Vilja logo
Fottur
Montenegro, Kolasin, Belasica, Durmitor, Herceg Novi

Nordfjellene - økocamp, topptur og rafting i Montenegro

Gled deg til å vandre i nasjonalparker med fantastisk natur og unik urskog, økocamp i fjellet, rafting i elven Tara og en herlig dag på stranden ved Kotorbukta.

Reisens høydepunkt

 • Øko-camp i fjellene
 • Topptur til Crna Glava på 2.139 moh
 • Lokal mat fra det montenegrinske kjøkkenet
 • Nasjonalparkene Durmitor og Biogradska Gora
 • Rafting i elven Tara
 • Bading og avslapping i kystbyen Herceg Novi
Dato: 6. aug - 13. aug 2024 / 8 dager
Pris 25 500 kr
Enkeltromstillegg: 2 100 kr

Vandring i autentiske Montenegro

Dette er en tur for deg som ønsker å være i ett med naturen. Vi skal blant annet bo på en autentisk øko-camp i fjellene. En camp som viser hvordan de opprinnelige fjellfolkene bodde. Den består av små, koselige hytter med komfortable senger. Med knitring fra den store peisen, spiser vi hjemmelaget mat i felleshytta.

Mesteparten av tiden tilbringer vi ved Mount Bjelasica og vi besøker nasjonalparkene Durmitor og Biogradska Gora som ligger helt nordøst i Montenegro. Begge områdene har en fantastisk natur og består blant annet av urskog som nå er under beskyttelse.

I nasjonalparken Durmitor bor vi i nærheten av fjellbyen Zhabljak. I dette området skal vi både vandre, prøve rafting og nyte de vakre omgivelsene nasjonalparken kan by på.

Det finnes ulike forklaringer bak navnet «Durmitor», en av de viser til det celtiske ordet «dru mi tore» som betyr «et fjell full av vann». For her består nemlig de 18 innsjøene av brevann, hvor den mest kjente er Crnosjøen. Alle bresjøene befinner seg over 1500 meters høyde.

Vi avslutter turen ved Adriaterhavskysten i den koselige landsbyen Herceg Novi som ligger ved Kotor Bay. Her skal vi la føttene hvile og bare nyte strandliv og sol.

Stedet

Kolasin er en koselig by beliggende på 800 moh ved foten av fjellkjeden Bjelasica i nasjonalparken Biogradska Gora.

Bjelasica er hovedbyen i dette fjellområdet som ved siden av å være en populær skidestinasjon, også er en attraktiv sommerdestinasjon. Det er populært å bo i de gamle gjeterhyttene. Det finnes mange fine turstier i området.

Durmitor er en nasjonalpark som siden 1980 har stått på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du Tara canyon som er en 80 km lang og 1300 meter dyp kløft, noe som gjør den til den nest største kløften i verden etter Grand Canyon. Det er her det meste av fjellturismen i Montenegro foregår, og det er rundt byen Zabljak man finner de fleste turistanleggene i området.

Herceg Novi ligger ved kysten av Kotorbukta helt inntil grensen til Kroatia. Denne hyggelige kystbyen har en syv kilometer lang havnepromenade og mange autentiske restauranter.

Overnatting

Øko - Camp, Vranjak Eco Katun

Dette er en camp med enkle, koselige og små hytter. Med en beliggenhet på 1800 moh blir dette sett på som en magisk landsby bygget basert på tradisjon og enkelhet. Det produseres utelukkende økologisk mat på gården, som vi er så heldig å få servert. Rundt knitrende peis inntar vi felles måltider i den største felleshytta. Øko-campen ligger på en åpen plass omringet av vakker natur og fjell. Her kommer vi tett på lokalbefolkningen og kan bli kjent med deres hverdager. Campen har moderne dusj- og toalettfasiliteter, og solceller produserer lys for hele campen.

Romtype: Twin rom. Det er ikke mulig å ha eget rom her.
Rombeskrivelse:
Enkle hytter med peis og lys fra solcelle

Les mer

Leder

Elisabeth Eriksen

Reisetyper: Fottur, Kultur- og opplevelsesreise

Elisabeth driver reisebloggen GlobetrotterElisa som har fokus på aktive reiser. Der det finnes mulighet for å være aktiv på reise, der finner du Elisabeth. Elisabeth er veldig sosial og veldig glad i å møte nye mennesker, hun er nysgjerrig og elsker destinasjoner utenfor allfarvei. På Elisabeth sine reiser blir du godt ivaretatt og hun inspirerer deg til å bli glad i å nyte naturen og friluftslivet hele året.

Portrettbilde av Elisabeth Eriksen
Les mer om Elisabeth Eriksen

Program

Nivå - Middels +

God fysisk form. Bør ha gått i ulendt terreng med stigning.

Terreng: frodig fjellterreng og en del stein på toppturene.

Rom på reisen

Det er IKKE mulig med enkeltrom på øko-campen, her må to dele.

Det kan bli endringer i hotell som benyttes.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Montenegro

Dato: 6. august 2024

Antall dager:8

Pris fra: 25 500 kr

Hva er inkludert

 • Direktefly tur/retur Oslo-Tivat
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • Overnatting 7 netter i delt rom med frokost
 • Måltider i henhold til program
 • Rafting
 • All lokal transport ifølge programm
 • Lokal engelsktalende guide
 • Norsktalende leder fra Vilja
 • Sosialt fellesskap
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: Montenegro, Tivat
Dato:6. aug.
Avgang: 6. august - kl. 16.10
Hjemreise
Fly fra: Montenegro, Tivat
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:13. aug.
Avgang: 13. august - kl. 20.05