Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Norge, Svalbard

Svalbard - En aktiv og lærerik reise til Arktis

Heidi Bakk tar deg med på jente-ekspedisjon, til et helt spesielt stykke Norge, til ishavsøyene Svalbard 1300 kilometer nord for polarsirkelen. Bli med på sommerferie på magiske Svalbard.

Reisens høydepunkt

 • Storslått arktisk natur
 • Hundespanntur
 • Oppdagelsesferd i Longyearbyen
 • Heldagstur til fots i fjellet
 • Bo på Svalbards hyggeligste hotell
 • Samhold og minner for livet!
Dato: 5. jul - 10. jul / 6 dager
Pris 18 490 kr

Svalbard - skjørt, vilt og arktisk

Norge forvalter noen av jordens siste store områder med uberørt natur. I juli åpenbarer det fantastiske ville landskapet seg, med solen som står på himmelen både natt og dag. Bli med oss på et arktisk eventyr, la deg begeistre over eksotiske naturopplevelser og rikt dyreliv. Se for deg at du suser over tundraen i hundespannet; stillheten brytes kun av hundenes pust. Opplevelsen av den storslåtte naturen er bare din! Benytt sjansen å bli med oss til Svalbard. Den sårbare naturen i arktis er viktig for bevaring av det biologiske mangfoldet. Vi trår varsomt og tar med oss minnene hjem.

På tur med hundeslede
Om sommeren kjører vi i hundespann med de firbeinte som eneste motor. Turen går i behagelig tempo og du får tid til å la inntrykkene synke inn. Vi beundrer det nakne arktiske landskapet så langt øyet rekker og lover deg at du kommer tett på både hundene og naturen. Erfarne guider sørger for trygghet og en unik opplevelse. Du kan prøve deg som hundekjører, da vi ofte er to og to som deler hundespannet. Tilbake i hundegården er hundene alltid klare for kos og lek, og er du riktig heldig kan du hilse på de skjønneste valpene.

Stedet

Fakta om Svalbard

Navnet Svalbard er av norrønt, og forklart som «kjølig kant», «kjølig side» eller «den kalde kysten». Svalbard ligger 78° nord. Øyene ble først tatt i bruk som base for hvalfangst i det 17. og 18. århundre, men ble etter hvert forlatt. I begynnelsen av det 20. århundre startet kulldriften på Svalbard, noe som førte til at flere samfunn ble etablert på øygruppen. Svalbard er yngleplass for store mengder sjøfugl og et hjem for isbjørn, fjellrev, reinsdyr og marine pattedyr. Sju nasjonalparker og 23 naturreservater dekker to tredeler av øygruppen, og beskytter i stor grad den uberørte og skjøre naturen på Svalbard. 60 prosent av øygruppen er dekket av isbreer, øyene har mange fjell og fjorder.

Longyearbyen – der det ekstraordinære er helt vanlig!

Longyearbyen, det administrative hovedsetet på Svalbard, er en liten norsk metropol med 2400 innbyggere fra nesten 53 nasjoner. Den lille arktiske byen er bebodd av naturglade mennesker som lever tett under tøffe klimatiske forhold med den høyarktiske villmarken på dørstokken. Byen er selve inngangsporten til naturopplevelsene og utgangspunktet for de fleste utflukter på Svalbard. Her begynner villmarka midt i byen, og den tar aldri slutt!

Longyearbyens sentrale plassering i et geopolitisk interessant arktis, bidrar også til at den oppleves som større enn den faktisk er. Tilbudet til fastboende og gjester er overraskende godt, med butikker og restauranter, barer og variert kulturtilbud. Nordpolen ligger nesten rett rundt hjørnet for puben! Noen synes kanskje det er rart at en by så langt nord, har eget bryggeri, sjokoladeri og et drivhus som forsyner alle med ferske urter og grønnsaker. Svalbardreinen går i små flokker på 2-6 rein midt i byen! De er ganske tamme, så du kan komme veldig nær dem. Husk kamera!

