Vilja logo

Publisert 6. desember 2022

Mexico

Med Vilja-damer til Mexico

Det er mandag i november og regnet høljer ned. Godt inneklemt mellom fargesprakende høst og den koselige adventstiden, føles november tung og ganske dyster. Tenke seg til at jeg skal fare til Mexico med 17 forventningsfulle damer. Trening, sol, strandliv og sommer i vente.

Av: Kari Hasselknipe

Jeg takket selvfølgelig ja da selveste Charlotte kontaktet meg mandag morgen om jeg ville være med Vilja til Mexico onsdag i den samme uken. «Gjett om jeg vil!»

–Vi liker fleksible partnere, sa Charlotte, og lovet masse inspirasjon til mitt videre arbeid som konsulent for Vilja, som arranger reiser for kvinner i alle aldre over hele verden.

Jeg var ikke et sekund i tvil og pakket kofferten i en fei! Dette er min første reise til Mexico.

Jeg møter mitt kvinnelige reisefølge med Christin Kalve i spissen, for første gang i avgangshallen på Gardermoen. Noen av dem er på sin første reise med Vilja og kjenner ingen, andre, eller de reiser med en god venninne eller sammen med en kvinne de har truffet på en Vilja-reise tidligere. Noen hadde sågar gitt hverandre turen til Mexico i 50-års gave. Uansett, ingen kjenner alle!

Alt vi vet er at vi skal på treningsreise å slikke sol i Mexico. En av Viljas mest erfarne og spreke ledere, Christin leder an. Solfylte strender, daglige treningsøkter, utflukter og nye opplevelser ligger og venter på oss om noen flytimer. Mexico, «here we come»!

Ankomst til paradisøya, Isla Mujeres

Etter et forholdsvis langt stopp i Paris og 11 timers flytur derfra, lander vi på flyplassen i Cancun. Hele turen gikk som en lek i godt selskap og vi rakk å bli godt kjent med hverandre underveis. På flyplassen i Cancún møter vi sjåføren som tar oss trygt til fergekaia. Etter en halvtime med båt i det klare karibiske havet, lander vi på paradisøya, Isla Mujeres. Øya ligger ca. 13 kilometer utenfor kysten av Yucatán-halvøya. Her er livet rolig, havet grunt og turkis, og stemningen herlig tilbakelent.

Vi tar taxi i fem minutter fra båten, før vi sjekker inn på Nabalam spa & resort som blir basen vår de neste 10 døgnene. Resorten med 20 rom og suiter ligger i en liten, frodig og fredelig oase der jeg får tildelt en bungalowaktig innkvartering i to etasjer og "en king size bed". Intet mindre. På rommet er det gratis wifi og vann, tykke håndklær, gode produkter, kjøleskap, luftkondisjonering, takvifte og fjernsyn. Nye strandhåndklær ligger pent brettet på sengen hver eneste dag under hele oppholdet.


Fantastiske omgivelser

Tidligere bestod anlegget av ett stort hotell, NaBalam er nå skilt ut som egen resort og søsterhotellet Casa Jaguar, oppgradert til 5 stjerners boutiquehotell. Vi er heldige og har tilgang til alle fasiliteter på Casa Jaguar som ligger på den kjente stranden, Playa Norte, kåret til en av verdens 10 beste strender. Og jeg lover deg at den fortjener berømmelsen. Vilja damene koser seg i behagelige solsenger på den berømte stranden i fulle åndedrag.

Hver morgen nyter vi felles frokost (som er inkludert i prisen) med orkesterplass til den kritthvite stranden, det turkise havet og lyden av palmesus. Frokosten blir servert på Casa Jaguar og består av friskpresset juice, kaffe og te. Alltid frisk frukt først. Så kan vi bestille omelett, eggerøre eller Mexican style eggerøre etter eget ønske. Vi spiser ved langbord og deler en deilig start på dagen.

Fullspekket program

Men du må ikke tro at vi går rett fra senga til en deilig kopp kaffe og denne herlige frokostseansen! Nei da, damene som er på treningsreise med Christin Kalve står opp grytidlig og klokken syv slagen starter første treningsøkt i vårt private og åpne studio med nydelig utsikt til stranden, palmene og det åpne havet. Kombinasjon av morgenyoga, hard styrke, kondisjon og avspenning gjør godt. Christin kombinerer alltid treningene med å be oss reflektere over vårt indre liv. Denne turen er nemlig også en indre reise. Vi blir bedt om å gjøre oss refleksjoner og skrive dem ned i notatblokken vi har med hjemmefra. Christin er full av energi, hennes stryke er å gi oss tøffe økter med styrke og kondisjon kombinert med yoga og avspenning. Det er mye lek og moro, særlig de gangene vi flytter treningen ned til stranden. Det gjør vi ofte under ettermiddagsøktene, noe som fort ender opp i et deilig felles bad i det karibiske havet.

