Vilja logo
Fottur, Kultur- og opplevelsesreise
Sør- Afrika, Cape Town

Sør- Afrika, vandring og opplevelser

Velkommen til det perfekte eventyret. La oss oppleve Sør- Afrika sammen med lokalkjente Vibeke, hvor vi drar på safari, hilser vi på pingviner, shopper, vandrer i magisk natur, sykler langs vinranker og smaker på kjent Sør Afrikansk vin på vingårder.

Reisens høydepunkt

 • Norsk vandringsleder, lokalboende
 • Gåavstand til Waterfront i Capetown
 • Topptur til Table Mountain
 • Safari dagstur
 • Vinsmaking og sykkeltur i Stellenbosch
 • Herlige fjellturer i Cederberg
Dato: 15. sep - 27. sep 2023 / 13 dager
Pris 32 500 kr
Enkeltromstillegg: 5 000 kr

Uforglemmelig reise med fullspekket program

Bli med på en herlig opplevelsesreise til Sør Afrika, der vi starter i den uforglemmelige sjarmerende byen Cape town. Det sies “det finnes ingen feil tid for å besøke Cape Town”, og det stemmer. Byen har så utrolig mye å tilby. Under hele oppholdet følges vi av vår private lokale guide Vibeke og sjåfør Brian. Vi blir godt tatt vare på, og kjørt til alle aktiviteter og overnattingssteder i privat minibuss.

Etter noen herlige dager med utflukter og opplevelser i Cape Town, tar vi oss videre til wildlife og safari og sjekker inn på Aquila Private Game Reserve. Med 7500 hektar flott natur, der du forhåpentligvis vil se Afrikas 5 store. Elefant, løve, bøffel, leopard og neshorn. Det blir også ett besøk til Aquila Rehabilitation& Conservation Centre, hvor du får møte leoparder og geparder som er reddet i villmarken.

Videre tar vi turen til det kjente vindistrikt Stellenboch, hvor vi skal utforske naturen på sykkelsete og utfolde smakssansene med vinsmaking av lokalproduserte viner. Mellom høye fjell i naturskjønne Cape Winelands ligger gourmet hovedstaden Franschhoek som vi også stikker innom før våre flotte fotturer i området.

Stedet

Cape Town:
Noen byer har en rik kultur, en kosmopolitisk atmosfære og enestående arkitektur, mens andre kan skryte av fantastiske landskap og ekstraordinære naturlige underverk. Cape Town har alle disse attraksjonene - og mye mer. Med sin travle havn, strender i verdensklasse, nydelige vingårder, og dens fjellrike omgivelser som sprer seg med variert flora og fauna, fanger Cape Town konsekvent hjerter til alle som kommer hit. Cape Town har fem av de ti største attraksjonene i landet:

1.V&A Waterfront
2.Table Mountain
3.Robben Island
4.Kirstenbosch Botanical Garden
5.Cape Point

Overnatting

Cape Town - Garden Court Victoria Junction

Garden Court Victoria Junction liger i gåavstand til Waterfront - den urbane delen av storbyen, med restauranter, shopping og herlige restauranter. Hotellet har spa- og velvære område med svømmebasseng.

Romtype:
Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg

Les mer

Stellenbosch - Stellenbosch hotel

Stellenbosch hotel ligger sentralt og midt på hovedgaten i den sjarmerende landsbyen med samme navn. Dette er et boutique hotell med historisk eleganse og sjarm.

Bygget som rommer hotellet er et nasjonal monument og viktig for Sør-Afrikas historie.

Romstype:
Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg

Les mer

Aquila Safari

Aquila Safari er en berikelse i seg selv, med luksuriøs afrikansk gjestfrihet og tradisjonelle kulinariske herligheter. Her er vi på søken etter «The Big Five» samtidig som vi får mulighet å nyte spa og velvære.

Romstype: Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg

Les mer

Cederberg - Piekenierskloff Mountain Resort

I Cederberg fjellmassivet skal vi bo på Piekenierskloff fjell hotell, med magisk og uslåelig utsikt. Et moderne og koselig hotell med egen spa avdeling og en deilig utendørs svømmebasseng. Fristende etter en dag på tur i fjellet! De har også en egen zip line.

Romstype:
Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg

Les mer

Leder

Lokal leder

Reisetyper:

Lokal leder

Våre lokale ledere rundt i verden kjenner stedene som sin egen baklomme. De er håndplukket av oss eller våre samarbeidspartnere på bakgrunn av sin særegne kunnskap som gjør reisen ekstra interessant og minneverdig. De er gode historiefortellere og engasjerte i å formidle sine aktiviteter. Gode sosiale egenskaper er også på plass, og vi vet at de vil ta godt vare på dere der ute i verden.

Portrettbilde av Lokal leder
Les mer om Lokal leder

Program

Vår lokale leder - Vibeke Røre

Vår lokale leder i Sør-Afrika heter Vibeke Røre og bor i Cape Town. Hun har bodd her i 14 år med sin familie med mann og sønn. Vibeke er kultur- og fjellguide, med over 10 års erfaring.

Hun elsker og gå tur, går ukentlig egne turer i området rundt Cape Town hvor hun bor. Men det beste hun vet er når det kommer gjester fra Norge som hun kan ta med ut i Sørafrikansk natur og kultur.

 • Jeg gleder meg til å reise sammen med deg og de andre i gruppa, og vise dere «mitt» Sør-Afrika.

Praktisk informasjon

Tidsforskjell:
Det flotte med Sør-Afrika er at det ikke er noen tidsforskjell. I tillegg har vi nattfly begge veier, så med litt søvn om bord er du raskt klar for å oppleve et helt nytt og annerledes kontinent.

Dyr på reisen:

Sannsynligheten for å se slanger på våre fotturer er minimal. De stikker så fort de hører at vi går og bakken vibrerer.

På Kappunktet møter vi bavianer, på jakt etter mat, men her er det egne vakter som passer på. Her ser vi også antiloper og struts. Ellers vil vi oppleve fine små firfisler, frosker, skilpadder, biller og små klippegrevlinger - i tillegg til fugler av mange slag.

Vegetasjonen her er utrolig variert, og vi ser det som kalles Fynbos. Masse flotte busker og planter som vi får lære mer om under vår vandring.

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Sør- Afrika

Dato: 15. september 2023

Antall dager:12

Pris fra:32 500 kr

Leder:

Hva er inkludert

 • Flyreisen tur/retur med en mellomlanding
 • Skatter og avgifter
 • 10 netter i valgt romkategori
 • All transfer som nevnt i programmet
 • Alle entreer og utflukter som nevnt i programmet
 • Vår egen lokale norsktalende vandringsleder Vibeke
 • Måltider som i programmet ( alle måltider unntatt en dag)
 • Reisen er garantert i Reisegarantifondet
 • Et plantet tre i Viljaskogen hos Trefadder