Vilja logo

Publisert 20. juli 2022

Tre råd til hvordan du kan bevare venninneforhold

Hverdagen er travel, livet går i bølgedaler og kontakten med venninner like så. Men dårlige perioder betyr ikke at vennskapet er over, det betyr bare at vi må jobbe ekstra hardt for å ta vare på venninne-forholdene våre. Her er tre tips til hvordan.

1. Hold kontakt i hverdagen

Opprett egne, lukkede grupper på feks. Facebook eller via en app. Her kan dere planlegge møter, fortelle hverandre om dagen, dele bilder, oppskrifter, tips osv. Dette er en enkel måte å opprettholde jevnlig kontakt i hverdagslivet!


2. Planlegg møter og hold de hellige!

Sett dere ned i starten av året/semesteret med hver deres kalender og avtal faste møter hver måned. Møtene kan være fysiske eller via telefon/digitale avhengig av avstand. Dette sikrer at ikke en travel hverdag kommer i veien og det går månedsvis mellom hver gang man treffes.

3. Ta en årlig jentetur!

Sett av en helg (eller flere) i året hvor dere reiser bort sammen. Da får man avstand fra alt hjemme, full­ fokus på venninnetiden, oppleve nye ting sammen og skaper nye minner å leve på når man kommer hjem igjen. Ps. Dere trenger ikke å reise så langt! Hva med en helg i hengekøyer?

Et ekstra råd: Vær raus.

I perioder har man rett og slett ikke tid eller overskudd til å pleie vennskap, i tillegg til alt annet i livet. Så noen ganger må du være forberedt på å være den som investerer mest i venninneforholdet. Tenk etter: Hvordan ville du selv at venninnen din skulle opptre om det var du som var i en tøff periode? – og handle deretter: send en ekstra melding, spør om det er noe konkret du kan hjelpe henne med eller inviter henne med på trening, selv om det er lenge siden du har hørt fra henne. Hvem vet, neste gang er det kanskje din tur til å få litt ekstra omsorg ?

Sjekk oss ut på instagram