Vilja logo

Ofte stilte spørsmål

Her er det flest lurer mest på. Lurer du på noe helt annet, ikke nøl med å ta kontakt i chat eller på mail!

Er reisene bare for kvinner?

Ja det er det som er hoved konseptet vårt men vi har alternative tilbud med reiser for begge kjønn. Vi arrangerer mange andre individuelle samt gruppe reiser for bedrifter og vennegrupper.

Hvilken aldersgruppe er det på reisene?

Ja det er det som er hoved konseptet vårt men vi har alternative tilbud med reiser for begge kjønn. Vi arrangerer mange andre individuelle samt gruppe reiser for bedrifter og vennegrupper.

Kan man melde seg på alene?

JA OG JA!! Faktisk så er det flertall som melder seg på uten å kjenne noen. Det pleier å være ca 70% som ikke kjenner hverandre fra før med noen unntak selvfølgelig. Underveis i ferien blir man godt kjent og kanskje får du en ny venninne!

Går det greit å dele rom?

Flere synes det er berikende å dele rom en annen kvinne, i tillegg til at du sparer penger ved å dele. Vi prøver alltid å booke twin-senger på hotellene, dvs. 2 delte senger i stedet for en sammenhengende dobbeltseng. Det er meget sjelden vi at du må dele seng – da blir dette opplyst om. Vi gjør romfordelingen og velger å sette sammen to på omtrent samme alder. Men dette er sjelden vi opplever. Om det byr på utfordringer å dele rom, så kan dette ofte løses på stedet direkte med hotellet. Har man spesielle behov eller snorker o.l så anbefaler vi deg å velge eget rom om dette lar seg ordne.

Enkeltrom på reisen

På de fleste reiser er det mulig å velge eget rom (enkeltrom) mot ett tillegg i prisen. Prisen for enkeltrom varierer fra sted til sted. Noen av overnattingsstedene har få rom/ ingen enkeltrom tilgjengelig og det er ikke mulig å få enkeltrom på reisen. Det er helt opp til deg om du ønsker å dele eller betale ekstra for eget rom.

Kan det blir aktuelt med romendring?

Ja i sjeldne tilfeller. Hvis du er siste påmeldt, kan det være at du må bytte til enten delt rom eller enkeltrom, det kommer an på hvilket romalternativ som er ledig for den aller siste plassen. Men før det prøver vi å løse det så du får romvalget du ønsker.

Hvilket tema bør jeg velge?

Dette har DU svaret på. Hva interesserer deg og hva kunne du tenke deg å gjøre på en reise? Ønsker du å prøve nye nytt? Og hvor kunne du tenke deg å reise neste gang? Ring oss gjerne så kan vi hjelpe deg å finne reisen som passer. Det som er gøy er at du på reisen vil møte andre som interesserer seg for samme tema som deg.

Er det felles måltider og oppmøter?

Ja, på de aller fleste av våre reiser er det noen organiserte felles måltider med faste tidspunkt. Men vi tilrettelegger også for egen tid og valgmuligheter.

Må jeg være med på alt som står i programmet?

Nei, dette er din reise og du velger selv hva du vil være med på, så lenge det ikke hindrer resten av gruppen av å gjennomføre planlagt program.

Er leder alltid med fra Norge og snakker norsk?

På 90 % av våre reiser har vi med en norsk leder, men det er også noen få reiser hvor leder er møter gruppen på stedet og/eller er engelsktalende. Dette står opplyst om i programmet.

Hvor store er gruppene deres?

Mellom 10-25 stk. Vi ønsker den størrelsen på gruppene for å sikre kvaliteten på reisen.

Hvilke vaksiner trenger jeg?

Reiseforsikring?

Ja, vi anbefaler deg å tegne reiseforsikring på alle reisemål. Det er viktig da du aldri vet hva som kan skje før avreise eller underveis på reisen. Husk også å sjekke at du har inkludert avbestillingsforsikring da dette gjelder ved avbestilling i forbindelse med sykdom før avreise.

Må jeg reise fra Oslo?

Vilja har mulighet til å bestille tilslutningsfly til deg. Dette vil lønne seg for deg. Da knyttes billetten opp til gruppebilletten som en gjennomgående flybillett, og du vil få tilgang til alle rettigheter flyselskapet gir ved en slik billett. Det vil si at skulle det bli forsinkelser, endringer, kanselleringer eller lignende er flyselskapet ansvarlig for å få deg frem til bestemmelsesstedet. Tilslutningsfly kan kjøpes inntil 45 dager før avreise. Velger du å kjøpe flybillett utenom Vilja er det ditt eget ansvar ved eventuelle endringer, kanselleringer, forsinkelser eller lignende.

Trenger du tilslutningsfly anbefaler vi at du skriver dette i kommentarfeltet ved bestilling, samt sender oss en forespørsel til Vilja@viljareiser.no. Vi sender deg et pristilbud på denne ekstra flybilletten og må ha svar fra deg innen kort tid etter dette. Ofte er det kort svarfrist hos flyselskap på dette tilbudet, så vi ber deg være tilgjengelig på mail etter forespurt tilbud.

Hva skjer hvis jeg avbestiller reisen?

10 dager etter bestilling er gebyrfritt avbestilling – så sant det er over 2 måneder til avreise. Etter disse dagene vil det tilkomme avbestillingsgebyr og beløpet er avhengig hvor lenge det er til avreise. Les mer om våre reisebetingelser her: https://viljareiser.no/reisevi...