Vilja logo
Fottur
Bulgaria, Nasjonalparkene Pirin og Rila

Fotturer i frodige Bulgaria

Bli med til Balkans svar på Mount Everest. Her får du majestetiske fjell, urørt naturskog og utallige vakre innsjøer. Turen avsluttes med avslappende dager i et av Bulgarias kjente spa byer.

Reisens høydepunkt

 • Musala Peak-Bulgarias høyeste fjell
 • Mount Vihren-Bulgarias 2. høyeste fjell
 • Den kjente fjellturen “De syv Rilasjøene”
 • Autentisk og lokal mat fra det bulgarske kjøkkenet
 • Alexandar Nevski katedralen i Sofia
Dato: 25. sep - 2. okt 2024 / 8 dager
Pris 23 500 kr
Enkeltromstillegg: 2 100 kr

Blant innsjøer, eventyrlige skogsterreng og uberørt natur

Noen av de høyeste fjellene i Europa finner du i Bulgaria, og på denne turen skal vi ta deg med til majestetiske topper, eventyrlige skogsterreng og vakre innsjøer. Området her er både vilt og uberørt, og vi unngår folkemengdene som du møter på i andre kjente fjellområder.

Dette er turen der vi tar deg med til det aller høyeste fjellet i Bulgaria og på hele Balkanhalvøya, nemlig Musala Peak (2.925 moh). Om ikke en topptur er nok, så står Bulgarias nest høyeste topp, Mount Vihren (2.914 moh), på agendaen også. Dette er turen for deg som liker høye, majestetisk fjell i uberørt og vakker natur! Vi skal også gå den kjente fjellturen forbi de syv Rilasjøene.

Målet med denne turen er ikke bare å komme seg opp til de høyeste toppene, vi skal nyte fantastisk utsikt, vandre i store nasjonalparker og frodige enger, forbi de mange innsjøene og elvene i fjellene, og få et innblikk i den lokale faunaen. Er vi heldige kan vi få et glimt av dyrelivet her også. Turen avsluttes med en dag i en av de kjente SPA byene i Bulgaria. Her skal kroppen få hvile etter flere strabasiøse og minnerike fjellturer.

Stedet

Nasjonalparken Pirin er på UNESCO´s verdensarvliste, og er i dag et 40 hektar stort området som går fra 1.008 moh til 2.914 moh sørvest i Bulgaria. Området ble satt på verdensarvlisten i 1983. og dekker fjellkjeden Pirin og nasjonalparken Pirin. Unntatt er to områder som er benyttet til skianlegg. Pirin er et meget naturskjønt område med en kombinasjon av høye fjell, grønne enger, mange innsjøer dannet fra isbreer, grotter, fossefall og en rik fauna. Edelweiss er en av blomsterartene du kan se som kun finnes i dette området.

Nasjonalparken Rila er den største nasjonalparken i Bulgaria og ligger sørvest i landet. Det er 120 bresjøer i Rila, og den kjente fjellturen via De syv Rilasjøene finner du her, i tillegg til den høyeste fjelltoppen i Bulgaria, Musala Peak, på 2.925 moh. Den lengste elven på Balkan, Maritsa, starter i dette område. Fjellmassivet Rila er den 6. høyeste i Europa.

Overnatting

Bulgaria, Panichistet - Hotell Magnolia

Høyfjellshotellet Magnolia

Den første natten bor vi på Hotell Magnolia i Panichistet, et lite høyfjellshotell beliggende i et lite skogholt 1400 meter over havet. I restauranten serveres bulgarske måltider, og det er mulighet for en liten joggetur etterfulgt av et boblebad og badstue for de som vil.

Romtype: Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse:
Alle rom har balkong, eget bad og WiFi nettverk

Les mer

Bulgaria, Goredaitsi - Krusharskata House

Krusharskata House er et mindre, familiedrevet gjestehus i landsbyen Goredaitsi. Her kan du nyte den flotte utsikten over hele Maliovitsa regionen og de 7 Rila innsjøene. Hotellet har 13 rom og 3 leiligheter. Kjøkkenet på stedet byr på nydelige lokale retter.

Romstype:
Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse: Varierende størrelser, alle med terrasse, eget bad og minibar.

Les mer

Bulgaria, Bansko - Gjestehuset Vien

I Bansko på gjestehuset Vien inviterer Nadya og Nasko til et personlig og hyggelig opphold på gjestehuset sitt. Etter dagens vandring, kan du nyte et glass vin foran peisen og hjemmelaget lokal mat, hvor oppskriftene er gått i arv gjennom generasjoner.

Romstype:
Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse: Her er det få og veldig enkle rom, alle med eget bad, balkong og kjøleskap

Les mer

Bulgaria, Sandanski - Medite Spa Resort

Medite Spa Resort i spabyen Sandanski er kjent for sine helende mineralkilder. Hotellet byr på storslått utsikt over by, park og fjell, der det ligger omringet av frodige skoger. Hotellets spa har en bred meny av ulike behandlinger, treningsmuligheter, detox eller bare mulighet for å roe helt ned i avslappende omgivelser.

På hotellet finnes flere utendørs basseng, og restaurantene kan friste med både lokal og internasjonal mat enten innendørs eller ute på den overdekkede terrassen. Alle rom har klimaanlegg, eget bad og wifi.

Les mer

Leder

Elisabeth Eriksen

Reisetyper: Fottur, Kultur- og opplevelsesreise

Elisabeth driver reisebloggen GlobetrotterElisa som har fokus på aktive reiser. Der det finnes mulighet for å være aktiv på reise, der finner du Elisabeth. Elisabeth er veldig sosial og veldig glad i å møte nye mennesker, hun er nysgjerrig og elsker destinasjoner utenfor allfarvei. På Elisabeth sine reiser blir du godt ivaretatt og hun inspirerer deg til å bli glad i å nyte naturen og friluftslivet hele året.

Portrettbilde av Elisabeth Eriksen
Les mer om Elisabeth Eriksen

Program

Nivå - Middels +

Denne reisen er satt som middels +.

Du må ha god fysisk form og ha vandret i ulendt terreng med stigning.

Terreng: frodig fjellterreng og en del stein på toppturene.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Bulgaria

Dato: 25. september 2024

Antall dager:8

Pris fra: 23 500 kr

Hva er inkludert

 • Direktefly tur/retur Oslo - Sofia
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • Innkvartering i delt rom med frokost på forskjellige hotell
 • Nistepakke/lunsj på vandredagene 2-3 og 5-6
 • Daglig middag
 • Lokal engelsktalende fjellguide under hele oppholdet
 • All lokal transport i følge program
 • Billetter til stolheis og gondol på vandringsdag 2 og 3
 • Reiseleder fra Vilja
 • Sosialt fellesskap
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: Bulgaria, Sofia
Dato:25. sep.
Avgang: 25. september - kl. 07.35
Hjemreise
Fly fra: Bulgaria, Sofia
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:2. okt.
Avgang: 2. oktober - kl. 12.20