer
- Tid: 5 timer fottur + pauser
- Terreng/stigning: Lett kupert med to stigninger - 500 meter opp-/nedstigning
Fotturen fra Paleochora til Sougia går langs kysten og opp på fjellet og er en del av den europeiske vandreruten E4. Kystvandringen byr på vakre urørte strender og oldtidsbyen Lissos, med rester av tempel og teater fra år 300 f.Kr. Siste del av turen går først opp i høyden og fortsetter deretter gjennom Selinou-kløften. Det blir badepause underveis. Vi ender i Sougia, en vakker liten badeby der vi skal overnatte tre netter. God gresk middag med ferske lokale råvarer nytes på kvelden på en veldig koselig taverna i Sougia.
Overnatting: Sougia 3 netter i enkle rom, men med fantastisk beliggenhet.
Måltider: Næringsrik og god frokost på naborestauranten som kostholdscoach Kaisa har forhåndsbestilt. Omelett, frukt og gresk yoghurt står selvsagt på menyen. -
Dag 3
Rundtur i Sougia+ yoga/mindfulness på stranden
- Distanse: 7 kilometer
- Terreng/stigning: Ca. 250 meter opp/nedstigning.
- Tid: 2,5 timer fottur + pauser
I dag går vi en flott rundtur i Sougia hvor vi starter og ender på stranden i Sougia. Vi går opp Selinou kløften og fortsetter opp til en av Souigas høyeste topp med flott havutsikt. Vi kommer tilbake ned på andre siden av fjellet.
Yoga etterfulgt av guidet mindfulness/avspenning på stranda med turleder for de som ønsker før middagen (hvis været tillater det).
Måltider: Frokost. God gresk middag med ferske lokale råvarer nytes på kvelden i felleskap
-
Dag 4
Irinikløften
- Distanse/tid: 10 km
- Tid: 3 timer fottur + pauser.
- Terreng/stigning: Kupert terreng, 575 meter nedstigning enkelte oppstigninger. 3 km vei fra enden av kløften til Sougia.
Kreta består av mange kløfter og Irinikløften er en vakker og frodig kløft. Etter frokost blir vi fraktet opp øverst av Irini kløften (575 moh) og starter nedstigningen. Irini kløften har et variert kupert terreng og her vil vi møte på geiter, elver, fossefall og duften av krydderurter. Sammenlignet med Samariakløften som er Kretas kommersielle kløft med mange turister, vil denne turen gi en større naturopplevelse.
Ettermiddagen er fri til å gå på stranden.
Måltider: Frokost. God gresk middag med ferske lokale råvarer nytes på kvelden i felleskap.
-
Dag 5
Kystvandring Agia Roumeli – Loutro
- Distanse: 17 kilometer
- Tid: Ca 5 timer + pauser.
- Terreng/stigning: Kupert terreng med noen bratte partier, 200 meter opp-/nedstigning.
Etter frokost gjør vi oss klar til å dra videre. Vi frakter bagasjen med oss til fergen som vi skal ta til Agia Roumeli. Det blir en flott båttur langs Kretas vakre kyst (45 minutter). Herifra legger vi rett ut på vandring til perlen Loutro. Bagasjen sender vi med fergen videre. Her skal vi følge stien langs havet, klipper og kulturlandandskap. Dette er en utrolig fin kystetappe. Turen går i et variert terreng langs kysten først til den flott Pavlos standen hvor vi kan bade og besøke den urgamle kirken. Videre fortsetter vi til vakre Marmara stranden. Her kan vi igjen bade og spise på den idylliske tavernaen ved vannkanten.
Siste etappe går helt langs kysten til perlen Loutro der vi overnatter to netter. God gresk middag med ferske lokale råvarer nytes på kvelden på en takterrasse med utsikt over vakre Muri fjellene og Loutrobukten.
Overnatting: Loutro 2 netter helt nede ved Loutrobukten.
Måltider: Frokost. Gresk middag på takterrassen. -
Dag 6
Fridag i kystperlen Loutro
Denne dagen kan du gjøre hva du vil. Hvile, bade, nyte solen eller dra på egne utflukter. Loutro er en bilfri liten perle med små spisesteder og butikker. Loutro har et fint utgangspunkt for dagsutflukter og bademuligheter enten i Loutrobukten eller området rundt. Det ligger også perfekt til rett for å leie en kajakk eller kano for et par timer å padle rundt i området. På kvelden blir det felles middag helt nede ved vannkanten i Loutro.
Måltider: Nydelig frokostbuffet ute på takterrassen i Liutro. Middag ved vannkanten
-
Dag 7
Kystvandring Loutro- Sweetwater beach-Hora Sfakion
- Distanse: 8 km
- Tid: 2 timer fottur + pauser
- Terreng/stigning: Lett kupert med noen bratte partier. 100 meter stigning.
Turens siste vandring går langs kysten hvor vi passerer den flotte badestranden, Sweetwater beach. Her kan vi bade, spise lunsj og nyte kystlandskapet før vi fraktes med minibuss fra Hora Sfakion til Chania (ca. 1,5 timer).
På kvelden samles vi på en hyggelig restaurant i havnen i Chania og inntar ukas siste felles middag sammen.
Overnatting: Porto Veneziano Hotel. Sjarmerende hotell ved havnen i Chania.
Måltider: Frokostbuffet. Siste felles middag. -
Dag 8
Bytur i Chania - hjemreise
Dagen er fri til å nytes i Chania - shopping, sightseeing eller bading på Chanias bystrand. Gamlebyen og markedshallen er verdt et besøk. Utsjekking fra hotellet kl. 11:00. Vi reiser samlet fra Chania til flyplassen kl 17.30. Hjemreise: Avreise kl. 20:00 fra Chania.
Måltider: Flott frokostbuffet på hotellet
Vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet værforhold eller andre hendelser utenfor vår kontroll og ytre påvirkning. Vi viser til våre betingelser på nettsiden.
Nivå: Middels +
Nivå:
Middels +
Kaisa tar deg med på en middels+ og sporty vandring som passer for deg som er i god fysisk form. Det kreves at du har erfaring med å gå i kupert og ulendt terreng med stigning. Passer ikke for nybegynnere eller hvis du har veldig høydeskrekk. Husk å fylle ut helseprofilskjema.
Terreng: En god del stein (kupert ulendt terreng), noe sand og fin sti langs kyst og fjell.
Praktisk informasjon
Godt fottøy er et must og terrenget krever solide inngåtte fjellstøvler. Pakk med både lette og noen varme klær. En ulltrøye kan være godt å ha om vinden kommer og når vi beveger oss opp i høyden. En lett vindjakke anbefales og beskyttelse mot sol og varme. Caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske, evt gåstaver (anbefales) og en lett dagstursekk med sitteunderlag. Og et lite førstehjelpsskrin i tursekken er kjekt. Lunsj til vandringene kjøpes individuelt. Mat smaker best fra sekken ute i naturen!
Reiseopplysninger
Praktisk informasjon
Hva er inkludert
-
Direktefly tur/retur Oslo-Chania
-
All transport med taxi, båt og minibuss til og fra turene og flyplassen
-
Bagasjetransport mellom overnattingstedene
-
Inngangsbilletter til kløften og andre severdigheter
-
7 overnattinger på hotell på små perler
- Frokost og 3 retters middag med vin alle dager
- Fokus på sunn mat hele uken med lokale ferske råvarer
- Kostholdscoach og leder Kaisa Hafredal fra Norge
- 1 plantet tre
- Reisen er omfattet av Reisegarantifondet