Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Norge, Svalbard

Opplev Arktis og magiske Svalbard

Bli med på jenteekspedisjon, til et helt spesielt stykke Norge, til ishavsøyene Svalbard 1300 kilometer nord for polarsirkelen

Reisens høydepunkt

 • Storslått arktisk natur
 • Hundesledetur
 • Oppdagelsesferd i Longyearbyen
 • Gruvebesøk i Barentsburg
 • Bo på Svalbards hyggeligste hotell
 • Samhold og minner for livet!
Dato: 15. mar - 19. mar / 5 dager
Pris 14 900 kr
Enkeltromstillegg: 1 600 kr

Svalbard - skjørt, vilt og arktisk

Norge forvalter noen av jordens siste store områder med uberørt natur. I mars åpenbarer det vinterkledde landskapet seg i sjatteringer av pastell, før solen igjen står høyt på himmelen. Bli med oss på et arktisk eventyr, la deg begeistre over eksotiske naturopplevelser og rikt dyreliv. Se for deg at du suser over viddene i hundesleden; stillheten brytes kun av hundenes pust og sleden som skjærer gjennom snøen. Opplevelsen av den storslåtte naturen er bare din! Benytt sjansen å bli med oss til Svalbard. Den sårbare naturen i arktis er viktig for bevaring av det biologiske mangfoldet. Vi trår varsomt og tar med oss minnene hjem.

På tur med hundeslede

Om vinteren kjører sleden på stille snø. Det eneste vi hører er pusten fra hundene. Med de firbeinte som eneste motor, går turen i behagelig tempo og du får tid til å la inntrykkene synke inn. Vi beundrer det hvitkledde arktiske landskapet så langt øyet rekker og lover deg at du kommer tett på både hundene og naturen. Erfarne guider sørger for trygghet og en unik opplevelse. Du kan prøve deg som hundekjører, da man ofte er to og to som deler hundespannet. Tilbake i hundegården er hundene alltid klare for kos og lek, og er du riktig heldig kan du hilse på de skjønneste valpene.

Stedet

Fakta om Svalbard

Navnet Svalbard er av norrønt, og forklart som «kjølig kant», «kjølig side» eller «den kalde kysten». Svalbard ligger 78° nord. Øyene ble først tatt i bruk som base for hvalfangst i det 17. og 18. århundre, men ble etter hvert forlatt. I begynnelsen av det 20. århundre startet kulldriften på Svalbard, noe som førte til at flere samfunn ble etablert på øygruppen. Svalbard er yngleplass for store mengder sjøfugl og et hjem for isbjørn, fjellrev, reinsdyr og marine pattedyr. Sju nasjonalparker og 23 naturreservater dekker to tredeler av øygruppen, og beskytter i stor grad den uberørte og skjøre naturen på Svalbard. 60 prosent av øygruppen er dekket av isbreer, øyene har mange fjell og fjorder.

Longyearbyen – der det ekstraordinære er helt vanlig!

Longyearbyen, det administrative hovedsetet på Svalbard, er en liten norsk metropol med 2400 innbyggere fra nesten 53 nasjoner. Den lille arktiske byen er bebodd av naturglade mennesker som lever tett under tøffe klimatiske forhold med den høyarktiske villmarken på dørstokken. Byen er selve inngangsporten til naturopplevelsene og utgangspunktet for de fleste utflukter på Svalbard. Her begynner villmarka midt i byen, og den tar aldri slutt!

Longyearbyens sentrale plassering i et geopolitisk interessant arktis, bidrar også til at den oppleves som større enn den faktisk er. Tilbudet til fastboende og gjester er overraskende godt, med butikker og restauranter, barer og variert kulturtilbud. Nordpolen ligger nesten rett rundt hjørnet for puben! Noen synes kanskje det er rart at en by så langt nord, har eget bryggeri, sjokoladeri og et drivhus som forsyner alle med ferske urter og grønnsaker. Svalbardreinen går i små flokker på 2-6 rein midt i byen! De er ganske tamme, så du kan komme veldig nær dem. Husk kamera!

Overnatting

Svalbard, Mary- Ann´s Polarrigg

Vi skal bo på Longyearbyens mest unike hotell; Mary-Ann's Polarrigg. I løpet av de siste 20 årene har Mary-Ann Dahle omsorgsfullt utviklet stedet til å bli et hotell med sjel. Hun har innredet med funn på øya, ikke minst drivved og hun har hentet inspirasjon fra gruvene. Hotellet ligger sentralt i Longyearbyen, alt ligger i gangavstand. Hotellet har ca. 40 unike rom.

I Vinterhagen restaurant møter arktisk orienten.
Store glassflater slipper naturen inn og gjør opplevelsen spektakulær. Her benytter de lokale råvarer så langt det er mulig. Og de tar selvsagt hensyn til allergier og matintoleranse. Vi har frokost og middag inkludert på Mary-Ann's Polarrigg.<

Romtype: Delt twin rom eller enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse:
Enkle rom med enkel standard.Enkeltrom har felles toalett, delt twinrom har eget toalett.

Les mer

Leder

Jyoti Mishra Sthapak

Reisetyper: Kultur- og opplevelsesreise

Jyoti er sosial og liker å være sammen med mennesker. Hun er opprinnelig fra India, men har bodd i Norge de siste 15 årene – og snakker både flytende norsk og hindi. Jyoti er glad i de gode opplevelsene – og elsker å utforske verden. På reise med Jyoti kommer du tett på stedets kultur og får innblikk i dets historie. Hun pakker finkjolen i kofferten og tar deg med på alt fra fantastiske templer i India til hundeslede på Svalbar!

Portrettbilde av Jyoti Mishra Sthapak
Les mer om Jyoti Mishra Sthapak

Program

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Norge

Dato: 15. mars

Antall dager:5

Pris fra:14 900 kr

Reiseleder:

Hva er inkludert

 • Flyreise tur/retur Oslo-Longyearbyen inkludert bagasje
 • Innkvartering i valgt rom. Enkeltrom mot tillegg
 • Daglig frokost og middag
 • Guided busstur i Longyearbyen 2 timer
 • Hundeslede 4 timer
 • Sosialt fellesskap med andre
 • Viljaleder er med fra Oslo
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo
Fly til: Longyearbyen
Dato:15. mar.
Avgang: 15. mars - kl. 10.10
Hjemreise
Fly fra: Longyearbyen
Fly til: Oslo
Dato:19. mar.
Avgang: 19. mars - kl. 12.15

«Mars er min favorittmåned på Svalbard, da kommer lyset tilbake!

Gründer og eier av Vilja, Charlotte Ehde-Eliassen