Konkurranseinstinktet slår til hos de fleste damene når vi deles inn i lag. Uansett om vi konkurrerer om å komme først i mål i en stafett, eller vi skal lage formasjoner med våre egne kropper. Det er mye lek og moro.

«Vi må ta vare på barnet i oss», roper Christin i håp og tro om at det også kan inspirere oss på hjemmebane.

Latter og trening i skjønn forening gir masse energi og styrker samholdet på en slik tur. Christins signatur er at hun ofte arrangerer kjolebad og whiteparty, samt en fargerik kjole kveld.

Bildecollage Mexico

Utflukter

I god Vilja-ånd bidrar Christin til at turen blir mer enn bare en reise. Hun har håndplukket utfluktene og kombinerer de gjerne med en treningsøkt. Som da vi gikk åtte kilometer rundt øya til den andre enden og Punta Sur. Turen rundt øya ga oss innblikk i folks liv. Her er det enkle kår. Punta Sur er mer eksklusivt, og vi ender opp i en imponerende skulpturpark. Her vandrer vi blant 23 verker av kunstnere fra hele verden; José Luis Cuevas, Manuel Felguérez, Enrique Carbajal González (Mexico), Bruce Beasley ( USA), Vicente Rojo (Spania) og flere. Denne parken ble innviet i 2001, og du kan beundre forskjellige metallfigurer som representerer moderniteten og essensen av Maya-sivilisasjonen. Du vil elske å gå rundt å beundre kunsten på dette stedet!

I den vakre solnedgangen blir vi vitne til et forelsket par som blir viet. For et vakkert syn og nydelig avslutning på dagens utflukt.

Jeg var med på ytterligere to utflukter. Jeg kunne ikke dra til Mexico uten å oppleve et av verdens syv nye underverker, Chichén Itzá. Dette stedet er et av de beste historiske landemerkene å se i Mexico og absolutt et must. Vår lokale guide, David er kunnskapsrik og viser oss rundt på dette vakre og godt bevarte stedet og forteller med innlevelse hvordan livet til Mayasivilisasjonen må ha vært.

Det naturlige lydsystemet var fantastisk, og en kan undre seg over hvor kunnskapsrike de var allerede rundt år 525 da mayaene bygde denne byen.

Alle ville være med på båtturen!
Med egent mannskap og David som vår lokale vert og guide kaster vi loss. Det er blå himmel, sol og turkist hav så langt øye kan se. Jeg må klype meg selv i armen der vi cruiser av sted med et glass bobler i hånden og vind i håret, til tonene av Bob Marley.

Det ble et helt spesielt snorkleeventyr på Underwater Museum, som ligger ved Manchones Reef i sør, med skulpturer under vann som gir en base for ny korallvekst. For de av oss som tok på dykkermaske og svømmeføtter ble det en utrolig fascinerende opplevelse. Du må nemlig dykke for å kunne se skulpturene.

Den tredje utflukten var et besøk til TEMAZCAL.

Vi besøker Maya folket der en shaman holder badstue ritualer. Dette er et renselses ritual for kropp og sjel. Opplevelsen er helt spesiell og gjør sterkt inntrykk på de som er med. Besøket avsluttes med en deilig dukkert i en vakker cenote, et synkehull fylt med grunnvann, for å lukke porene.

Collage bilder i Mexico

Mer enn en reise

Når Vilja lover mer enn en reise snakker de av erfaring. 30 års erfaring! De vet at stemningen, innholdet og kvinnene som er med på turen er vel så viktige som destinasjonen. Det har jeg følt på! Denne reisen var så mye mer enn gode treningsøkter, palmesus og turkist hav. Og mye mer enn vandringene gatelangs for å kjøpe mexicanske smykker og nye kjoler, manikyr og pedikyr, tex-mex måltider på en fargerik restaurant eller skravling på en svingende huske med en tropisk drink i hånden.

«Jeg vil at du skal oppleve våre reiser», sa Charlotte, gründeren selv. «Da vil du bedre forstå hvem vi er, og hva vi står for». Hun hadde selvfølgelig rett!


"Takk Vilja. Jeg kan nå, med hånden på hjertet, konstatere at Vilja er mer enn en reise!"

Gjennom reisene til Vilja skapes rom for å bli bedre kjent med deg selv. Det er i høyeste grad en reise, men også mulighet til å dele tanker, livserfaringer og ufarliggjøre holdninger. Mange kvinner har behov for rom som tillater egenomsorg, og verktøy til å skape et meningsfullt liv. Fellesskapet i Vilja gir en unik mulighet til å etablere relasjoner og dele gleden med andre. Jeg kom hjem, full av energi og glede. Nye vennskap er etablert. Livet er litt bedre! Jeg har fått nytt påfyll og er klar for å møte den gode hverdagen igjen.

Takk Vilja. Jeg kan nå, med hånden på hjertet, konstatere at Vilja er mer enn en reise!