Vilja logo
Fottur, Kultur- og opplevelsesreise
USA, Sedona og Grand Canyon

USA - Vandring i Sedona og Grand Canyon

Magiske naturopplevelser i nasjonalparken Grand Canyon og mektige Sedona med sin vortex energi. På denne reisen med Kaisa besøker vi vingård i landlige omgivelser og kjenner på den hektiske storbyen Phoenix.

Reisens høydepunkt

 • Vandring og opplevelser i et unikt landskap
 • Grand Canyon som står på Unesco`s verdensarvliste
 • Kjøre deler av route 66 med stopp i Flagstaff
 • Spirituelle ritualer i Sedona
 • Vinsmaking på vingård i Cottonwood
 • Ørkenlandskap med høye kaktus og sandstier
Dato: 16. nov - 26. nov 2023 / 11 dager
Pris 39 000 kr

Majestetiske fjellformasjon og spirituell energi i Arizona

Arizona er staten i USA som inneholder mange varme og solrike dager. Landskapet er tørt og unikt med alle sine palmer og kaktus trær.

Sammen med Kaisa skal vi oppleve Phoenix, også kalt sol-dalen på grunn av sitt ørkenklima. Her skal vi vandre i majestetiske fjellformasjoner med vortex energi i Sedona og oppleve nasjonalparken Grand Canyon. Grand Canyon er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er en av USAs største turistattraksjoner. Vi skal kjøre deler av Route 66 med stopp i unike Flagstaff. Det blir vinsmaking i landlige Cottonwood og en tur innom spøkelsebyen Jerome. Vi avslutter uken i Phoenix og spiser et bedre måltid på Chris Bianco’s berømte pizzarestaurant fra Netflixserien Chefs Table pizza.

Stedet

Sedona har lenge vært sett på som et sted både hellig og mektig. Både klima, landskapet med elver og sine røde sandstone fjellformasjoner og vortex energi gjør stedet til en magisk opplevelse.

De ikoniske røde steinene i Sedona vil ganske enkelt ta pusten fra deg. Du vil bli imponert over de majestetiske fjellformasjonene og kanskje føle energien som dette området er kjent for.

Hva er en vortex? Vortex antas å være virvlende energisentre som bidrar til helbredelse, meditasjon og selvutforskning. Dette er steder hvor jorden virker spesielt levende med energi. Mange føler seg inspirert, ladet opp eller oppløftet etter å ha besøkt en vortex.

De fire mest kjente Sedona-vortex områdene er på Airport Mesa, Cathedral Rock og Bell Rock. Hver utstråler sin egen spesielle energi. Vi skal vandre på alle stedene på vår reise!

Sedona har utviklet et verdensomspennende rykte som et sted for de spirituelle. Dette er et stort samfunn som fremmer en rekke alternative healing og åndelig praksis. Det er velværebutikker og krystallbutikker spredt gjennom byen. Vi vil kjenne energien her og turleder garanterer en spirituell opplevelse!

Grand Canyon er en enorm kløft som ble skapt av Coloradoelven i løpet av flere millioner og som ligger innenfor Grand Canyon nasjonalpark, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Parken ble etablert som en av de eldste nasjonalparkene i USA 26. februar 1919. Grand Canyon er omtrent 446 km lang, over 2 milliarder år med geologisk historie i lagene. Og over 1800 meter på det dypeste.

Den første europeeren som kom til Grand Canyon var spanjolen García López de Cárdenas i 1540. Da hadde allerede amerikanske urfolk bodd i området i over 3 000 år.

Overnatting

<p>Grand Canyon Plaza</p>

Arizona

Vi bor totalt 9 netter i Arizona i USA. Første natten bor vi på et hotell kort vei fra flyplassen på Holiday Inn & Suites Phoenix Airport.

Vi skal bo 3 netter på flotte Arroyo Pinion Hotel i Sedona. Meget god beliggenhet nært sentrum av Sedona og med et lekkert bassengområde hvor man kan slappe av etter dagens vandringer. Les mer her:

https://www.arroyopinion.com/

Deretter bor vi enkelt, men koselig på Grand Canyon Plaza Hotel hvor det også er tilrettelagt for å slappe av mellom fotturene i de spektakulære omgivelsene Grand Canyon byr på. Vi skal bo her også i 3 netter, og hotellet ligger like ved Grand Canyon Visitor Center og med kort vei til vandringsetappene.
Her kan du se mer: https://www.grandcanyonplaza.c...

De siste to nettene skal vi på Residence Inn Downton Phoenix. Hotellet ligger midt i sentrum av byen så det blir enkelt å utforske byen og bo komfortabelt. Vil du vite mer om hotellet kan du se nærmere her: https://www.marriott.com/en-us...

Les mer

Leder

Kaisa Hafredal

Reisetyper: Fottur

Kaisa er lidenskapelig opptatt av natur og matopplevelser. Hun er utdannet kostholdscoah og har egen helseblogg. Hun arrangerer spennende vandringsreiser kombinert med spesielt utvalgt mat og vin. Det er viktig for Kaisa å ha det gøy på tur og å bruke kroppen. Hun liker høye fjelltopper og god stemning. Yter på dagen og nyter på kvelden.

Portrettbilde av Kaisa Hafredal
Les mer om Kaisa Hafredal

Program

Praktisk informasjon

Godt fottøy er et «must». Turene krever inngåtte fjellstøvler med gode såler og støtte.

Temperaturen ligger mellom 20-25 grader. Været kan aldri garanteres så pakk med både lette og noen varme klær. En vindjakke og beskyttelse mot sol og varme som caps, solbriller og solkrem. Ta gjerne med en stor drikkeflaske, gåstaver om du ønsker og en lett tursekk med sitteunderlag.

Innreise til USA krever Electronic System for Travel Authorization (Esta) eller visum for norske borgere som skal reise til, eller mellomlande i USA.

ESTA koster 21 USD og kan gjøres her:
https://esta.cbp.dhs.gov/esta

På lengre utenlandsreiser anbefaler vi at norske borgere registrerer seg på UD's reiseregistrering.

Obs, tips ved servering av måltider og for tjenester er forventet og er IKKE inkludert.

Nivå - Middels

Vandringsnivå - Terreng

Nivå: Middels

Terreng: Relativt lett terreng på sand stier, steintrapper og fjell.

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:USA

Dato: 16. november 2023

Antall dager:10

Pris fra:39 000 kr

Leder:

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - Phoenix via London
 • Transfer fra flyplass til hotell og tilbake
 • 9 netter i delt rom
 • Alle transporter i henhold til program
 • Spirituell underholdning i Sedona
 • Lokalguide i Grand Canyon
 • Inngang i nasjonalparker
 • vinsmaking i Cottonwood
 • 5 felles middager med fokus på lokal mat
 • Norsk vandringsleder Kaisa Hafredal
 • Sosialt fellesskap
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
 • Trefadderordning

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: England, London Heathrow
Dato:16. nov.
Avgang: 16. november - kl. 07.00
Fly fra: England, London Heathrow
Fly til: Usa, Phoenix
Dato:16. nov.
Avgang: 16. november - kl. 14.15
Hjemreise
Fly fra: Usa, Phoenix
Fly til: England, London Heathrow
Dato:25. nov.
Avgang: 25. november - kl. 20.25
Fly fra: England, London Heathrow
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:26. nov.
Avgang: 26. november - kl. 18.15

Hiking in the Grand Canyon

You haven’t seen the Grand Canyon until you’ve seen it on foot.It’s is definitely one of the best hiking destinations in the US.