Vilja logo

Publisert 21. juni 2023

Når drømmen blir virkelig, da reiser hun til nord...

Jeg har vært i nærmere 80 land, og det å reise og oppleve verden har i alle år vært på toppen av min prioriteringsliste. Mine utallige investeringer i reiser har gitt meg fantastisk avkastning i form av glede og økt livskvalitet. Mange spør meg hva som er min favorittdestinasjon, og en del blir nok overrasket når jeg forteller at det er det lille fiskeværet Sommarøy utenfor Tromsø.

Sommarøy! Smak litt på ordet. Hvilke assosiasjoner får du når du hører navnet? Jeg tenker på kritthvite sandstrender, azurblått hav og mektige fjell. Og stillhet! Et eldorado for dem som søker seg til naturopplevelser. Tenk at i dette paradiset har jeg fått min egen hytte – eller sjøhus som det kalles der. Drømmer kan definitivt bli til virkelighet.

Nord-Norge har ligget mitt hjerte nær siden jeg var liten.

Pappa kom fra en gård i Misvær (nærmeste flyplass er Bodø), og der tilbrakte søsteren min og jeg mange uker hver sommer sammen med besteforeldrene våre. De bodde på bondegård, og dette var veldig eksotisk for søsteren min og meg. Vi fikk hvert vårt lam, vi fikk kjøre traktor og hoppe i høyet og vi var med på hesjing. Selv om jeg elsket å være i nord så var det likevel den store verden utenfor Norge som tiltrakk meg mest i mange år. Men jo eldre jeg ble, jo større ble dragningen mot nord.

Da jeg besøkte Sommarøy for første gang i 2018, kjente jeg at her hørte jeg hjemme. I 2020 arrangerte jeg en rundreise til Tromsø, Senja og Sommarøy med Vilja og da ble dragningen enda sterkere. Like etter at jeg kom hjem fra turen så jeg på Finn at det var to ledige sjøhus til salgs på Sommarøy. Jeg hadde ikke penger til å kjøpe alene, men jeg var heldig og hadde en kompis som ville spleise med meg (jeg har senere arvet penger og har kjøpt ut kompisen min). Jeg satte meg på første fly til Tromsø og dro på visning, og samme kveld var det ene sjøhuset vårt.

Siden har jeg tilbrakt så mye tid som mulig på vakre Sommarøy. Der får jeg virkelig ladet batteriet og tilfredsstilt behovet mitt for ro og stillhet i kombinasjon med vakre naturopplevelser. Så fort jeg setter mine føtter på Sommarøy senker skuldrene seg, og jeg kjenner på en enorm glede og ro. Jeg er definitivt i mitt rette element.

3 foto, fra venstre: Blond kvinne i rosa t-skjorte med havet i bakgrunnen på Sommarøy. Solnedgang, blomster og båthavn,

Fra 30. juli til 3. august arrangerer jeg en reise til Sommarøy med Vilja. Vi fyller dagene med fotturer, MediYoga og avslapping. Jeg vil ta deg med på noen av mine favorittruter rundt i området. Dette er enkle turer som passer for de aller fleste, og de tar bare noen få timer. Det er også mulig å leie kajakk for de som ønsker å komme tettere på det krystallklare havet. Å padle på Sommarøy er virkelig en drøm.

Velkommen til mitt paradis!

«Så fort jeg setter mine føtter på Sommarøy senker skuldrene seg, og jeg kjenner på en enorm glede og ro.»

Bli med til Bentes Paradis