Vilja logo

Publisert 7. april 2022

Eventyrreise i Tyrkia

En hel ukes eventyrlig rundreise med opplevelser som du alltid vil huske. Dette er en drøm av en reise! Oldtidsriket Kappadokia rundt Istanbul i Tyrkia har opplevelser som tar pusten fra deg. Vi skal se klippeboliger, underjordiske byer, et naturlandskap fra en annen verden og bo på håndplukkede, unike hoteller. I tillegg har vi en dag i pulserende og svært vakre Istanbul. Og kanskje du tør å se soloppgangen i luftballong?

Dag 1

Vi starter reisen i Istanbul. Her bor vi sentralt i gamlebyen, på et firestjerners hotell som heter Sura Hagia Sophia Hotel. Hotellet har en tradisjonell osmansk arkitektur og har utendørs basseng, nydelig hage, et spa- og velværesenter og restuarant og bar. Hotellet gir en myk start på ferien og et godt utgangspunkt i å utforske Istanbul for egen hånd denne dagen.


Dag 2

Etter frokost utforsker vi perlene i Istanbul sammen. Vi skal besøke St. Sophia, eller «Hellige Hagia Grand Moské», som opprinnelig var kirken Hagia Sophia. Helt fra antikkens tid har dette vært et sted for bønn i Istanbul. I 537 ble det bygget som en katedral i datidens keiserlige hovedstad Konstantinopel. Det var den største kirken i den østlige delen av det Romerske riket og den Ortodokse kristendommen. Under det Latinske imperiet fra år 1204 ble bygget brukt i byen som Latinsk Katolsk katedral frem til Konstantinopels fall for det Ottomanske riket i år 1453 da kirken ble konvertert til Moské. I 1935 etablerte den sekulære Tyrkiske republikken St Sophia som museum og så sent som i 2020 ble bygningen igjen konvertert til moské.

Vi skal også se Sultan Ahmed Moské, også kjent som den Blå Moské. Bygget er på Unescos verdensarvliste. Byggingen startet i 1609 og ferdig syv år senere. Fremdeles er det en moske her som tiltrekker mange turister hvert år, med sin vakre arkitektur opplyst i blått lys på kvelden.I tillegg skal vi innom Topkapi Palace, som er et stort museum, og se Sultanahmet Square, Hippodrome of Constantinople. Dette torget fungerte som arena for sportsbegivenheter og sosiale arrangement i Konstantinopel som på den tiden var hovedstaden i det Bysantiske Riket. Vi besøker også Grand Bazar, et av verdens største og eldste tildekkete markeder i verden med over 4000 butikker og lokaler, kjent som verdens første kjøpesenter.

På kvelden flyr vi til Kappadokia hvor vi bor på unike Elika Cave Suites. Det er et unikt grottehotell beliggende i hjertet av Kappadokia. Ingen rom er like, siden de er gravd ut av stein. Hotellet er restaurert og lukseriøst. Vi spiser i restauranten med imponerende omgivelser, som serverer deilig, tradisjonall mat og regional vin.

Tyrkia collage

Dag 3

Vi blir hentet på hotellet og starter turen i Devrent-dalen, også omtalt som fantasidalen. Her opplever vi de unike alveskorsteinene. Videre drar vi til Monk’s Valley for å se de interessante tindene som er formet som sopper. Hele området er en opplevelse med de fascinerende og eventyrlige steinformasjonene over alt.

Vi kjører til Avanos for lunsj. Deretter blir det ettermiddag i utendørsmuseet Goreme hvor vi finner kirker og rester etter kristne bosettinger i steinklippene fra hundrevis av år tilbake. Før retur til hotellet besøker vi fjellfestningen Uchisar. Vi fordøyer inntrykkene fra dagen over felles middag på hotellet.


Dag 4

Rundtur i Kappadokia etter frokost.

I dag ser vi Derinkuyu, undergrunnsbyen som var bosetning for en stor gruppe kristne flyktninger. Her gjemte de seg for datidens påtalemyndigheter. Vi fortsetter videre til den vakre dalen Ihlara hvor vi ser kirker og bygg hogget i stein. Her får vi en liten gåtur på fire kilometer gjennom dalen.

På veien tilbake besøker vi et kloster i landsbyen Selime og Karavansaier. Her finnes gamle vertshus og herberge for kjøpmenn fra det 13. århundre, bygget langs Silkeveien.
Vi nyter lunsj på utflukten i løpet av dagen og får middag tilbake på hotellet.


Tyrkia collage

Dag 5

Etter frokost kjører vi til Pamukkale.
Vi får lunsj på veien og middag når vi ankommer det firestjerners hotellet, Spa Hotel Colossae Thermal. Her kan du nyte både innendørs og utendørs basseng, spa, varme kilder og to restauranter og barer.

Dag 6

Dagstur til Pamukkale og Hierapolis etter frokost

Hierapolis
er kjent for sine helende termalske mineralkilder og de flotte snøhvite forsteinede vannfallene. Vi besøker også Necropolis og de utrolig velbevarte delene av byen som hovedgaten og inngangsporten, de termalske badene og et teater. Vi får en guidet tur gjennom Pamukkale før vi vender mot Karahayit Red Spring Water Place. Dette varme kildevannet med den rustrøde fargen holder nærmere 40 grader og sies å være meget helsebringende.
Vi får lunsj i løpet av dagen, og middag på vei tilbake til Istanbul.

Dag 7

Denne dagen er fri til å gjøre hva du vil i den pulserende byen Istanbul.


Dag 8

Utsjekk og reise til flyplassen deretter hjem til Norge etter frokost.

Etter frokost er det mulighet for å bruke hele dagen i Istanbul og utforske på egenhånd.