Vilja logo
Fottur
Frankrike, Chamonix

Spektakulær vandring i de franske alpene

Velkommen til en "luksusvariant" av Tour Mont Blanc. For deg som drømmer om å oppleve det spektakulære alpinske landskapet rundt Chamonix og Mont Blanc. Vi bor på et flott spa-hotell i den sjarmerende fjellandsbyen Chamonix med daglige vandringsutfluker i fjellene.

FOTTUR
Venteliste

Reisens høydepunkt

 • Vandring i vilt og vakkert fjellterreng med snø på toppene og innsjøene
 • Nistestopp på vakre steder
 • Spa og herlig fritid i skisportens vugge
 • Fransk gourmet og delikatesser på håndplukket steder
 • Flere spennende kabelturer, blant annet til Aiguille du Midi 3842 m.o.h om du tør (mot tillegg)
Dato: 18. jun - 22. jun 2023 / 5 dager
Pris 16 800 kr
Enkeltromstillegg: 2 700 kr

Natur og gastronomiske opplevelser

Vandringen i de franske alper, vil garantert gi deg naturopplevelser for livet. Kanskje får du et aldri så lite sug i magen på vei opp til toppen med gondolbanen! Kaisa har gjennomført Tour Mont Blanc fem ganger og er bergtatt av fjellkjeden! Denne gang blir det en liten eksklusiv og mildere utgave av Tour Mont Blanc og du er velkommen til fantastisk fjellvandring i Chamonix. Du starter vandringen midt i det herlige alpine landskapet. På denne turen yter du på dagen og nyter på kvelden. Frankrike er kjent for sin gastronomi og Kaisa er lidenskapelig opptatt av næringsrik mat. Derfor spiser vi nydelig mat på håndplukket steder. Dette er en reise for en liten gruppe på maks 12 stykker, noe som igjen gir et godt samhold og god flyt på vandringsturene. Du nyter felleskapet rundt måltidene og på vandring, alenetid på avslappende spa og gøy på shopping. Det er ingen grunn til å kjede seg i Chamonix!

Stedet

Fjellturene vi opplever vil garantert gi deg store naturopplevelser. Chamonixdalen ligger magisk til med høye spektakulære fjell rundt som grenser til alpene i Sveits og Italia. Mont Blanc på hele 4808 moh er et vakkert skue som en ser tydelig fra Chamonix. Vi yter på dagen og nyter på kvelden.

Wowfaktor - Mont Blanc 4808 m.o.h.
Mont Blanc er et av Vest-Europas høyeste fjell, 4808 meter over havet! Du ser opp på Mont Blanc fra dalen.

Wowfaktor – Mer de Glace (ishavet) isbre, 5,6 km lang, 200 m tykk og 40 kvadrat. Her finner du Frankrikes og Mont Blancs største isbre, Mer de Glace.

Overnatting

Frankrike, Chamonix - Le Morgane Hotel

Under denne reisen skal vi bo på Le Morgane Hotel et fint og sentralt i Chamonix. Hotellet har en hyggelig takterrasse, innendørs svømmebasseng, badstue og spa. Gratis tilgang til spa hver dag fra kl 10.00 til 20.00 for hotellets gjester. Hotellet tilbyr frokostbuffet med blant annet franske oster, og selvsagt får du nystekt croissant.

Romtype: Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse: Alle rommene er av god størrelse med kaffe/te fasiliteter og en liten balkong eller terrasse med vakker utsikt over enten Mont-Blanc eller Le Brévent.

Les mer

Leder

Kaisa Hafredal

Reisetyper: Fottur

Kaisa er lidenskapelig opptatt av natur og matopplevelser. Hun er utdannet kostholdscoah og har egen helseblogg. Hun arrangerer spennende vandringsreiser kombinert med spesielt utvalgt mat og vin. Det er viktig for Kaisa å ha det gøy på tur og å bruke kroppen. Hun liker høye fjelltopper og god stemning. Yter på dagen og nyter på kvelden.

Portrettbilde av Kaisa Hafredal
Les mer om Kaisa Hafredal

Program

Nivå - Krevende

Krevende. (Mulighet for å stå over en dag om ønskelig. Se program dag for dag.)

Terreng: Bratte oppstigninger/nedstigninger. Variert. Fin sti, noe stein. Vi krysser bekker og enkelte partier på grusvei.

Vandringen er klassifisert som krevende. Turen egner seg for deltakere som er i god form og som er vant med å gå i ulendt fjellterreng. Det kreves at du har erfaring med å gå i kupert og ulendt terreng med stigning. Passer ikke for nybegynnere. Men på denne reisen er det mulighet for å delta på de vandringsetappene en selv ønsker siden de daglige utfluktene starter og ender på samme overnattingsted.

Praktisk informasjon

Tips for turen: Godt fottøy er et «must» og terrenget krever solide inngåtte fjellstøvler. Pakk både lette og noen varme klær. Vindjakke, beskyttelse mot sol og varme. Ta med caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne også med en stor drikkeflaske, lett tursekk med sitteunderlag og vandrestaver (anbefales) om du ønsker. Og et lite førstehjelpsskrin i tursekken er kjekt.

Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du må også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne/ben/hofte.

Temperatur

Temperaturen ligger normalt mellom 20-25 grader, men været kan vi aldri garantere for

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Frankrike

Dato: 18. juni 2023

Antall dager:5

Pris fra:16 800 kr

Hva er inkludert

 • Flyvning tur/retur Oslo - Geneva
 • All transport under oppholdet
 • 4 netter på spahotell med frokost midt i Chamonix
 • 3 middager med velkomstdrink
 • Gondolbane opp til vandringsetappene
 • Viljaleder Kaisa Hafredal
 • Plantet tre i Vilja skogen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Geneva
Dato:18. jun.
Avgang: 18. juni - kl. 07.25
Hjemreise
Fly fra: Geneva
Fly til: Oslo, Gardermoen
Dato:22. jun.
Avgang: 22. juni - kl. 20.45