Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Mekong, Mekong, Kambodsja og Vietnam

Eventyrlig reise på elvecruise i Asia

Bli med på vår spennende ekspedisjon på den storslåtte floden fra Ho Chi Minh (det gamle Saigon) til Phnom Penh. I egen elvecruiseskip cruiser på Mekong, langs en legendarisk elv med fortryllende anløp mellom klassifiserte steder, århundregamle tradisjoner og kulinariske herligheter i Vietnam og Kambodsja.

Reisens høydepunkt

 • 11 opplevelsesrike døgn på elven, Mekong, med helpensjon
 • 3 historiske byer: Ho Chi Minh City, Phnom Penh og Siem Reap
 • Kryss gjennom den fantastiske Cho Gao kanalen
 • Besøk 6 storslåtte templer i Angkor
 • Møt lokalbefolkningen og få innblikk i deres dagligliv
 • Engasjerte og dyktige guider hele veien
Dato: 13. jan - 27. jan 2024 / 15 dager
Pris 53 950 kr
Enkeltromstillegg: 15 000 kr

La din drøm bli til virkelighet på Mekongdeltaet

Fra Himalayas ruvende fjell til den tropiske kysten av Sør-Kinahavet, slynger Mekong-deltaet seg over 4300 kilometer. Dette nettverket av elver, kanaler og vannveier er langt mer enn en vannkilde for Indokina – overalt hvor den strømmer, fascinerer den mennesker og former livene deres.

Dette skal vi oppleve, nyte, ta del i og være med på – om bord på elvecruiseskipet som er chartret av oss. Det betyr at vi har hele skipet for oss selv og vi tilbyr kun lugarer til det norske markedet. Venner så langt øynene kan se!

Dette er eksotisk og autentisk cruise, spekket med farger, dufter og smaker. Flere av utfluktene er inkludert i prisen.

La din drøm bli virkelighet og bli med oss ombord i en privat chartret cruisebåt og kom tett på hverdagen i Vietnam, livet på elven, markeder, tradisjoner og ritualer. En absolutt annerledes og kulturberikende ferieopplevelse!

Egne endring og avbestillinsgregler. Se avsnitt lenger ned

Stedet

Mekong er en av verdens største elver, kommer fra Tibet, før den passerer Vientinam og Phnom Penh. Det enorme elvedeltaet har over tusen identifiserte arter av fisk, men det antas være like mange uregistrerte arter.
En reise – som denne – langs Sørøst Asia’s mektigste vannvei, handler om både historiske inntrykk, hverdagsliv og kulinariske høydepunkter. Den er ikke som et annet «vanlig» cruise, det er så mye mer. En reise med kontraster – alt fra flytende markeder til fascinerende templer – et høydepunkt for livet. Både Vietnam og Kambodsja er spekket med historiske attraksjoner.

Kambodsja

For mange er nok utflukten til tempelbuen Angkor i Siem Reap det store trekkplasteret. Det er rett og slett utrolig fascinerende å få komme så tett på nesten tusen år gamle templer og ruiner, noen helt spesielle med trær som har grodd inn i steinene. Her reiser du virkelig tilbake i tid! Men ikke alle historiske severdigheter er like lystbetonte, i hovedstand Phnom Penh finnes folkemordmuseet Toul Sleng. Opprinnelig en skole, men ble brukt som tortursenter og konsentrasjonsleir på slutten av 70-tallet under Røde Khmer sitt forferdelige regime. En tragisk historie, samtidig som den er uhyre viktig! Mer lystbetont in Phnom Peng er det kongelige palasset, som også er en viktig attraksjon.

Det flytende markedet i elvedeltaet er en herlig og magisk opplevelse. Fotokamera vil gå varmt! Her ser du små båter overlesset med frukt og grønt, og lurer kanskje slik som meg – at de ikke synker?? Absolutt vel verdt å prøve noen av de eksotiske fruktene som tilbys, mange av dem ukjente for oss. Og ferskere blir det ikke!

Vietnam
Vietnam byr på opplevelser helt utenom en vanlig feriedestinasjon. Et mylder av folk og motorsykler. Skulle nesten tro at hver og en eide sin egen, men slik er det ikke for du ser ofte opp til 5-6 personer på en og samme… Hjelm? sjelden..
Vi kommer også tett på hverdagen til folk når vi cruiser på Mekong. Mange av høydepunktene underveis får vi langs kanaler som knytter elvene sammen, og utgjøre dette imponerende nettverket; Mekongdeltaet. En utflukt i deltaet tar deg gjennom kokosnøtt plantasjer, frukthager, flytende restauranter, fiskefarmer og templer.
Vår opplevelsesreise starter i Ho Chi Minh, Vietnams største by med 5 millioner innbyggere, det fortelles at i hele deltaet rundt byen bor det over 20 millioner mennesker. Her er det moderne bysentrum med trendy kaffebarer, handlesenter, konsertscener til Ben Thanh markedet som byr på alt fra levende frosk til de nyeste smarttelefonene. Så byen tilbyr butikker med vestlig standard side om side med lokale matboder og gateselgere.
Cirka 80 % av det vietnamesiske folket er buddhister. Overalt i landet ser du buddhisttempel og statuer av Buddha, gjerne svært store og overdimensjonerte statuer.

