Vilja logo

Publisert 4. april 2022

Fra hverdagslengsel til drømmereiser

Alle reiser starter med en drøm, også for tobarnsmoren Charlotte Ehde-Eliassen. Med en mann som jobbet på sjøen var hun mye alene. Charlotte hadde to små barn og savnet meningsfull egentid med andre kvinner.

Reisens start


En snørik ettermiddag hvor solen lyste inn i stuen, kom hun på ideen: For å få utvidet sitt sosiale behov, ville Charlotte reise på tur med andre kvinner. Kvinner som også var opptatt av å være aktive og oppleve verden. Hun kontaktet ulike reiseselskaper, men ingen hadde dette tilbudet – aktivitetsreiser kun for kvinner. Charlotte ga seg ikke: Hun var sikker på at det var flere kvinner som henne som kjente på behovet for egentid og pause fra en travel hverdag.

Guts og pågangsmot


Heldigvis har Charlotte nok av guts og pågangsmot. Ved hjelp av hjemmelagde flyers og en annonse i den lokale avisen - husk at dette var i 1993 og lenge før internett fikk fotfeste i den norske husstanden - fikk Charlotte med seg 15 damer på tur til Tyrkia. Jomfrureiser var født. Og sakte, men sikkert ble Charlotte Ehde-Eliassens hverdagslengsel til en karrierevei for henne og til oppfyllelse av feriedrømmer for kvinner.

Mange reiser senere...


Siden 1993 har ca 50.000 kvinner reist på tur med Jomfrureiser og nytt velfortjent egentid kombinert med sol, bad, kultur, aktivitet, mye latter og ny vennskap. Og akkurat som tidene har endret seg, har Jomfrureiser endret seg. Fra flyers til internett, fra Tyrkia til nå å ha reisetilbud i over 120 land, med over 30 ulike ledere, som er eksperter på alt fra pust til sykling, fra yoga til trening med høy intensitet. Vi vet at det finnes gode kultur- og matopplevelser både på Spitsbergseter og i Santiago de Compostella, og at du får treningsglede både i Mexico og på Mallorca. Vi vet at stemningen, lederen, innholdet på reisen og kvinnene som reiser sammen er vel så viktige som destinasjonen.

Bildecollage Jomfrureisers historie

«Å reise ut gir meg alltid ny innsikt. Og å oppleve nye steder med andre kvinner er en magisk oppskrift som jeg aldri kommer til å bli lei av»

Takk for følget, Jomfrureiser - Velkommen Vilja


I 2022 endrer vi navn til Vilja. Vilja er mer enn en reise. Mange av kvinnene som reiser med oss, forteller at livet blir bedre når de kommer hjem til hverdagen – etter endt reise med oss. Det er suksess for oss. For det er i hverdagen livet leves. Og en reise med Vilja gir deg påfyllet du trenger til de vanlige dagene.

Charlotte, viljasterk!

Charlotte Ehde-Eliassen er nå aktiv eier og ideskaper i Vilja. Hun har lederansvar for flere reiser hvert år. Selv om hun har vært i 114 land, har ikke reiselysten blitt mindre med årene. - Å reise ut gir meg alltid ny innsikt. Og å oppleve nye steder med andre kvinner er en magisk oppskrift som jeg aldri kommer til å bli lei av, sier Charlotte.