Vilja logo

Ansvarlig turisme

Reis med mening. Som deltaker på en av Viljas ansvarlige reiser vil du som gjest skape gode ringvirkninger for naturen, kulturen og lokalsamfunnet du besøker.

Reiser med mening

Sov litt grønnere på miljøsertifiserte hotell i Norge og oppdag nærmiljøets skatter som turist i egen by. Den mentale avkoblingen er ikke nødvendigvis så langt unna. Hva med en togtur til Finse for å sykle Rallarvegen - eller en helg i Oslo med sauna, vegetarmat og bruktmarked?

Du har mulighet til å gjøre en forskjell for planeten vår, selv på ferie. Vi legger flere og flere destinasjoner utenfor masseturismens kø og kaos. Utenfor allfarvei finnes både enkle bungalower og familiedrevne hotell. Våre utvalgte vertskap, gjør en ekstra innsats for lokal arbeidskraft og for miljøet. Vi plukker søppel langs strendene, dyrker artemisia (malariaforebyggende plante) og handler lokalt. På Maldivene reiser vi til Mafushi, en bilfri øy, for å plante koraller.På landsbygda i Senegal får du være med og hjelpe kvinnene på rismarka med innhøstingen. Og i Italia kan du nyte økologisk vin fra nærmeste vingård.

Vårt ønske med disse reisene er at det skal bli enklere for deg å reise grønnere. Kanskje trenger du litt inspirasjon til hvordan du kan ta bærekraftige valg både før, under og etter reisen. Vårt mål: å forlate stedene vi besøker litt bedre enn da vi kom.