Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Mauritius

Aktiv ferie med fotturer, snorkling og lokal kultur

En eventyrlig øyperle langt ute i Indiahavet. Gled deg til vandring på maleriske turstier i tropisk regnskog, og besøk på vanilje- og teplantasje. Vi svømmer og snorkler i krystallklart vann blant delfiner og koraller, og lar håret blåse i den varme vinden, mens vi seiler på havet i den flotte lagunen. Alt dette og mer til når vi reiser til vaniljeøya Mauritius.

Reisens høydepunkt

 • Sol, bad og snorkling i havet
 • Båttur til Ile aux Benitiers
 • Fottur i tropisk regnskog
 • Seven Coloured Earth Geopark
 • Ganga Talao - hinduenes helligdom
 • Besøk på vanilje- og te-plantasje
Dato: 15. feb - 26. feb / 12 dager
Pris 29 500 kr
Enkeltromstillegg: 8 010 kr

På Mauritius møter vi et smilende folk i et flerkulturelt øysamfunn

I løpet av disse fantastiske dagene på Mauritius skal du få utforske øyas historie, vandre i tropisk regnskog, og besøke øyas mest kjente turistattraksjoner. Du skal få se, føle og kjenne på det vakre undervannseventyret som speiler seg i revet. Har du i aldri prøvd snorkelig før, vil du få full opplæring slik at du kan nyte denne opplevelsen helt fullt ut.

Sammen skal vi på fottur i Black River Georges National Park. Nasjonalparken har et yrende dyre- og planteliv og noen helt fantastiske utsiktspunkter. Siste del av fotturen går gjennom en ravine, og vi avslutter med et avkjølende bad i en liten kulp i elva.

Du vil bli kjent med Mauritius` historie, med sightseeing i Fort Adelaide og besøk ved Aapravasi Ghat - selve symbolet på den store arbeidsinnvandringen fra India. Vi skal besøke en vanilje- og teplantasje, kjeksfabrikk og lokalt marked.

Denne reisen er fullspekket med utrolig mye opplevelser, men også egentid. På fridagene kan du sole deg, bade og lese en god bok eller ta zip-line, dra på hvalsafari, dykke eller kite. Hvis du ikke dykker, kan du utforske livet under vann med undervannsbåt eller undervannsscooter i Trou aux Biches. Eller hva med vandring blant løver i Casela Nature Park?!

En spasertur langs stranda en tidlig morgenstund, anbefales på det sterkeste. Her møter du de lokale innbyggerne som klargjør båtene sine til fisking eller til utflukter med turister. Søndag er den store familiedagen og hele familien hygger seg med bading og piknik på stranda. En herlig opplevelse.

Etter en deilig felles middag, tilbringer du resten av kvelden sammen med dine nye venninner, eller helt alene om du ønsker det. Den utrolige solnedgangen er et must, et kunstverk for alle som tar seg tid til å nyte øyeblikket og livet.

Stedet

Øya Mauritius med sine kritthvite strender, myke sand og ­palmetrær er omringet av krystallklart vann og fargerike korallrev. Den flerkulturelle befolkningen lever i fredelige sameksistens, og ønsker DEG velkommen med vennlige og gode smil. Du får møte de lokale med indiske, engelske og franske aner.
"Mauritius was made first and then heaven; and heaven was copied after Mauritius."

Disse ordene uttalte Mark Twain i 1896, og de er like aktuelle i dag. De fleste som hører navnet Mauritius, tenker i første omgang på et paradis med deilige strender og azurblått hav. Mauritius har imidlertid også en svært variert og vakker natur, og ikke minst en utrolig spennende historie. Kulturen på øya er en blanding av kulturarv fra Frankrike, Kina, Nederland, Afrika og Storbritannia og India, noe som gjenspeiler seg i maten, arkitekturen og lokalbefolkningen. Her lever mange ulike tradisjoner og religioner side om side, i et fungerende samspill.

Overnatting

Mauritius, La Mariposa

La Mariposa

Under oppholdet bor vi på boutiquehotellet La Mariposa med privat hvit sandstrand og svømmebasseng i Black River, sørvest på Mauritius. Dette lille hotellet har terrasse, en tropisk hage og en hyggelig restaurant. Her bor du i et solrikt paradis ved havet og fjellet Le Morne.

Lange flotte sandstrender og lave sjarmerende hus står i fin kontrast til de grønnkledte fjellene i bakgrunnen. Alt ligger i gangavstand, restauranter, shopping og supermarkeder.

Fra hotellet er det kort avstand til nasjonalparken Black River Gorges og landemerket La Morne. Sistnevnte med spennende og tragisk historie fra slavenes frigjøring.

Vi spiser deilige frokoster under det store tuntreet ved stranda og middager akkompagnert av bølgeskvulp og storslåtte solnedganger. Hotellet tilbyr gratis drikkevann til alle sine gjester. Kan fylles på egne vannflasker, eller på glassflasker som står på rommene.

Romtype:
Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse:
Hyggelige rom, koselige vibber. Standard rom har to separate senger og en liten kjøkkenkrok. Rom med sjøutsikt har én stor dobbeltseng, og tilbys som enkeltrom på denne reisen.

Les mer

Leder

Signe Rosland Jensen

Reisetyper: Fottur, Kultur- og opplevelsesreise

Signe brenner for å reise, og har et blikk for organisering. Hennes lidenskap er vandreturer i vakkert landskap både i Norge og Europa. Snorkling og undervannsfotografering er andre favorittaktiviteter på reise.

Portrettbilde av Signe Rosland Jensen
Les mer om Signe Rosland Jensen

Program

Nivå - enkel

Dette er en aktivitets- og opplevelsesreise som passer for alle. Du velger selv hvor aktiv du vil være, og hvor mange utflukter du vil delta på.

Praktisk informasjon

Det offisielle språket er både fransk og engelsk, og begge språkene blir forstått av de fleste. Språket kreol har en forhistorie som pidginspråk i Karibia og blir brukt i dagligtale.

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Mauritius

Dato: 15. februar

Antall dager:12

Pris fra:29 500 kr

Reiseleder:

Hva er inkludert

 • Flyreise tur/retur Oslo-Mauritius med flybytte i Istanbul
 • Mat og drikke på flyet
 • Transfer tur/retur flyplassen – hotell
 • 9 netter på valgt rom
 • Frokost og middag hver dag og lunsj 4 dager
 • Sightseeing og utflukter iflg programmet
 • Norsk reiseleder på hele reisen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo
Fly til: Mauritius
Dato:15. feb.
Avgang: 15. februar - kl. 17.35
Hjemreise
Fly fra: Mauritius
Fly til: Oslo
Dato:26. feb.
Avgang: 26. februar - kl. 20.55