Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Boston, Massachusets

En reise gjennom spennende histore i Boston!

Opplev varme og sjarme i Boston, hvor historie møter moderne kultur- Utforsk ikoniske landemerker, levende nabolag, og gastronomi i verdensklasse. En uforglemmelig storbyferie venter på deg i det pulserende hjertet av New England.

Reisens høydepunkt

 • Freedom Trail
 • Piknikk i Boston Common & Public Garden
 • Shopping og underholdning i Quincy Market og Faneuil Hall
 • Gastronomiske New England-kjøkken, fersk sjømat og internasjonale smaker
 • Boston Tea Party Museum
 • Utflukt til Salem med sin fascinerende mørke historie om hekseprosessene
 • Husker du Cheers, puben fra den folkekjære komedieserien??
Dato: 31. mai - 5. jun 2025 / 6 dager
Pris 23 450 kr
Enkeltromstillegg: 7 250 kr

La deg omfavne av Boston's pulserende energi og unike sjel.

Bli med på gruppereise til Boston, byen hvor hver gate og hvert nabolag forteller en historie.

Dette er en av de eldste byene i USA og har en rik historie som strekker seg tilbake til kolonitiden. Vi besøker flere ikoniske steder under vårt opphold her, og setter av en dag til Freedom Trail, der vi utforsker viktige steder relatert til den amerikanske revolusjon og uavhengighetskampen.

Opplev sjarmen til Faneuil Hall Market Place, et historisk marked og møtested fra 1743 som nå huser en rekke butikker, restauranter og underholdningstilbud. Besøk USS Constitution og Boston Harbour.

Bli med på piknikk i en av landets eldste parker Boston Commmon og Public Garden, et enormt grøntområde, også kjent som Bostons Emerald Necklace. Beacon Hill, byens koseligste nabolag er kjent for sine brostensgater, gasslykter og antikvitetsbutikker. Her er det muligheter for å gjøre seg et realt funn. Nyt de trivelige gatene, flotte boutiqene og slapp av med godt bakverk og nybrygget kaffe på en av de lokale kaféene.

For kunstentusiaster vil det være muligheter til å besøke anerkjente museer som Museum of Fine Arts og Isabella Stewart Gardner Museum. Er du sportsinteressert, eller bare nysgjerrig, er et besøk til Fenway Park, her er det skikkelig kult å ta innover seg inntrykkene over en sportsarena som fortsatt er i bruk etter mer enn 100 år! Dette er hjemmet til Boston Red Sox.

På Boston Tea Party Museum får du «ta del i» opprøret mot de britiske puritanerne, i 1773. Det er et interaktivt museum som viser deg handlingene gjort i reaksjon på teskatten pålagt kolonien av kongen i Storbritania. Skatten kom til for å dekke kongens eget luksusforbruk og krigen mot franskmennene.

Boston har en blomstrende matscene med mange moderne og innovative restauranter. Som havneby tilbyr byen en rik sjømattradisjon med fersk fisk og skalldyr på menyen. Utforsk det rike utvalget av internasjonale matopplevelser som speiler byens mangfoldige befolkning. Et besøk til Union Oyster House, den eldste restauranten og et historisk landemerke, er også et must!

Utforsk Salems mørke og fascinerende historie og det moderne kulturlivet

En dagsutflukt til Salem gir oss innblikk i den fascinerende historien om hekseprosessene i 1692, hvor over 200 personer ble anklaget for hekseri og 20 ble henrettet. Disse hendelsene har satt et mørkt, men viktig kapittel i amerikansk historie, som vi utforsker nærmere gjennom besøk til museer og historiske steder.

Bli med oss på denne spennende reisen og opplev Bostons magi sammen med andre eventyrlystne kvinner!

