Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Tanzania, Zanzibar

Krydderøya Zanzibar, en magisk kultur og opplevelsesferie

Lytt til kroppen din med enkel yoga, nyt hvite strender, azurblått hav og myke dufter. Opplev swahili-kulturen og Zanzibars utrolige historie siden første bosetning på 1000-tallet.

Reisens høydepunkt

 • Hvite palmestrender og azurblått hav
 • Stone Town lokal kultur, oppført på Unescos verdensarvliste (mini Marrekech)
 • Apene Red Colubus i Jozani nasjonalpark/mangroveskogen
 • Båttur med snorkling, kanopadling, sykling
 • Krydderplantasjene/krydderdyrking
 • Sterkere dag for dag: Start dagen med yoga/variert trening og indre refleksjoner
 • Smakfull mat, blanding av øst og vest
Dato: 24. feb - 5. mar / 10 dager
Pris 29 990 kr
Enkeltromstillegg: 3 786 kr

Avkobling og påkobling på Zanzibar

Søker du inspirasjon i sanselige omgivelser? Da er denne deilige og samtidig aktive kultur- og opplevelsesreisen til Zanzibar midt i blinken for deg!

Opplev spennende dager sammen med andre kvinner på paradisøyene utenfor kysten av Tanzania.

Vi starter dagen med pust, refleksjon, yoga og variert, enkel styrketrening. Du får god tid til å utforske swahili-kulturen, vandre barbent i sanden, bade, lytte, sanse og hvile. Du kan velge mellom ulike utflukter, snorkleturer og båtturer. Vi besøker sjarmerende Stone Town som står oppført på Unescos verdensarvliste og, om du vil, Jozani Nasjonalpark med sjeldne trær og aper. Og hvem vet kanskje du oppdager en flygende Pemba på Zanzibar, verdens største flaggermus kalles for «de flyvende revene».

Zanzibar har en spennende miks av kulturer, og historie helt tilbake til øyene ble bebodd i år 1000. Zwahili kulturen er kjent for poesi, fortellerkunst og håndverkstradisjoner.

Vi gir deg innblikk i dette skattekammeret av kulturøyer på afrikansk jord.

Zanzibar er rett og slett et ekte paradis med kritthvite strender, azurblått hav, og magiske solnedganger.

Stedet


Zanzibar er rett og slett et eksotisk paradis. Ferieøya byr på kritthvite strender, azurblått hav, og magiske solnedganger. Her møter du en varm kultur, vennlige smil, snorkling og sansing i flo og fjære. Du får nyte livet på stranden, i og på havet og du vil leve deilige dager på «krydderøya»!

Stone town (Steinbyen) er en fantastisk by, et typisk swahilisk handelssted med markedsplasser, fargerike dører, spennende shopping, krydder, herlige mennesker og særegen kultur.

Med en blanding av indiske, arabiske og afrikanske påvirkninger har Zanzibars kjøkken mange overraskelser. Havet tilbyr alt du kan be om - tunfisk, sverdfisk, hummer, reker og blekksprut. Den varmende solen gjør at frukt er tilgjengelig året rundt – full av smak, moden og søt.

Overnatting

Tanzania, Zanzania - Casa Beach Hotel

Casa Beach Hotel
Casa Beach Hotel er et nyrenovert hotell med perfekt beliggenhet for å utforske både landsby og strand. Det klart beste er Jambianias vakre langstrakte sandstrand som ligger rett ved hotellet. Flo og fjære er av stor betydning, særlig her på østkysten. Jambianis strand har en stor fordel; du kan bade også ved lavvann. Det dannes en herlig elv mellom sandbankene! Fra hotellet er mange koselige små barer og restauranter med gåavstand til fra hotellet. Selvfølgelig barfot!

Romtype:
Bungalows for to og bungalow for eget bruk.
Rombeskrivelse:
Egen bungalow med liten terrasse. Her kan du sitte å nyte tiden, livet og havets bølger. På kvelden vil du sovne til bølgenes sang, det er kun 20 meter fra det Indiske Hav til din dør.

Les mer

Tanzania, Zanzibar - Seyyida Boutique Hotel

Seyyida Boutique Hotel - https://theseyyida-zanzibar.co...
Inspirert av Zanzibars eklektiske kulturer, blander Seyyida Boutique Hotel & Spa moderne bekvemmeligheter med afrikansk, arabisk, indisk og europeisk påvirkning.

Med slående utsikt over havnen, promenaden og det turkise vannet i Det indiske hav på den ene siden og de fascinerende trange gatene i steinbyen på den andre, har Seyyida det perfekte stedet for å utforske Stone Town.

Romtype: Dobbeltrom
Rombeskrivelse: Alle rommene er moderne innredet med klimaanlegg og stort bad. Rommene har tv, kaffekoker, safe og minibar.

Les mer

Leder

Christin Kalve

Reisetyper: Treningsreise

På Christins reiser får du oppleve mye mer enn bare trening. Det er mye indre kraft og glede i å ta vare på sin livskvalitet og bli mer glad i seg selv. Gjennom daglige refleksjoner, variert styrke, mobilitet, puls, core og yoga skaper vi gode helhetlige opplevelser for kropp og sjel sammen.Portrettbilde av Christin Kalve
Les mer om Christin Kalve

Program

For trening/yoga

Vi anbefaler de som ønsker å bli med på trening og yoga om å ta med en yogamatte, miniband og trigger punkt ball.

Praktisk informasjon

På Christins turer opplever du mye mer enn bare trening. Du lærer å ta vare på din indre livskraft, lytte til kroppen din, være i bevegelse og bli mer glad i seg selv.

Gjennom daglige refleksjoner, variert helhetlig trening, enkel yoga og kreativ aktivitet, tar du bedre vare på deg selv. Sammen skaper vi glede og magi.

Christin bidrar til helhetlige opplevelser for både kropp og sjel!

Du trenger ikke være godt trent for å være med til Zanzibar. Turen er godt tilrettelagt for alle. Du får kulturelt påfyll, nydelig mat og fengslende historie om Zanzibar.

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Tanzania

Dato: 24. februar

Antall dager:10

Pris fra:29 990 kr

Reiseleder:

Hva er inkludert

 • Flyreise tur/retur Oslo - Zanzibar (Stone Town)
 • All transport på øya til alle aktiviteter som i dag for dag programmet
 • Innkvartering i valgt rom i 8 netter (2 netter på fly)
 • Frokost daglig, samt måltider i følge program
 • Alle utflukter og aktiviteter i følge program
 • Christin Kalve som ansvarlig leder på hele reisen fra og til Norge. Christin har aktiviteter/trening/yoga for de som ønsker (inkludert)
 • Et plantet tre i Vilja-skogen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: Dubai
Dato:24. feb.
Avgang: 24. februar - kl. 14.10
Fly fra: Dubai
Fly til: Zanzibar
Dato:25. feb.
Avgang: 25. februar - kl. 02.30
Hjemreise
Fly fra: Zanzibar
Fly til: Dubai
Dato:5. mar.
Avgang: 5. mars - kl. 21.30
Fly fra: Dubai
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:6. mar.
Avgang: 6. mars - kl. 07.50

Zanzibar, øya der virkeligheten er som et eventyr.