Vilja logo
Sykkelreise
Kroatia, Split

Skjærgårdscruise og sykkelferie i Kroatia

Du nyter båtlivet langs Kroatias kyst og sykler på nye kroatiske øyer hver dag. Vi veksler mellom latmannsliv ombord og aktive dager på sykkelsetet med mange opplevelser underveis.

Reisens høydepunkt

 • Opplev en ny øy hver dag
 • Avslappende båtliv i Adriaterhavet
 • Besøk kjente øyer som Brač, Hvar og Vis
 • Vinsmaking av kroatisk vin
 • God trening og støtte med elsykkel
 • Sykkelturer i vakre landskap

Øyhopping med båt og sykkel i Kroatia

I en sjarmerende privat båt seiler vi ut fra Split til et nytt øyparadis hver dag.

Mannskapet laster opp syklene våre i båten før seilasen. Vi damene går ombord, nyter båtlivet og fellesskapet. Vel framme på en vakker øy, sykler vi sammen frem til dagens mål. Vår lokale sykkelguide viser vei.

Vi sykler bortover, oppover og nedover, forbi vingårder og landsbyliv på nye øyer hver dag. Det er bare å glede seg til øyloffing og varierte dager i Kroatias praktfulle skjærgård og øyperler. Etter dagens sykkeltur, står skipperen i havna og venter med båten som tar oss med videre til neste øyparadis. Etter en dusj ombord unner vi oss en velsmakende middag på båten eller på en hyggelig restaurant på land.

Båten ligger i havn hver natt og vi overnatter ombord. Om morgenen seiler vi videre til neste eventyrlig øy, mannskapet laster av syklene og vi setter oss på sykkelsetene klare for en ny og innholdsrik dag. Etter noe timer på sykkel, kommer vi til havna der båten venter på oss. Høres ikke det bare helt herlig ut? Dette er garantert den beste ferien for deg som elsker å sykle og oppleve nye steder hver dag.

På turen blir du kjent med nye venninner, opplever pittoreske landsbyer og nyter livet ombord i båten

Stedet

Vennlige Kroatia som er kjent for sin gjestfrie befolkning, kysten med de mange øyene, de lune buktene og det krystallklare vannet i Adriaterhavet.

Kroatias flotte skjærgård, har mer enn 1.800 øyer i alle størrelser. De største har flotte og lune bukter, ofte omkranset av nåletrær og med en liten pittoresk fiskelandsby, hvor tiden ser ut som den har stått stille i århundre. Her finnes mange flotte badeplasser, men siden stranden ikke alltid består av finkornet sand, anbefaler vi strandsko, når du bader i Kroatia.

Kysten er avbrutt av steile klipper som gir lune grotter, usjenert fra livet omkring. Øyene ligger spredt langs hele kyststripen. Mange har vært bebodd siden oldtiden og bærer et sterkt preg av romersk og gresk byggekunst og tradisjon.

Overnatting

Kroatia, Skjærgårdscruise - My Orkan

My Orkan har seilt langs kysten i mange år. Ved slutten av 2018-sesongen ble kaptein Damir Pedišić fra øya Pašman den nye eieren av MS Orkan. Damir har en stor kjærlighet til tradisjonelle treskip og kan se tilbake på mange års erfaring innen turisme. I 22 år har han vært på dagsturer med skipet sitt «Tri Marije», som er det eldste kroatiske treskipet som fortsatt er i drift og har vært i familiens eie i 149 år. Den sympatiske Damir er kaptein, reiseleder og kokk på samme tid. Orkan har kun en kapasitet på 20 passasjerer og er det ideelle fartøyet for oss.

Lengde 20 m, bygget 1928, renovert 2006. 20 sengeplasser fordelt på 10 hytter med dusj/toalett.

Nedre dekk: 4 doble lugarer med queen-size seng, 1 dobbel lugar med køyesenger.

Hoveddekk: 3 doble lugarer med køyesenger.

Øvre dekk: 2 doble lugarer med køyesenger.

Annet: Soldekk (60 m²) med 11 stoler, bord med benker på dekk for 18 gjester, salong med klimaanlegg for 20 gjester.

Våre cruise er ikke egnet for personer med nedsatt funksjonsevne eller redusert mobilitet.

Les mer

Leder

Wenche Lia Spidsberg

Reisetyper: Aktiv ferie, Sykkelreise

Wenche er ei positiv og glad voksen dame med mye energi. Hun bor på fjellet året rundt, og elsker uteliv både sommer og vinter. Sykkelturer, fjellturer og padling om sommeren, og bortover- og nedoverski på vinteren. Wenche har sykkelreiser for Vilja både i Norge og i Kroatia. Ingen dag er lik på sykkelturene hennes.

Portrettbilde av Wenche Lia Spidsberg
Les mer om Wenche Lia Spidsberg

Program

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Kroatia

Hva er inkludert

 • Direktefly tur/retur Oslo-Split
 • Transport til havn fra flyplass og tilbake
 • 7 netter i delt rom med frokost
 • Daglig lunsj ombord MS Orkan
 • Daglige utflukter på sykkel
 • Lokal engelskspråklig guide
 • Leie av El-sykkel
 • Gruppeleder fra Vilja
 • Sosialt fellesskap
 • NB! Lokal havneavgift kommer i tillegg og betales individuelt på stedet. 35 Euro. Tips til mannskapet og guiden betales på slutten av cruiset ca 50 Euro pr. person.

Perfekt reise - feil tidspunkt?