Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise, Ansvarlig turisme
Norge, Rundreise med Hurtigruten

Jubileumsreise med Vilja og Hurtigruten

Norgesdrømmen med Hurtigruten er nærmere enn du tror. Nå kan du tilbringe 14 netter på Hurtigrutens nyrenoverte skip Trollfjord. Vi seiler opp langs Norskekysten, til Longyearbyen, Ny-Ålesund og rundt Bjørnøya. Sammen med Viljagründer Charlotte Ehde- Eliassen får du oppleve 15 havner og flere overraskelser om bord.

Reisens høydepunkt

 • Nostalgisk sjøreise med start i Bergen, langs norskekysten til Svalbard, cruise rundt Bjørnøya og tilbake til Bergen
 • Totalt 15 spennende havner underveis
 • Nyt livet om bord på MS Trollfjord, nyrenovert i 2023
 • 5 valgfrie utflukter
 • Nyt midnattssolen
 • Vilja feirer 30 år og Hurtigruta feirer 130 år – bli med vår felles jubileumsreise
Dato: 29. jul - 12. aug 2023 / 15 dager
Pris 39 900 kr

Opplev kystperler, Svalbard og Bjørnøya med Hurtigruten

Vilja ferier 30 år i 2023 og en av våre jubileumsreiser går med Hurtigruten fra Bergen. Hurtigruten markerer sine 130 år langs norske kysten og med nyoppussede Trollfjord setter vi seil mot Svalbard. Dette er en unik og spesiell seiling, og denne reisen er åpen for alle kjønn.

Dine dager på Norges vakreste cruiseopplevelse

Cruiset starter i Bergen og stopper i mange flotte havner på vei nordover mot Spitsbergen. Vi legger til land alle dager unntatt en. Se program for mer informasjon om havnene.

Kulinariske opplevelser er i fokus på Hurtigruten. Du serveres tre ferske og kortreiste måltider hver dag ombord. Som en del av Norway's Coastal Kitchen-konseptet ombord, er rettene laget av lokale råvarer som nettopp har blitt fisket, slaktet og plukket, og deretter levert direkte til skipet i havnene vi besøker.

Slapp av i boblebadet og i panorama badstuen, etter en økt i det store treningsrommet? Nyt et glass eksklusiv akevitt i baren, der vinduene går fra gulv til tak. Om kveldene kan du lene deg tilbake å lytte til pianisten om bord. Du får en jubileumsattest med hjem, signert av skipets kaptein.

Gründer av Vilja, Charlotte Ehde Eliassen er med på reisen og hun vil markere vårt jubileumsreise med mange overraskelser underveis! Med et fullt program av forelesninger, fotokurs, filmkvelder, aktiviteter, flotte fasiliteter, og en storslått farvelmiddag, byr Svalbard-ekspressen på en ferie du aldri vil glemme.

Vi har et ekstra eksklusivt program for deg som blir med oss på denne jubileums reisen. Med egne aktiviteter og program, felles måltider og daglige møteplasser vil du alltid ha noen å dele opplevelsen med. Ikke vær redd for å bli med på denne reisen "alene", vi har vårt fellesskap og alle blir inkludert.

Stedet

Denne spesielle og unike sjøreisen setter kurs langt inn i den nordlige polarsirkelen og til midnattssolens rike.

Vi starter med å seile langs norskekysten og over Barentshavet, til en magisk øygruppe i Høyarktis. Turen er inspirert av de første seilingene til Svalbard i 1968. Romantikk og eventyr er nok en gang i fokus når du drar tilbake til gullalderen for opplevelsesreiser på en legendarisk rute med ekte og autentiske opplevelser.

Bli med på eksklusive utflukter i de nye havnene vi besøker hver dag, eller bare len deg tilbake og nyt synet av verdens flotteste sted/natur. Til steder og opplevelser vi mener får frem de fantastiske smakene, eventyrene og naturen langs den blendende vakre kysten vår.

Vi kommer til noen kjente Hurtigrutehavner, men også til flere nye som Senja, Træna og Åndalsnes – som er jomfruhavner.

