Vilja logo

Publisert 6. juli 2022

Thailand

En reise til smilets land

Trenger du inspirasjon til ditt neste reisemål? Her har vi samlet 5 grunner til at du bør besøke fantastiske Thailand, landet med de varme menneskene, det unike kjøkkenet og en lang tradisjon for velvære, mindfulness og tilstedeværelse.

Thailand er et land i Sørøst-Asia, og er kjent for mange som smilets land på grunn av menneskenes gjestfrihet og tilstedeværelse. Med sine frodige grønne jungler og strender med palmer, hvit sand og krystallklart turkist vann er Thailand et land som byr på unike opplevelser du bare har drømt om.

Det finnes utallige grunner til å reise til Thailand - her er våre topp fem!

01. Det thailandske kjøkkenet

Maten er noe av beste med Thailand – og med sin kompleksitet og finurlige smaker er det thailandske kjøkken overlegent. De kan dette med perfekt balanse av salt, søtt, surt, sterkt, bittert og kremet. Med friske krydderurter som sitrongress, koriander og ingefær i kombinasjon med smakfulle grønsaker og fersk kjøtt eller fisk fra markedet skapes fargerike tallerkener hvor het chili møter mild kokos i retter som pirrer, akkurat passe, i ganen. Smakfull Tom Yam goong, Phad Thai eller Tom Kha Gai nytes på koselige restauranter til en rimelig penge i frodige omgivelser. Du kan også dra på marked og lukte på urter, se fargerike krydder eller smake på eksotiske frukter, eller kanskje vil du ta et kokkekurs og ta med deg noen av disse fantastiske smakene hjem.


02. Paradisiske strender

Med turkisblått hav, varmt badevann og kritthvit sand er strendene en av Thailands unike skatter – og kan oppleves nær sagt uansett hvor i Thailand du befinner deg. Å sette seg ned og kjenne den varme finkornede sanden mot huden, mens du ser solnedgangen gå ned blant dramatiske grønnkledde klipper er rett og slett magisk! Hva med en snorkletur til vakre Koh Tao, eller i buktene på Koh Samui – hvor du svømmer blant korallene med fisker i alle farger og størrelser? Eller du kan ta det helt med ro mens du slurper i deg en frisk kokosnøtt under palmetrærne mens øynene hviler på glitrende vann og eksotiske jungelplanter.

Collage Thailand

03. Velværekulturen

Når det gjelder å koble helt av og finne hvilepulsen finnes ikke et bedre land enn Thailand. Thailand kjent som en av verdens flotteste destinasjoner for spa og velvære, og det er ikke uten grunn. Landet er proppfullt med vakre hoteller og spa-anlegg hvor du finner ro og hvile, i kombinasjon med sunn mat og trening i eksotiske omgivelser. Thailand er i front når det gjelder en holistisk tilnærming, det vil si en helhetlig behandling som legger vekt på et sunt kosthold, trening, pleie og sjelefred. Velværekulturen er utviklet gjennom generasjoner, og kombinere landets tradisjonelle medisin med moderne behandlingsformer – og teknikkene de har utviklet benyttes i dag også i resten av verden. Kombiner gjerne velvære og spa med yoga, pilates, qigong, pusteteknikk og massevis av tid til deg selv, og reis hjem igjen med ny energi, senkede skuldre og et salig smil om munnen.


04. Menneskene!

Du skjønner raskt hvorfor Thailand kalles «smilets land». Her blir du møtt med smil og åpne armer. Kulturen balanserer ydmykhet, høflighet og smil og latter på en utrolig måte. Du vil alltid føle deg verdsatt og velkommen, uansett om det er på et luksuriøst spa eller en liten shabby gatekro. Thailenderne er gjestmilde, høflige og hjelpsomme, og viser stolt frem det vakre, fargerike landet sitt til besøkende.

05. Buddhistisk kultur og templer

Thailand har en svært rik kulturarv – og du finner over 31.200 buddhisttempler i landet. Templene har en sentral rolle i det thailandske dagliglivet, så vel som i landets historie. Å besøke minst ett tempel er et must under ferien din i Thailand! Ta en pause fra solen og utforsk en annen side av landet – en side som viser landets arkitektoniske rikdom, tradisjon og åndelig atmosfære. Templenes rikdom med kunstverk av gull, mosaikk, guddommelige statuetter og håndmalte tak er en uforglemmelig opplevelse og gir et innblikk i Buddhistisk kultur, tradisjon og levevis. Med tusenvis av templer å velge mellom fra Bangkok i sør med Wat Arun dekket av tusenvis av porselensbiter som blinker i solen, til Doi Inthanon nasjonalpark i nord med sine moderne tvillingpagoder beliggende på «Thailands tak» ­- er det bare å velge og vrake i stil og uttrykk.

Logo Amazing Thailand

Bli med oss til Thailand

Følg oss på IG @Viljareiser

Om kvinnehelse og trening