Vilja logo

Publisert 7. april 2022

Vi planter et tre for hver kvinne som reiser med oss.

Vi kan ikke lukke øynene for hvilken konsekvens reising har for klimaet vårt.

I reiselivet står transport, og spesielt flyreiser, for en stor del av Norges klimagassutslipp. Reise er viktig: flere land, byer, landsbyer og mennesker er avhengig av turisme som sitt levebrød. Menneskemøter er viktig og det å lære hverandre å kjenne på tvers av kulturer er viktig. Men vi kan ikke lukke øynene for hvilken konsekvens reising har for klimaet vårt.

Derfor handler det om å ta ansvar for de utslippene vi bidrar til. Et av tiltakene Vilja har startet med er å investere i skog. Vi har valgt et samarbeid med trefadder, som planter trær på riktige steder og utvikler klimaskoger i Norge. Trær er naturens måte å fange CO2 på. Karbonfangst er en utrolig viktig satsning for å bekjempe klimaendringene og konsekvensene av dem.

«Vi er nødt til å ta vare på jorda vår samtidig som vi opplever alt det fantastiske den har å tilby, ikke bare for oss, men slik at de som kommer etter oss får samme mulighet.»


Så langt er mer enn 100.000 trær plantet, som over tid vil binde tusenvis av tonn CO2. Dette vil Vilja fortsette å bidra til. Vi planter et tre for hver kvinne som reiser med oss. Vi er nødt til å ta vare på jorda vår samtidig som vi opplever alt det fantastiske den har å tilby, ikke bare for oss, men slik at de som kommer etter oss får samme mulighet.