Vilja logo
Aktiv ferie, Sykkelreise
Norge, Finse og Flåm

Fra høyfjell til fjord, Norges vakreste tur på sykkelsete

Å sykle Rallarvegen gir deg noe av det fineste du kan oppleve av norsk natur. En dagstur til Blåisen, Flåmsbanen og kanskje en liten «flyvetur» med Nordens lengste Zipline for de som tør? Denne helgen er et kinderegg av aktiviteter i vårt vakre hjemland.

Reisens høydepunkt

 • Storslåtte omgivelser fra sykkelsete
 • Flåmsbanen
 • Vandring til Blåisen
 • Natur, kulturhistorie og utrolig 100 år gammelt ingeniørarbeid
Dato: 21. jul - 25. jul 2024 / 5 dager
Pris 11 500 kr
Enkeltromstillegg: 1 400 kr

Variert langhelg med aktiviteter

Denne langhelgen byr på variert og aktiv moro. Vi bor på Finse de første dagene, og før vi setter oss på sykkelsetet, tar vi en dag med vandring i fjellet mot Blåisen. Videre sykler vi til Flåmsdalen og på Rallarvegen, som sies å være Norges vakreste sykkeltur. Fra høyfjell til fjord på en dag. I dramatiske og vakre norske omgivelser langs Flåmsbanen - ett aldri så lite historisk ingeniørkunst. Med vind i håret, hjelm på toppen og solbriller på nesen setter vi utfor på to hjul og nyter et herlig stykke Norge.

Sykkelturen går ca 21 km til Hallingskeid, det mest krevende stykket på vår vei, men dog den eneste med stigning. Vi når turens høyeste punkt ved Fagernut på ca 1343 moh. Videre sykler vi til Vatnahalsen, en etappe på ca 15 km flatt strekke eller nedoverbakke og passerer Kleivagjelet. Til sist gjenstår sjarmøretappen på 17 km ned til Flåm. Her skal vi ned 21 hårnålssvinger langsmed elv og fossefall. Vi leverer sykler når vi ankommer Flåm, og tar Flåmsbanen et lite stykke tilbake til Vatnahalsen hvor vi bor siste natten.

Stedet

Finse er en fjellandsby beliggende i Ulvik kommune i Vestland, og her ligger den høyestliggende jernbanestasjonen både på Bergensbanen og jernbanenettet i Norge. Finse ligger ved Finsevannet ca 1215 meter over havet, og omkring ligger fjelltraktene Hardangervidda i sør og Skarvheimen med Hallingskarvet i nord. Det går ingen veier til Finse, den eneste måten å ankomme stedet er med tog, sykkel eller på ski.

Flåm er en bygd i Aurland kommune i Vestland fylke. Den sjarmerende bygda ligger idyllisk til innerst i Aurlandsfjorden omgitt av bratte fjell. Her har det bodd folk siden 1340, men i dag er det kun rundt 350 fastboende flåmdølinger, og her er nærmest uendelige muligheter for skog- og fjellturer til fots eller på sykkelsetet.

Overnatting

Hotel Finse 1222

Hotel Finse 1222 ligger spektakulært til mellom majestetiske Hardangerjøkulen og Hallingskarvet, midt i mellom nasjonalparker med stier og skispor i dramatisk natur. Hotellet er nylig totalrenovert og gått tilbake til sin fargerike historie- til tiden da høyfjellsopplevelsen Finse var verdenskjent. Den gang var det unikt å kunne komme så høyt til fjells i urørt natur. I hotellets restaurant serveres gode og kortreiste råvarer. I baren kan man nyte peisvarme og gode samtaler.

Romstype:
Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg
Romsbeskrivelse:
De sjarmerende rommene er alle forskjellige. Nyrenovert og med egne bad, nye møbler og komfortabel seng.

Les mer

Vatnahalsen - Hotel Vatnahalsen

hotell Vatnahalsen finner man roen mellom fjord og fjell med storslått natur på alle kanter. Hotellet tilbyr særdeles trivelig opphold, god mat og gode senger. Rallarvegen går rett gjennom tunet, og Flåmsbanen stopper på hotellets stasjon. Herifra er det også mulighet å teste Flåm Zipline som starter rett ved, eller slappe av og lese en god bok i loftstuen. Det finnes også en badstue hvor man virkelig kan løsne på muskler og finne ro etter en hel dag i naturen.

Romstype: Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg

Les mer

Leder

Anne Iljen Langfeldt

Reisetyper: Aktiv ferie, Kultur- og opplevelsesreise

Anne Iljen er en glad spreking som elsker å jogge og aldri sier nei til et bad – sommer som vinter. På fritiden liker hun å oppleve og lære nye ting. Hun er en allsidig treningskompis som med turer i skogen, SUP på sjøen, ski på beina eller vin på stranden stadig tar med seg venner og glade jenter på nye eventyr.

Anne Iljen jobber med reiseproduksjon hos Vilja, og har en finger med i det meste. Hun er ansvarlig for kunderelasjoner og kontakt med våre samarbeidspartnere.

Portrettbilde av Anne Iljen Langfeldt
Les mer om Anne Iljen Langfeldt

Program

Nivå

Ruten er relativt lett, alle med litt sykkelerfaring kan sykle her.

Praktisk informasjon

Vi skal passere Kleivagjelet, men det er lov til å trille sykkelen gjennom dette stykket.

Det meste av ruten er grusvei, men det vil være asfaltert bilvei det siste stykket så her kan det være greit å ta det litt rolig i svingene.

Turen er beregnet å ta ca 6 timer

 • Finse – Hallingskeid ca 21 km – 3 timer
 • Hallingskeid – Vatnahalsen 15 km – ca 1,5 timer
 • Vatnahalsen – Flåm 17 km – ca 1,5 timer

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Norge

Dato: 21. juli 2024

Antall dager:5

Pris fra: 11 500 kr

Hva er inkludert

 • 2 netter med frokost i delt rom på Hotell Finse1222
 • 2 felles 2*retters middag på Finse1222
 • 2 matpakker fra hotell Finse1222
 • 1 dag med vandring/felles tur på Finse
 • Leie av sykkel
 • 1 vei fra Flåm til Vatnahalsen med Flåmsbanen
 • 2 netter med frokost i delt rom på Hotell Vatnahalsen
 • 1 felles middag på Vatnahalsen
 • Gruppeleder fra Vilja
 • Sosialt fellesskap
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet