Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
New Zealand

Store kultur- og naturopplevelser på New Zealand

Gjør deg klar for en eventyrpakke av en reise – nå drar vi til andre siden av kloden! Til urgammel regnskog, grotter med «stjernehimmel», levende kultur, vill og vakker natur - og spennende storbyer.

Reisens høydepunkt

 • Bli kjent med den levende Maori-kulturen
 • Besøk i Waitomo Glow Worm-grottene
 • Varme kilder i Waikiti Valley
 • Doubtful Sound Cruise – spektakulært fjordcruise
 • Store naturopplevelser i flere nasjonalparker
 • Besøk i flere kjente og spennende storbyer
Dato: 14. feb - 2. mar 2024 / 18 dager
Pris 79 600 kr

Drømmereise til New Zealand

New Zealand er som en forundringspakke av opplevelser! Og endelig kan du få drømmereisen til andre siden av kloden og pakke ut det beste landet har å by på. Vi drar i februar og får fin sommertemperatur da vi befinner oss i en subtropisk sone.
Denne reisen er åpen for alle, og er ikke en ren jentetur.

Nordøya - Maori-kultur, dampende kilder og magiske grotter

Rundreisen starter i Auckland der vi utforsker hjertet av storbyen med trivelige havner, et vell av spisesteder og spennende shopping, før vi setter kursen sørover.

Du får møte, og lære av, den høyst levende Maori-kulturen under oppholdet på Kohutaphu Lodge. Undervegs besøker vi magiske grotter med «stjernehimmel» av glødeorm (Sankthansorm/ildfluer), og vi finner varme kilder og boblende jord i Rotorua. Og selvsagt må vi kikke innom til kiwien, New Zealands særegne nasjonalfugl, og se hvordan de tar vare på den utrydningstruede lille skapningen.

Fun fact: Kiwi er også en betegnelse folket bruker om seg selv. Er du fra New Zealand, er du en «kiwi».

Litt lenger sør kan du gå mellom eldgamle, mektige trær i en av verdens siste forhistoriske regnskoger. Whirinaki Forest er grønn, frodig og eventyrlig med et unikt fugleliv, vakre fossefall og skyhøye trær.

Eventyret fortsetter med besøk til New Zealands største innsjø, Lake Taupo, og største aktive vulkan, Ruapehu. Vi rekker også en liten sightseeing i hovedstaden, Wellington, før vi forlater Nordøya.

Sørøya - vill og vakker natur, vinsmaking og gylne strender

På Sørøya endrer landskapet seg til høye fjellkjeder som strekker seg langs kysten. Her er gylne sandstrender, dype daler, vakre fjorder og blågrønne innsjøer av brevann. Vi besøker flere nasjonalparker og naturreservat og får noen flotte turer, både til vanns og til lands, i spektakulære omgivelser.

Er du en av de ekstra eventyrlystne, er det også mulighet for å sjekke ut strikkhopp, brevandring, helikoptertur og svømming med delfiner (ikke inkludert).

Se program for flere spennende detaljer for reisen.

Stedet

New Zealand er en uavhengig stat og en del av Kongeriket New Zealand. Landet ligger i det sørvestlige Stillehavet. Maoriene kalte landet Aotearoa, som betyr «den lange hvite skyens land». New Zealand består i hovedsak av Nordøya og Sørøya. Hovedstaden er Wellington, som ligger sør på Nordøya.

Sørøya er delt på langs av Søralpene (Southern Alps). Landets høyeste fjelltopp Aoraki/Mount Cook ligger i denne kjeden med en høyde på 3724 moh. Det finnes 18 fjelltopper på Sørøya med en høyde på 3000 moh. eller mer.

Nordøya har færre fjell enn Sørøya, men er preget av vulkansk aktivitet. Nordøyas høyeste fjell er den aktive vulkanen Mount Ruapehu (2797 moh.). New Zealands varierte og spektakulære landskap har vært med i en rekke filmer og TV-program, mest kjent er kanskje Ringenes Herre.

New Zealand dekker et godt stykke fra sør til nord. Auckland er derfor i snitt et par grader varmere enn Christchurch. På Nordøya er det tilnærmet subtropisk klima.

Lang isolasjon har gitt New Zealand en unik flora og fauna. I dag er det anslått at det finnes om lag 116 hekkende fuglearter på New Zealand, hvorav 72 endemiske (en art som er begrenset til et bestemt naturlig område). Kivier utgjør noen av dem, og alle fem artene er flygeudyktige.

Overnatting

New Zealand - rundreise

Dette er en rundreise, og vi skal bo på 10 forskjellige hotell i løpet av turen. Stjerneklassifisering er 3 og 3,5 og vi skal bo i singel rom eller to-sengs rom.

I Maori-landsbyen skal vi bo på Kohatapu Lodge, hvor det er twin eller singel rom med felles bad.

Se dagsprogram for lenker til hotellenes nettsider.

Les mer

Leder

Signe Rosland Jensen

Reisetyper: Fottur, Kultur- og opplevelsesreise

Signe er ei blid og inkluderende dame, som setter pris på alt livet har å by på. Hun elsker å reise til favorittøyene Mauritius, Maldivene og Sri Lanka hvor hovedaktiviteter er lokal kultur, snorkling, aktive dager og lette fotturer. I Europa blir det litt mer fokus på gode vandreopplevelser.

Portrettbilde av Signe Rosland Jensen
Les mer om Signe Rosland Jensen

Program

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:New Zealand

Dato: 14. februar 2024

Antall dager:18

Pris fra:79 600 kr

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur med Emirates via Dubai
 • En natt i delt rom i Dubai på utreisen
 • Innenlandsfly Queenstown-Auckland
 • 14 netter i delt rom med frokost
 • Lunsj og middag i henhold til program
 • Inngangsbilletter i henhold til program
 • Aktiviteter i henhold til program
 • Norsk reiseleder på New Zealand
 • Engelsktalende sjåfør

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: FAE, Dubai
Dato:14. feb.
Avgang: 14. februar - kl. 14.10
Fly fra: FAE, Dubai
Fly til: NewZealand, Auckland
Dato:15. feb.
Avgang: 15. februar - kl. 10.05
Hjemreise
Fly fra: New Zealand, Auckland
Fly til: FAE, Dubai
Dato:1. mar.
Avgang: 1. mars - kl. 21.15
Fly fra: FAE, Dubai
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:2. mar.
Avgang: 2. mars - kl. 07.35

Et ekte eventyr blir bare til om du slipper taket, og lar det bli - ditt eget eventyr!