Vilja logo

Publisert 1. mars 2024

Felles rom - felles glede!

Er du usikker på om det å dele rom er noe for deg? Vi gir deg fordelene ved å dele rom og opplevelser på gruppereise.

Du tenker kanskje at du må ha enkeltrom på reise og ser en rekke fordeler i det. Når du bor alene får du selvsagt mer ro og privatliv, du kan rote på badet, og du slipper å ta hensyn til andre. Noen ønsker ingen ukjente inn i sin private sfære. Blir det for tett, skummelt og uvant? Eller kanskje du rett og slett ser på det som en selvfølge å ha enkeltrom på reise?

Økonomiske fordeler

Har du noen gang prøvd å snu tankegangen - og tenke på de positive sidene ved å dele rom mens du reiser? Det økonomiske aspektet er soleklart, du sparer penger på å booke et dobbeltrom fremfor et enkeltrom. Penger du kan bruke på å skjemme bort deg selv på reisen - eller kanskje spare til en ny tur?

Grobunn for nye vennskap

Hva om vi forteller deg at å dele rom ikke bare er økonomisk fornuftig - men også skaper grobunn for nye, noen ganger, livslange vennskap? Erfaringsmessig ser vi på våre turer at de som velger å dele rom ofte knytter sterke bånd, blir venner for livet og reiser på nye turer sammen. Så, kanskje er det litt sunt å dele rom også?!

La oss avkrefte myten om at det ukjente er noe å frykte. Vi opplever stadig at den første bekymringen rundt det å dele rom forsvinner når man opplever samholdet ved å dele rom. Vilja-gründer, Charlotte, kan fortelle en historie om to tilsynelatende helt ulike romkamerater. Den ene svært introvert - den andre tilsvarende ekstrovert. Til tross for forskjellene opplevde de enorm glede i å bo sammen i 10 dager, løftet hverandre opp, roet hverandre ned og smidde et vennskap som har fortsatt å blomstre i ettertid. Damene har reist på flere turer sammen - og deler selvfølgelig alltid rom.

Personlig vekst ved å utfordre komfortsonen

I Vilja har vi som mantra at det vi kvinner vokser på er å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i det ukjente. Kvinner får nye opplevelser og erfaringer når de reiser på tur med oss. Det å dele rom med en fremmed, kan være en del av denne nye og ukjente reiseopplevelsen. Å dele rom kan være både berikende og veldig positivt. Kanskje finner du din hjertevenn - en venninne for livet, en venn du kan ha glede av i mange år og reise på turer sammen med!

«Erfaringsmessig ser vi på våre turer at de som velger å dele rom ofte knytter sterke bånd, blir venner for livet og reiser på nye turer sammen.»

Konklusjonen må være at man som oftest vinner mye på å dele rom. Ved å flytte fokus vekk fra deg selv, skjerper du deg gjerne mer og blir automatisk mer hensynsfull. Kanskje blir du et bedre menneske av det også? Mange tegn tyder på at vi er på vei mot en delekultur - og forhåpentligvis også en mindre ensom verden...

Sjekk oss ut på instagram