På Spitsbergen som også kalle den Arktiske perlen - kommer vi til Ny-Ålesund og Longyearbyen, for deretter seile rundt den legendariske Bjørnøya. Her blir det tid for å se etter isbjørn og kose deg under midnattssolen. Et av mange høydepunkter under vår 15 dagers lange seilas.

I gjennomsnitt har vi 6 timer i hver havn, noe som gir deg tid til å gjøre deg kjent på hvert sted vi kommer til. Skipet legger oftest til veldig sentralt slik at det er kort vei til sentrum/aktiviteter på land. Det absolutt beste med å reise på cruise er at hotellet beveger seg, du hver dag kommer til et nytt sted – uten å måtte pakke opp og ned. Alt har du rundt deg!

Overnatting

Hurtigruten, Trollfjord

Trollfjord har 300 lugarer og er sertifisert for 654 gjester. Skipet består av 9 dekk. Felles for alle er at det er store vinduer slik at man – uansett hvor på skipet man er – kan nyte og se utsikten. Hurtigruta har drastisk redusert bruk av plast om bord og de anbefaler alle å ta med påfyllbare vannflasker.

Når vi er nært dyreliv, ber vi deg om å følge rådene til kystekspertene og utfluktsguidene, og alltid opptre på en måte som ikke forstyrrer den naturlige atferden til dyrene.

4 ulike lugartyper å velge mellom: Innvendig lugar, utvendig lugar med begrenset utsikt eller utvendig lugar med full utsikt. Enkeltlugar mot tillegg.

Enkel lugar: Enkeltrom er mulig, men det er kostbart. Hos oss i Vilja kan du velge å dele lugar, da finner vi en romvenn til deg av samme kjønn.

Les mer

Leder

Charlotte Ehde-Eliassen

Reisetyper: Kultur- og opplevelsesreise, Aktiv ferie

Charlotte brenner for fellesskap og (kj)ærlighet. Med Charlotte på reise er det alltid glede, fellesskap og aktivitet. Hun er som essensen i våre reiser for kvinner - alltid mer enn en reise!

Portrettbilde av Charlotte Ehde-Eliassen
Les mer om Charlotte Ehde-Eliassen

Reisens havner

Dag 1 Bergen
Dag 2 Åndalsnes
Dag 3 Træna
Dag 4 Stokmarknes
Dag 5 Tromsø
Dag 6 Honningsvåg
Dag 7 Til sjøs rundt Bjørnøya
Dag 8 Longyearbyen
Dag 9 Ny-Ålesund
Dag 10 Til sjøs
Dag 11 Tromsø og Senja
Dag 12 Svolvær
Dag 13 Brønnøysund
Dag 14 Ålesund og Urke
Dag 15 Bergen

Praktisk informasjon

Flyreise
Vi har valgt å ikke inkludere flyreisen til og fra Bergen – som er avreisehaven. Det er mange måter å komme seg dit på – avhengig av hvor du bor. Dermed møtes vi i Bergen på formiddagen den 29.7.

Matallergier

Har du matallergier eller annen ang ditt kosthold må vi har informasjon om dette senest 1 måned før avreise.

Sikkerhet ombord
Sikkerhet om bord har den høyeste prioritering, vi deltar alle på en drill om dette. Det er inkludert med gratis wifi om bord.

Trollfjord er utstyrt med stabilisatorer for en roligere seiling.

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Norge

Dato: 29. juli 2023

Antall dager:15

Pris fra:39 900 kr

Hva er inkludert

 • Valgt deltlugar på skipet
 • Velkomstkurv fra Norway's Coastal Kitchen
 • Mat og drikke om bord
 • Helpensjon
 • Drikkepakke (vin, øl, mineralvann) til måltider
 • Vann, kaffe og te uten kostnad
 • Gratis Wifi
 • Engelsktalende Coastal Experience-team
 • Besøk på broen
 • 5 valgfrie utflukter er inkludert
 • Viljaleder Charlotte Ehde - Eliassen
 • Pakken er omfattet av Reisegarantifondet