Vilja logo
Fottur
Portugal, Madeira

Fottur i høyfjell og regnskog på Atlanterhavets perle

Med hav og høyder i sikte kan du knyte på deg turskoene for vandring på «verdens tak». Vi går langs vanningskanaler, levadaer og grønne oaser.

Reisens høydepunkt

 • Levadavandring i regnskogen
 • Topptur i Pico Ruvio
 • Vill og vakker natur
 • Middag med tradisjonell Fado-sang
 • Bybesøk i Monte og Funchal
Pris kr
Enkeltromstillegg: 4 480 kr

Vakre fotturer på unike Madeira

Med sommerfugler i magen starter vi første dagen på den blomstrede øyen. Høyt oppe på Atlanterhavsklippen Gabo Girao tar vi et stort åndedrag før vi stiger ut på glassbalkongen og lar alle inntrykk synke inn. Dagene på Madeira skal vi oppleve sammen. På fotturer blant dype daler, høye topper, små fossefall og mosekledde fjellsider. Her får du virkelig oppleve den flotte naturen på sitt beste. Blant mimosa, orkideer, papegøyeblomster, julestjerner og over 2000 blomsterarter som vokser vilt langs stiene på øya tar vi beina fatt på topptur og levadavandring - vandring på øyas spektakulære turstier langs gamle vanningskanaler. Måltider nyter vi på lokale tavernaer og små restauranter.

Stedet

Madeira
Madeira blir ofte kalt Atlanterhavets perle, og er en grønn oase langt ute i havet, nordvest for Kanariøyene. Her finnes et hundretalls blomsterarter, urter, eukalyptustrær, vingårder og fruktåkere. Det blir til sammen et grønt hav av velduftende vekster på slettene og i de dype dalene mellom fjellene. Madeira har den unike urskogen som er med på UNESCOs bevaringsliste, den ville kysten med klippevegger som stuper ned i havet, og fjelltopper med vill og vakker natur.

Funchal er hovedstaden på Madeira. En utrolig sjarmerende by med livlige hovedgater, trendy butikker, kafeer og stillferdige små smug med hyggelige restauranter og barer. I gamlebyen har unge kunstnere dekorert de fleste dørene. Det er en spennende vandring fra dør til dør, hvor vi oppdager de unges kreativitet, melankoli og livsglede i en god blanding.

Overnatting

Madeira, Sentido Galomar

Nyrenoverte Sentido Galomar ligger vakkert til på toppen av en klippe med fantastisk havutsikt og perfekt integrert i omgivelsene. Hotellet har valgt en høy miljøprofil, og har blitt tildelt flere priser og miljø sertifiseringer.

Du kan velge mellom flere restauranter og her kan du nyte både utendørs og innendørsbasseng. Spa avdelingen kan friste med mange deilige behandlinger.

Romstype: Delt twin rom og enkeltrom
Romsbeskrivelse: Lyse, trivelige rom med havutsikt, klimaanlegg, bledningsgardiner og eget bad. Kaffe/te på rom og gratis Wifi.

Les mer

Leder

Signe Rosland Jensen

Reisetyper: Fottur, Kultur- og opplevelsesreise

Signe er ei blid og inkluderende dame, som setter pris på alt livet har å by på. Hun elsker å reise til favorittøyene Mauritius, Maldivene og Sri Lanka hvor hovedaktiviteter er lokal kultur, snorkling, aktive dager og lette fotturer. I Europa blir det litt mer fokus på gode vandreopplevelser.

Portrettbilde av Signe Rosland Jensen
Les mer om Signe Rosland Jensen

Program

Praktisk opplysninger

Forbehold om små endringer i programmet pga. værforhold

Det er tidvis høyt og bratt, så vi anbefaler at deltakere ikke har akutt høydeskrekk

Vandringsnivå - Medium

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Portugal

Hva er inkludert

 • Direktefly tur/retur Oslo-Madeira
 • Transport tur/retur flyplass - hotell
 • 7 netter i delt rom med havutsikt og frokost
 • Daglig middag
 • Vandring og utflukter i henhold til program
 • Norsk reiseleder på hele turen
 • Sosialt fellesskap
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet