Vilja logo

Publisert 1. juni 2022

Fem enkle tips for en rolig morgen

Kan alle morgenstunder ha gull i munn? Vi tror at med enkle grep kan vi alle få gode morgener. Det gjelder bare å vite hvordan - og hvorfor!

Vi i Vilja har ulike måter å starte dagen på. Ikke rart kanskje, fordi vi alle er i ulik livssituasjon. Et par av oss bor alene. En er samboer. En har små barn, to har litt større barn, og en har barn som har flyttet ut av redet. Med andre ord har noen av oss mer tid på morgenkvisten enn andre. Vi er dessuten ulike av natur. Noen er morgenfugler, andre nattugler.

Likevel starter alle dager med en morgen! Starter vi dagen godt, følger resten av dagen med. Her er våre fem favorittips for en god og rolig morgen. Det beste med disse tipsene? De fungerer samme om du har liten tid eller mye tid, bor alene eller ikke, og er A- eller B-menneske!

  1. Sjekk inn med deg selv. Hvordan har du det i dag? Hva skal til for at du får en best mulig dag akkurat i dag? Dette kan du gjøre i sengen, i dusjen eller når du drikker frokostkaffen din (eller te, om du foretrekker det). Å sjekke inn med seg selv er litt som å finne frem på et kart. Du må vite hvor du er for å komme dit du skal. Sånn er det i hverdagen også.
  2. Tenk på tre ting du er takknemlig for. Det kan være stort og smått. Takknemlig for at det er sol? Eller for at det er regn, slik at du slipper å vanne planter? Takknemlig for å leve i Norge, for at du skal noe gøy den dagen, eller at du sov godt i natt? Å kjenne på takknemlighet gir følelse av overflod og reduserer stressnivået. Vi tror også at takknemlighet avler takknemlighet!
  3. Unngå mobil, radio og tv de første minuttene av dagen. Slik er du selv i førersetet i eget liv, i stedet for å reagere på mail, Instagram eller vonde nyheter.
  4. Ta noen dype pust før dagen virkelig starter. Vi kan glemme å puste godt i en hektisk hverdag. Pust med nesen: inn på fire og ut på seks eller åtte. Gjentar du dette fire ganger eller mer, vil du kjenne at kroppen roer seg og du får klarere tanker. Det gjør i alle fall vi!
  5. Vær til stede når du drikker det første glasset med vann, eller kaffe eller te - selv om det er kaos rundt deg! Det gir deg en liten morgenpause som du kan minne deg selv på i løpet av dagen.

"Gode morgenrutiner trenger ikke være kompliserte eller ta lang tid. Vi ønsker deg mange gode morgener fremover!"