Vietnam og Kambodsja er også blitt land med egne priser for besøkende. For alt fra vannflasker i kiosken til søtsaker fra kurvdamene blir du ofte bedt om turisttilpasset pris. Men husk at det er snakk om kronestykker, som du har råd til å avse og som selgerne trenger mer enn deg. Uansett bør du huske å avtale pris på forhånd. Dette gjelder særlig ved å støtte den slitne skopusseren og den hardarbeidene sykkeltaxiføreren, men også ved andre innkjøp. Husk at tre fingre kan bety både 3,000vnd, 30,000vnd og 300,000vnd.

DEN SOM VET MER - OPPLEVER MER!

Overnatting

RV Indochine II

RV Indochine II er et «premium-skip» - en elegant og intim elvebåt, kun 6 år gammel. Den er 65 meter lang og 13 meter bredt og har plass til 62 passasjerer i 31 romslige, komfortable og lyse lugarer fordelt på to dekk.

Restauranten ligger på hoveddekket, og tilbyr delikat mat i en varm og vennlig atmosfære hvor store panoramavinduer lar oss nyte utsikten i fulle monn.
Soldekket er et ideelt sted å slappe av og beundre landskapet, nyte svømmebassenget eller den romslige salongen og baren.

Alle lugarene er romslige, komfortable og lyse med egen balkong. Innredningen er eksotisk med lokale tre-paneler, kombinert med en touch av kolonistil – men med alle moderne hjelpemidler, sjarm og komfort, eleganse og raffinement. Lugarene er utstyrt med to lave individuelle senger som setter sammen, god oppbevaringsplass, tv, safe og air-condition.

Eget bad med dusj, hårføner samt toalettsaker som såpe, shampoo og conditioner.

Wi-Fi ombord.

Les mer

Leder

Charlotte Ehde-Eliassen

Reisetyper: Kultur- og opplevelsesreise, Aktiv ferie

Charlotte brenner for fellesskap og (kj)ærlighet. Med Charlotte på reise er det alltid glede, fellesskap og aktivitet. Hun er som essensen i våre reiser for kvinner - alltid mer enn en reise!

Portrettbilde av Charlotte Ehde-Eliassen
Les mer om Charlotte Ehde-Eliassen

Program

Praktisk informasjon

Visum:
Vi ordner med visum for deg.

Lugar:
Du kan booke delt lugar, og vi finner en partner av samme kjønn (med forbehold).

Reisen er åpen for bestilling av alle kjønn.

Tips:

Tips til mannskapet om bord er ikke inkl, vi anbefaler 5$ pr person pr dag, dvs 55$ i tips

Drikke:
Andre drikker enn det som er nevnt må betales for, det er et fransk rederi og de har et godt utvalg med vin/drinker.

Vaksiner:

Vaksiner er ikke obligatorisk for denne turen. Det er imidlertid tilrådelig å være oppdatert med alle vaksinasjoner (stivkrampe, polio, hepatitt A og B, difteri og tyfoidfeber). Myggmiddel anbefales på det sterkeste. Om bord er det aircondition.

Valuta:
Valutaen som aksepteres om bord er amerikanske dollar. Du kan betale i dollar eller med et internasjonalt kreditt-/debetkort (Visa og MasterCard) på slutten av cruiset. Det anbefales å ha med noen amerikanske dollar i kontanter under reisen.

Reisens regler

Trond Malmer, Charlotte Ehde-Eliassen og lokale guider på alle severdigheter.

Egen lugar hoveddekk koster 15.000 NOK i tillegg

Depositum er kr 20.000 som forfaller ved bestilling, restbeløp har forfall 15. oktober 23. Siden dette er en privat charter er det egne avbestillingsregler.

Ved avbestilling inn til 14. oktober 2023: 50 % av prisen.

Ved avbestilling etter 15.oktober 2023: 100%

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Mekong

Dato: 13. januar 2024

Antall dager:14

Pris fra: 53 950 kr

Hva er inkludert

 • Flyreise tur/retur Oslo – Ho Chi Minh City/Siem Reap
 • Transport til og fra skipet
 • 1 natt i Ho Chi Minh City før avreise med middag og frokost inkl
 • 10 døgn i delt dobbeltlugar/dobbeltrom på et førsteklasses elvecruise/hotell.
 • 1 natt i delt rom/enkeltrom mot tillegg ved Babel Guesthouse - mest bærekraftige hotell i Siem Reaps.
 • Alle måltider om bord på båten. Det serveres både internasjonal og lokal mat.
 • Drikke til alle måltider om bord (1 brus/øl eller mineralvann + te/kaffe)
 • Ubegrenset med te, kaffe og mineralvann om bord under cruiset
 • Aktiviteter og forelesninger om bord
 • Alle havneutgifter
 • Besøk og utflukter nevnt i programmet
 • Engelsktalende lokal guide
 • Ørepropper på alle utflukter (lettere å høre og forstå vår guide)
 • Leder fra Vilja v/Charlotte Ehde-Eliassen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Doha
Dato:13. jan.
Avgang: 13. januar - kl. 14.50
Fly fra: Doha
Fly til: Ho Chi Minh City
Dato:14. jan.
Avgang: 14. januar - kl. 02.00
Hjemreise
Fly fra: Siem Reap
Fly til: Bangkok
Dato:26. jan.
Avgang: 26. januar - kl. 13.25
Fly fra: Bangkok
Fly til: Doha
Dato:26. jan.
Avgang: 26. januar - kl. 19.30
Fly fra: Doha
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:27. jan.
Avgang: 27. januar - kl. 01.35