Vilja logo
Fottur
Frankrike, Chamonix

Spektakulær vandring i de franske alpene

Velkommen til en «luksusvariant» av Tour Mont Blanc. For deg som drømmer om å oppleve det spektakulære alpinske landskapet rundt Chamonix og Mont Blanc. Vi bor på et flott spa-hotell i den sjarmerende fjellandsbyen Chamonix med daglige vandringsutfluker i fjellene.

Reisens høydepunkt

 • Vandring i vilt og vakkert fjellterreng med høye snøtopper og isbreer
 • Lunsj ute i det fri med magisk utsikt
 • Spa og fritid i den kule skibyen Chamonix med utallig shoppingmuligheter
 • Fransk gourmet og delikatesser på håndplukkede steder
 • Flere spennende kabelturer, du kan ta turen til Aiguille du Midi 3842 m.o.h om du tør
Dato: 7. sep - 11. sep 2025 / 5 dager
Pris 18 900 kr
Enkeltromstillegg: 2 500 kr

Natur og gastronomiske opplevelser

Vandringen i de franske alper vil garantert gi deg naturopplevelser for livet. Kanskje får du et aldri så lite sug i magen på vei opp til toppen med gondolbanen! Kaisa har gjennomført Tour Mont Blanc seks ganger og dette blir hennes tredje reise med vandring i Chamonix fjellene. Hun er bergtatt av fjellkjeden! Denne gang blir det en liten, eksklusiv og mildere utgave av Tour Mont Blanc, og du er velkommen til fantastisk fjellvandring i Chamonix.

Denne gangen kommer vi enda høyere opp i fjellet. Vandringene starter midt i det herlige alpine landskapet. Sammen vandrer vi i fjellene rundt Chamonix, på kjente fjelltopper som Brevent (2500 mov) og Aiguillette des Posettes (2201 moh). Vi går i naturreservat, forbi innsjøer, fossefall og nyter magisk utsikt hele veien til Mont Blanc og den fascinerende isbreen.

På denne turen yter du på dagen og nyter på kvelden. Frankrike er kjent for sin gastronomi, og Kaisa er lidenskapelig opptatt av næringsrik mat. Derfor spiser vi nydelig mat på håndplukkede steder. Dette er en reise for en liten gruppe, noe som igjen gir et godt samhold og god flyt på vandringsturene. Du nyter felleskapet rundt måltidene og på vandring, alenetid på avslappende spa og gøy på shopping. Det er ingen grunn til å kjede seg i Chamonix!

Reisen er med forbehold om endring i pris og fly

Stedet

Fjellturene vi opplever vil garantert gi deg store naturopplevelser. Chamonixdalen ligger magisk til med høye spektakulære fjell rundt som grenser til alpene i Sveits og Italia. Mont Blanc på hele 4808 moh er et vakkert skue som en ser tydelig fra Chamonix. Vi yter på dagen og nyter på kvelden.

Wowfaktor - Mont Blanc 4808 m.o.h.
Mont Blanc er et av Vest-Europas høyeste fjell, 4808 meter over havet! Du ser opp på Mont Blanc fra dalen.

Wowfaktor – Mer de Glace (ishavet) isbre, 5,6 km lang, 200 m tykk og 40 kvadrat. Her finner du Frankrikes og Mont Blancs største isbre, Mer de Glace.

Overnatting

Frankrike, Chamonix - Le Morgane Hotel

Under denne reisen skal vi bo på Le Morgane Hotel, et fint og sentralt hotell i Chamonix. Hotellet har en liten takterrasse med noen solsenger og utsikt mot toppen av Mont Blanc , innendørs svømmebasseng, badstue, spa og bar. Gratis tilgang til spa hver dag fra kl 10.00 til 20.00 for hotellets gjester. Hotellet tilbyr frokostbuffet med blant annet franske oster, og selvsagt får du nystekt croissant.

Romtype: Delt twinrom eller noen få enkeltrom mot tillegg (vær rask om å bestille enkeltrom)
Rombeskrivelse: Alle rommene er av god størrelse med kaffe/te-fasiliteter og en liten balkong eller terrasse med vakker utsikt over enten Mont-Blanc eller Le Brévent.

Les mer

Leder

Kaisa Hafredal

Reisetyper: Fottur

Kaisa er lidenskapelig opptatt av natur og matopplevelser. Hun er utdannet kostholdscoach og har egen helseblogg. Hun arrangerer spennende vandringsreiser kombinert med spesielt utvalgt mat og vin. Det er viktig for Kaisa å ha det gøy på tur og å bruke kroppen. Hun liker høye fjelltopper og god stemning. Yter på dagen og nyter på kvelden.

Portrettbilde av Kaisa Hafredal
Les mer om Kaisa Hafredal

Program

Nivå - Krevende

Krevende. (Mulighet for å stå over en dag om ønskelig. Se program dag for dag.)

Terreng: Bratte oppstigninger/nedstigninger. Variert. Fin sti, noe stein. Vi krysser bekker og enkelte partier på grusvei. Enkelte partier kan det være snø.

Vandringen er klassifisert som krevende. Turen egner seg for deltakere som er i god form, og som er vant med å gå i ulendt fjellterreng. Det kreves at du har erfaring med å gå i kupert og ulendt terreng med stigning. Passer ikke for nybegynnere. På denne reisen er det mulighet for å delta på de vandringsetappene en selv ønsker siden de daglige utfluktene starter og ender på samme overnattingsted.

Med forbehold om endring av vandringsetappene utfra lokale forhold og vær. Om terrenget har mye snø må vi legge om ruten.

Praktisk informasjon

Tips for turen: Godt fottøy er et «must» og terrenget krever solide, inngåtte fjellstøvler. Det kan ligge snø på toppene/stiene. Pakk både lette og noen varme klær. Vindjakke, beskyttelse mot sol og varme. Ta med caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne også med en stor drikkeflaske, lett tursekk med sitteunderlag og vandrestaver (anbefales) om du ønsker. Og et lite førstehjelpsskrin i tursekken er kjekt.

Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du må også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne/ben/hofte.

Temperatur

Temperaturen ligger normalt mellom 20-25 grader, men været kan vi aldri garantere for.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Frankrike

Dato: 7. september 2025

Antall dager:5

Pris fra: 18 900 kr

Hva er inkludert

 • Flyvning tur/retur Oslo - Geneva
 • All transport under oppholdet
 • Overnatting 4 netter på spahotell med frokost midt i Chamonix
 • 3 middager med velkomstdrink
 • Gondolbane opp til vandringsetappene
 • Viljaleder Kaisa Hafredal
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet