Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise, Aktiv ferie
Mauritius, Mauritius

Aktiv ferie med fotturer, snorkling og lokal kultur

En eventyrlig øyperle langt ute i Indiahavet. Gled deg til vandring på maleriske turstier i tropisk regnskog, og besøk på vanilje- og teplantasje. Vi svømmer og snorkler i krystallklart vann blant delfiner og koraller, og lar håret blåse i den varme vinden, mens vi seiler på havet i den flotte lagunen. Alt dette og mer til når vi reiser til vaniljeøya Mauritius.

Reisens høydepunkt

 • Sol, bad og snorkling i havet
 • Båttur til Ile aux Cerf
 • Fottur i tropisk regnskog
 • Seven Coloured Earth Geopark
 • Ganga Talao - hinduenes helligdom
 • Besøk på vanilje- og te-plantasje
Dato: 3. apr - 17. apr 2024 / 15 dager
Pris 35 500 kr
Enkeltromstillegg: 11 200 kr

På Mauritius møter vi et smilende folk i et flerkulturelt øysamfunn

I løpet av disse fantastiske dagene på Mauritius skal du få utforske øyas historie, vandre i tropisk regnskog, og besøke øyas mest kjente turistattraksjoner. Du skal få se, føle og kjenne på det vakre undervannseventyret som speiler seg i revet. Har du i aldri prøvd snorkelig før, vil du få full opplæring slik at du kan nyte denne opplevelsen helt fullt ut.

Sammen skal vi på fottur i Black River Georges National Park. Nasjonalparken har et yrende dyre- og planteliv og noen helt fantastiske utsiktspunkter. Siste del av fotturen går gjennom en ravine, og vi avslutter med et avkjølende bad i en liten kulp i elva.

Du vil bli kjent med Mauritius historie, gjennom besøk på Fort Adelaide, gamle plantasjebygninger, historiske steder og hovedstaden Port Louis. Vi skal besøke en vanilje- og teplantasje, kjeksfabrikk og lokalt marked.

Denne reisen er fullspekket med utrolig mye opplevelser, men også egentid. På fridagene kan du sole deg, bade og lese en god bok eller ta zip-line, dra på hvalsafari, dykke eller kite. Hvis du ikke dykker, kan du utforske livet under vann med undervannsbåt eller undervannsscooter i Trou aux Biches. Eller hva med vandring blant løver i Casela Nature Park?!

En spasertur langs stranda en tidlig morgenstund, anbefales på det sterkeste. Her møter du de lokale innbyggerne som klargjør båtene sine til fisking eller til utflukter med turister. Søndag er den store familiedagen og hele familien hygger seg med bading og piknik på stranda. En herlig opplevelse.

Etter en deilig felles middag, tilbringer du resten av kvelden sammen med dine nye venninner, eller helt alene om du ønsker det. Den utrolige solnedgangen er et must, et kunstverk for alle som tar seg tid til å nyte øyeblikket og livet.

Stedet

Øya Mauritius med sine kritthvite strender, myke sand og ­palmetrær er omringet av krystallklart vann og fargerike korallrev. Den flerkulturelle befolkningen lever i fredelige sameksistens, og ønsker DEG velkommen med vennlige og gode smil. Du får møte de lokale med indiske, engelske og franske aner.
"Mauritius was made first and then heaven; and heaven was copied after Mauritius."

Disse ordene uttalte Mark Twain i 1896, og de er like aktuelle i dag. De fleste som hører navnet Mauritius, tenker i første omgang på et paradis med deilige strender og azurblått hav. Mauritius har imidlertid også en svært variert og vakker natur, og ikke minst en utrolig spennende historie. Kulturen på øya er en blanding av kulturarv fra Frankrike, Kina, Nederland, Afrika og Storbritannia og India, noe som gjenspeiler seg i maten, arkitekturen og lokalbefolkningen. Her lever mange ulike tradisjoner og religioner side om side, i et fungerende samspill.

Overnatting

Mauritius - Astroea Beach

Astroea Beach ligger direkte på stranden i Pointe d’Esny, like ved den marine nasjonalparken i Blue Bay. Dette er et hyggelig lite hotell med kun 18 rom, og i den lille restauranten serveres deilig tilberedt lokal mat. Bare noen få skritt ut i sjøen, er det masse flotte koraller og fisk, så her kan alle få se hva som gjemmer seg nede under havoverflaten.

NB! Dette hotellet er litt slitt, og deler av stranda har blitt tatt av erosjonen i havet, men beliggenheten er helt ubetalelig, og gjestfriheten likeså!

Romstype:
Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg.
Romsbeskrivelse:
Rommene er lyst og trivelig innredet

Les mer

Mauritius - Anelia Resort & Spa

Anelia Resort & Spa ligger i Dolphins Bay i den nordlige enden av Flic en Flac. Hotellet ligger ved havet, med flott utsikt mot Le Morne i syd, og den flotte solnedgangen i øst. Det er masse fasiliteter, slik som 2 infinity svømmebasseng, treningssenter, spillrom, tennisbane, aqua-gym, beach volley, og yoga timer. Vannaktiviteter som glassbunnbåt, kajakk, pedalbåter, fisking, snorkling og dykking, ordner man enkelt i hotellets eget «Boat House» nede ved stranda.

Romstype:
Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg.
Rombeskrivelse:
Lyse og moderne store rom.

Les mer

Leder

Signe Rosland Jensen

Reisetyper: Fottur, Kultur- og opplevelsesreise

Signe er ei blid og inkluderende dame, som setter pris på alt livet har å by på. Hun elsker å reise til favorittøyene Mauritius, Maldivene og Sri Lanka hvor hovedaktiviteter er lokal kultur, snorkling, aktive dager og lette fotturer. I Europa blir det litt mer fokus på gode vandreopplevelser.

Portrettbilde av Signe Rosland Jensen
Les mer om Signe Rosland Jensen

Program

Nivå - enkel

Dette er en aktivitets- og opplevelsesreise som passer for alle. Du velger selv hvor aktiv du vil være, og hvor mange utflukter du vil delta på.

Praktisk informasjon

Det offisielle språket er både fransk og engelsk, og begge språkene blir forstått av de fleste. Språket kreol har en forhistorie som pidginspråk i Karibia og blir brukt i dagligtale.

Innsjekk på Mauritius

Ankomst Mauritius tidlig morgen. Rommene på vårt første hotell er nok ikke tilgjengelige før senere på dagen, men vi får mulighet til å skifte til litt lettere tøy eller badetøy på hotellet.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Mauritius

Dato: 3. april 2024

Antall dager:14

Pris fra: 35 500 kr

Hva er inkludert

 • Flyreise tur/retur Oslo-Mauritius med flybytte i Dubai
 • Mat og drikke på flyet
 • Transfer tur/retur flyplassen – hotell
 • 12 netter på valgt rom
 • Frokost og middag hver dag og lunsj 4 dager
 • Sightseeing og utflukter iflg programmet
 • Viljaleder Signe på hele reisen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo
Fly til: Dubai
Dato:3. apr.
Avgang: 3. april - kl. 14.35
Fly fra: Dubai
Fly til: Mauritius
Dato:4. apr.
Avgang: 4. april - kl. 02.35
Hjemreise
Fly fra: Mauritius
Fly til: Dubai
Dato:16. apr.
Avgang: 16. april - kl. 21.50
Fly fra: Dubai
Fly til: Oslo
Dato:17. apr.
Avgang: 17. april - kl. 07.30