Vilja logo
Fottur
Portugal, Madeira

Fottur i høyfjell og regnskog på Atlanterhavets perle

Med hav og høyder i sikte kan du knyte på deg turskoene for vandring på «verdens tak». Vi går langs vanningskanaler, levadaer og grønne oaser.

Reisens høydepunkt

 • Spennende vandreturer
 • Topptur til Pico Ruvio
 • Vill og vakker natur
 • Tradisjonell Fado-sang
 • Hyggelig hotell med spa-avdeling
Dato: 18. mar - 25. mar 2025 / 8 dager
Pris 23 950 kr
Enkeltromstillegg: 6 510 kr

Ville, eventyrlig vakre og spennende fotturer.

Vi skal ha fem varierte fotturer i et mangfold av naturlandskap. Madeiras høyeste fjell Pico Ruvio gir oss en følelse av å være på verdens tak, og stillheten i regnskogen gir oss fred og ro, akkompagnert av fuglesang og lyden av rislende vann og små fossefall.


Stedet

Madeira
Madeira blir ofte kalt Atlanterhavets perle, og er en grønn oase langt ute i havet, nordvest for Kanariøyene. Her finnes nord-europas eneste regnskog, og et mangfold av blomster hele året. Den flotte naturen oppleves best på vandreturer langs vanningskanalene, såkalte levadaer. De første ble bygget på 1400-tallet, og i dag finnes det rundt 200 levadaer som til sammen utgjør mer enn 1500 kilometer. Madeira har også mange veradaer (turstier) høyt oppe i fjellene.

Funchal er hovedstaden på Madeira. En utrolig sjarmerende by med livlige hovedgater, trendy butikker, kafeer og stillferdige små smug med hyggelige restauranter og barer. I gamlebyen har unge kunstnere dekorert de fleste dørene. Det er en spennende vandring fra dør til dør, hvor vi oppdager de unges kreativitet, melankoli og livsglede i en god blanding.

Overnatting

<p>Firedelt bilde fra Hotel Sentido Galosol på Madeira i Portugal. Viser basseng med palmer og havutsikt, en maritim bar i blått og blomstret dekor, hotellrom i lyse farger med twin bed og et rom med firkantede lenestoler og hvitmalte ukuleler og blomster som 3D dekor på veggen. Foto.</p>

Sentido Galosol

Vårt hotell Sentido Galosol, ligger rett ved havet i vakre omgivelser i Caniço-de-Baixo, ca 10 min fra Funchal, som er hovedstaden på Madeira. Hotellet har et bredt utvalg av sportsaktiviteter, treningssenter, spa, ayurvedasenter, dykkersenter, eget sjøbasseng og flotte basseng med utsikt mot havet. Hotellet er nyoppusset våren 2023. Det er flere gode restauranter i og rundt hotellet. Vi spiser frokost på hotellet hver dag, og middag på hotellet de fleste dagene.

Rommene våre har hageutsikt med balkong/uteplass og er lyst og trivelig innredet. Rommene er ca. 30 m2 og med twinbeds (to enkeltsenger) og eget bad.

Les mer

Leder

Signe Rosland Jensen

Reisetyper: Fottur, Kultur- og opplevelsesreise

Signe er ei blid og inkluderende dame som setter pris på alt livet har å by på. Hun elsker å reise til favorittøyene Mauritius, Maldivene og Sri Lanka hvor hovedaktiviteter er lokal kultur, snorkling, aktive dager og lette fotturer. I Europa blir det litt mer fokus på gode vandreopplevelser.

Portrettbilde av Signe Rosland Jensen
Les mer om Signe Rosland Jensen

Program

Praktisk opplysninger

Forbehold om små endringer i programmet pga. værforhold

Vandringsnivå er medium

Det er tidvis høyt og bratt, så deltakere bør ikke ha akutt høydeskrekk

Vandringsnivå - Medium

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Portugal

Dato: 18. mars 2025

Antall dager:8

Pris fra: 23 950 kr

Hva er inkludert

 • Direktefly tur/retur Oslo-Madeira
 • Transport tur/retur flyplass - hotell
 • 7 netter i delt rom med frokost
 • Daglig middag
 • 1 Lunsj
 • Vandring og utflukter i henhold til program
 • Norsk reiseleder på hele turen
 • Sosialt fellesskap
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: Madeira, Funchal
Dato:18. mar.
Avgang: 18. mars - kl. 10.45
Hjemreise
Fly fra: Madeira, Funchal
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:25. mar.
Avgang: 25. mars - kl. 15.50