Vilja logo

Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet mye informasjon om det vi får mest spørsmål om. Lurer du på noe helt annet, ikke nøl med å ta kontakt på vår chat, telefon eller e-post!

Er reisene bare for kvinner?

Ja, dette er vårt hovedkonsept, men vi har alternative tilbud med reiser for alle kjønn. Vi arrangerer også andre gruppereiser for bedrifter og vennegrupper.

Hvilken aldersgruppe er det på reisene?

Dette spørsmålet er det mest spurte spørsmålet hos oss :) Aldersspennet varierer mye fra reise til reise, alt fra 20 – 80 år. Om du lurer på en spesiell reise så kan vi gi deg konkrete svar på alder via mail eller telefon. Snittalderen er 35 – 55 år.

Kan man melde seg på alene?

JA OG JA!! Faktisk så er det flertall som melder seg på uten å kjenne noen. Det pleier å være ca 70% som ikke kjenner hverandre fra før med noen unntak selvfølgelig. Underveis i ferien blir alle godt kjent og kanskje får du en ny venninne!

Går det greit å dele rom?

Flere synes det er berikende å dele rom en annen dame, i tillegg til at du sparer penger ved å dele. Vi prøver alltid å booke twin-senger på hotellene, dvs. 2 delte senger i stedet for en sammenhengende dobbeltseng. Det er meget sjelden vi at du må dele seng – da blir dette opplyst om. Vi gjør romfordelingen. Om det byr på utfordringer å dele rom, så kan dette ofte løses på stedet direkte med hotellet. Har du spesielle behov eller snorker o.l så anbefaler vi deg å velge eget rom om det er mulighet for dette.

Enkeltrom på reisen

På de fleste reiser er det mulig å velge eget rom (enkeltrom) mot ett tillegg i prisen. Prisen for enkeltrom varierer fra sted til sted. Noen av overnattingsstedene har få rom/ ingen enkeltrom tilgjengelig og det er ikke mulig å få enkeltrom på reisen. Det er helt opp til deg om du ønsker å dele eller betale ekstra for eget rom.

Kan det blir aktuelt med romendring?

Ja, i sjeldne tilfeller. Hvis du er siste påmeldt, kan det være at du må bytte til enten delt rom eller enkeltrom, det kommer an på hvilket romalternativ som er ledig for den aller siste plassen. Men vi prøver alltid å løse det, slik at du får ønsket romvalg.

Hvilket tema skal jeg velge?

Dette har DU svaret på. Hva interesserer deg, og hva kunne du tenke deg å gjøre på en reise? Ønsker du å prøve nye nytt? Og hvor i verden drømmer du om å reise?Ring oss gjerne, så kan vi hjelpe deg å finne reisen som passer. Det gøye på en reise er at du vil møte andre, som interesserer seg for samme tema som du har valgt.

Er det felles måltider og oppmøter?

Ja, på de aller fleste av våre reiser er det noen organiserte felles måltider med faste tidspunkt. Men vi tilrettelegger også for egen tid og valgmuligheter.

Må jeg være med på alt som står i programmet?

Nei, dette er din reise og du velger selv hva du vil være med på, så lenge det ikke hindrer resten av gruppen av å gjennomføre planlagt program.

Er leder alltid med fra Norge og snakker norsk?

På 90 % av våre reiser har vi med en norsk leder, men det er også noen få reiser hvor leder er møter gruppen på stedet og/eller er engelsktalende. Dette står opplyst om i programmet.

Hvor store er gruppene deres?

Mellom 10-25 stk. Vi ønsker den størrelsen på gruppene for å sikre kvaliteten på reisen.

Hvilke vaksiner trenger jeg?

Reiseforsikring?

Ja, vi anbefaler deg å tegne reiseforsikring på alle reisemål. Det er utrolig viktig, da du aldri vet hva som kan skje før avreise eller underveis på reisen. Sjekk også at du har inkludert avbestillingsforsikring, da dette blant annet gjelder ved avbestilling i forbindelse med sykdom før avreise.

Må jeg reise fra Oslo?

Vilja har mulighet til å bestille tilslutningsfly til deg. Dette vil lønne seg for deg. Da knyttes billetten opp til gruppebilletten som en gjennomgående flybillett, og du vil få tilgang til alle rettigheter flyselskapet gir ved en slik billett. Det vil si at skulle det bli forsinkelser, endringer, kanselleringer eller lignende er flyselskapet ansvarlig for å få deg frem til bestemmelsesstedet. Tilslutningsfly kan kjøpes inntil 45 dager før avreise. Velger du å kjøpe flybillett utenom Vilja er det ditt eget ansvar ved eventuelle endringer, kanselleringer, forsinkelser eller lignende.

Trenger du tilslutningsfly, anbefaler vi at du skriver dette i kommentarfeltet ved bestilling, samt sender oss en forespørsel til hei@viljareiser.no. Vi sender deg et pristilbud på denne ekstra flybilletten og må ha svar fra deg innen kort tid etter dette. Ofte er det kort svarfrist hos flyselskap på dette tilbudet, så vi ber deg være tilgjengelig på mail etter forespurt tilbud.

Hva skjer hvis jeg avbestiller reisen?

10 dager etter bestilling er gebyrfritt avbestilling – så sant det er over 2 måneder til avreise. Etter disse dagene vil det tilkomme avbestillingsgebyr og beløpet er avhengig hvor lenge det er til avreise. Les mer om våre reisebetingelser her: https://viljareiser.no/reisevi...