Overnatting

Svalbard, Mary- Ann´s Polarrigg

Vi skal bo på Longyearbyens mest unike hotell; Mary-Ann's Polarrigg. I løpet av de siste 20 årene har Mary-Ann Dahle omsorgsfullt utviklet stedet til å bli et hotell med sjel. Hun har innredet med funn på øya, ikke minst drivved og hun har hentet inspirasjon fra gruvene. Hotellet ligger sentralt i Longyearbyen, alt ligger i gangavstand. Hotellet har ca. 40 unike rom.

Hotell har eget kjøkken og spise området som kan benyttes under oppholdet for å lage litt enkelt mat eller oppvarming av ferdig mat.

I Vinterhagen restaurant møter arktisk orienten.
Store glassflater slipper naturen inn og gjør opplevelsen spektakulær. Her benytter de lokale råvarer så langt det er mulig. Og de tar selvsagt hensyn til allergier og matintoleranse. Vi har frokost og middag inkludert på Mary-Ann's Polarrigg.

Romtype: Delt twin rom eller enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse:
Enkle rom med enkel standard.Enkeltrom har felles toalett, delt twinrom har eget toalett.

Les mer

Leder

Heidi Satya Bakk

Reisetyper: Yogareise, Kultur- og opplevelsesreise

Heidi brenner for terapi og selvutvikling i skjæringspunktet mellom kropp, psykologi og spiritualitet. «På mine turer ønsker jeg å inspirere til en reise både innover i seg selv og til å løfte blikket utover. Lære om historie og å oppleve andre kulturer enn sin egen. Jeg ønsker å bidra til at mennesker møtes med større toleranse og bevissthet for hverandre og andre kulturer, samt bevisstgjøre egne handlingsmønstre og behov».

Heidi er veldig eventyrlysten og nysgjerrig. Hun har alltid søkt til steder litt utenfor allfarvei for å få mulighet til å møte lokalbefolkning og derav få et innblikk i livet som leves der. Det trenger ikke alltid være så langt av gårde. Viktige ingredienser i Heidis liv er fysisk bevegelse, lek, alvor og stillhet.

Portrettbilde av Heidi Satya Bakk
Les mer om Heidi Satya Bakk

Program

Praktisk informasjon

Sommeren i Arktis kan være både kjølig og varm. Ullundertøy og fjellstøvler bruker man hele året.

Ta med lett tursekk og termos + drikkeflaske. De mest vågale tar seg kanskje et fjordbad, så ikke glem badetøy.

Skulle du mangle noe er det flotte sportsbutikker i Longyarbyen -uten mva avgift på varene.

Vær forberedt på ditt besøk på Svalbard og sett deg inn i praktisk info fra Visit Svalbard før du reiser.

Heidis ord om Svalbard

«Jeg besøkte Svalbard første gang midt i koroantiden – og ble fullstendig bergtatt av folket, naturen og historien. Her får jeg en følelse av at tiden står stille. Jeg lengter alltid tilbake til dette mektige, pussige stedet på toppen av jordkloden, hvor verdens folk forenes i et fellesskap»

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Norge

Dato: 5. juli

Antall dager:6

Pris fra:18 490 kr

Hva er inkludert

 • Flyreise tur/retur Oslo-Longyearbyen inkludert bagasje
 • Transfer til hotellet
 • Innkvartering i enkeltrom med delt bad
 • Daglig frokost og to middager
 • Guided busstur i Longyearbyen 2 timer
 • Hund på hjul - ca. 4 timer
 • Foxonna fjelltur - ca. 7 timer med lunsj.
 • Sosialt fellesskap med andre
 • Sosialleder Heidi Bakk fra Viljareiser
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo
Fly til: Longyearbyen
Dato:5. jul.
Avgang: 5. juli - kl. 16.00
Hjemreise
Fly fra: Longyearbyen
Fly til: Oslo
Dato:10. jul.
Avgang: 10. juli - kl. 19.45

Juli er Heidis favorittmåned på Svalbard. «Da går solen aldri ned. Natur og dyrelivet er gjestmildt og nært. Jeg gleder meg veldig til å vise frem alt dette som har gjort så inntrykk på meg. Bør stå på enhvers Bucketlist»