Stedet

Boston ligger i nordøstlige USA, ved elvene Charles river og Mystic river, innerst i Massachusets Bay. Byen er senter for New Englands nærings- og kulturliv, og havnen er derfor en av de viktigste på atlanterhavskysten. I motsetning til andre amerikanske storbyer, er dette en by som ikke føles overveldende. Her kan du gå gjennom byen på noen dager, og lære masse om den fascinerende amerikanske historien mens du er på ferie. De lokale er hjertevarme og inkluderende, og genuint interessert i å vise deg byen fra sitt beste.

Boston er hovedstaden og den største byen i den amerikanske delstaten Massachussets. Byen er en av de eldste og mest velstående i Usa. Boston var en av de 13 originale statene i Usa og ble grunnlagt i 1630 av puritanske kolonister fra England ledet av John Winthrop.

Boston i dag er en moderne metropol med en rik kulturarv, blomstrende økonomi og et sterkt fellesskapssinn. Byens evne til å kombinere historisk arv med innovasjon gjør den til et spennende reisemål for besøkende og et dynamisk sted å bo og jobbe for innbyggere. Byen er fortsatt en innflytelses rik del av østkysten, ikke minst på grunn av sine høyere utdanningssteder. Boston huser noen av verdens beste universiteter, Harvard University og MIT, og omtales som en av USAs mest eksklusive og progressive byer.

Overnatting

Boston, Hampton Inn Boston Seaport District

Hotellet ligger attraktivt og rolig til ved Bostons Waterfront og i gangavstand fra Bostons Financial District og bysentrum med Faneuil Hall Marketplace, City Hall og Old State House samt restauranter og shopping. (ca 30 minutter gange).

Rommene er komfortable og romslige med lyst interiør, alle rom med et lite kjøleskap og kaffetrakter, eget bad, Air condition og gratis wifi.

Hotellet har et innendørs basseng og et velutstyrt treningssenter.


Les mer

Leder

Anne Iljen Langfeldt

Reisetyper: Aktiv ferie, Kultur- og opplevelsesreise

Anne Iljen er en glad spreking som elsker å jogge og aldri sier nei til et bad – sommer som vinter. På fritiden liker hun å oppleve og lære nye ting. Hun er en allsidig treningskompis som med turer i skogen, SUP på sjøen, ski på beina eller vin på stranden stadig tar med seg venner og glade jenter på nye eventyr.

Anne Iljen jobber med reiseproduksjon hos Vilja, og har en finger med i det meste. Hun er ansvarlig for kunderelasjoner og kontakt med våre samarbeidspartnere.

Portrettbilde av Anne Iljen Langfeldt
Les mer om Anne Iljen Langfeldt

Praktisk info

Dag for dag programmet er med forbehold og kan endres/tilpasses noe.

Norske statsborgere trenger normalt ikke visum for å reise til USA, men du må ha godkjent elektronisk innreisetillatelse.

Dette koster 21 USD og du kan ordne dette ved å følge linken under;
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html;jsessionid=rFqvqg4vBBVyc3S0xxSo2qjJipEGDbP6Nin0EqlqxxQgUruRXQHR!1730297741?execution=e1s1

Husk at pass MÅ være gyldig i minst 6 mnd etter endt reise.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Boston, Massachusets

Dato: 31. mai 2025

Antall dager:6

Pris fra: 23 450 kr

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur med mellomlanding begge veier
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 5 netter i delt rom med frokost
 • 2 felles middager
 • Piknikklunsj
 • Ukeskort til offentlig transport
 • Freedom trail vandring med lokal guide
 • Boston Teaparty Museum
 • Historisk vandring i Salem med lokal guide
 • Gruppeleder fra Vilja
 • Sosialt fellesskap
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: København
Dato:31. mai
Avgang: 31. mai - kl. 09.55
Fly fra: København
Fly til: Boston
Dato:31. mai
Avgang: 31. mai - kl. 14.05
Hjemreise
Fly fra: Boston
Fly til: København
Dato:5. jun.
Avgang: 5. juni - kl. 18.05
Fly fra: København
Fly til: Oslo
Dato:6. jun.
Avgang: 6. juni - kl. 08.00