Vilja logo
Fottur
Spania, Camino Santiago

Pilegrimsled i godt selskap - en vandring i sjel og tanker

Pilegrimsleden til Santiago gir deg god mestringsfølelse med lange vandreetapper flere dager på rad. Opplev gleden av å dele friluftsliv og vakre naturopplevelser sammen med likesinnede.

Reisens høydepunkt

 • Deilige, lange vandreturer i godt selskap
 • Bli kjent med det ekte Spania med fastboende, norsk guide
 • Nyt hver dag med variert og vakkert landskap
 • Spis hjemmelagde og lokale spanske retter
 • Yrende liv i Spanias hovedstad Madrid
Dato: 13. okt - 21. okt 2024 / 9 dager
Pris 24 950 kr

Vandring i sjel og tanker - Pilegrimsled i godt selskap

Turen gir en følelse av at tiden står stille, og du opplever en pilegrimsferd som gir deg tid til å reflektere over livet og utforske egne tanker. Vi finner gleden i hver dag og nyter den til det fulle med vakker natur og i godt selskap, både i vår egen gruppe, men også med andre vandrere fra hele verden. Dette er den mest kjente og gåtte Camino Santiago ruten. Din vandringsleder Gunvor, har bodd i Spania i over 25 år og gir deg et innblikk i Spanias hverdagsliv og om historien bak Camino Santiago og stedene vi går forbi.

Turen i seg selv er ikke veldig krevende og er tilpasset alle nivåer. Hver etappe har ulikt terreng og byr på et variert landskap. Det kan være en liten utfordring i seg selv, så Gunvor inviterer til godt humør gjennom lange vandredager på 20 - 25 km. Vi går igjennom skog og landevei, landbruk og små landsbyer.

Den siste dagen blir full av kontraster etter endt vandring. Dagen tilbringes i Madrid med mange muligheter. Her finner du et pulserende storbyliv som det bare er å la seg rive med i.

Bli kjent med nye og spennende mennesker under vandringens natur og ro, eller ved feiringen av endt ferd i storbyen Madrid.

Stedet

Camino Santiago, den Franske veien, ligger i den nordvestligste delen av Spania, i Galicia. Det er et fylke som har mye landbruk - særlig vinproduksjon, melkeprodukter og mat fra havet. Her dyrkes også korn og mais.

Landskapet er frodig og grønt, og kan til tider minne om Norge med skog og landevei. Vi blir kjent med landsbygda som spiller en viktig rolle i det Galisiske samfunnet. Hadde det ikke vært for Camino Santiago, så hadde ikke disse landsbyene overlevd.

Vi blir kjent med Galicias historie med romanske kirker og bygninger som forteller om pilegrimsvandringen sin storhetstid i middelalderen. Katedralen i Santiago er imponerende, og du føler storheten gjennom hele reisen. Santiago by har et yrende liv med med pilegrimer i fra hele verden.

Turen avsluttes i Madrid, Spanias hovedstad, en pulserende by som aldri sover. Her opplever du flere kulturelle høydepunkt som Retiroparken, Plaza España, Puerta del Sol og Kongelige palasset. Ved å bo sentralt har vi severdigheter, shopping og tapasbarer i gangavstand.

Overnatting

Camino Santiago - fottur

Vi går fra landsby til landsby, med overnatting på små og hyggelige hoteller. Det er ganske stor variasjon på overnattingsstedene, i noen tilfeller har hele hotellet for oss selv. Noen hotell er moderne, mens andre er typiske steinbygninger bygget i tradisjonell stil. Alle hotellene har enkel, men god standard. De fleste av overnattingsstedene ligger sentralt til i hver landsby vi besøker, og vi spiser middag på hotellet de fleste dager.

Hoteller vi skal bo på
Alfonso IX
Pousada Portomarin
Pazo Santa Maria
Balneario Rio Pambra
Hotel Bello
Gelmirez
Hostal Juliette

Det kan forekomme bytte av hoteller til tilsvarende hotell.

Les mer

Leder

Gunvor Guttormsen

Reisetyper: Fottur, Kultur- og opplevelsesreise

Gunvor har bodd i Spania i over 25 år og er en lidenskapelig person. Hun elsker å vandre i Spanias vakre natur og setter stor pris på kunne dele dette med andre damer. Hun er omsorgsfull og skaper fellesskap ute på vandring og deler mer enn gjerne sin kunnskap om området.

Portrettbilde av Gunvor Guttormsen
Les mer om Gunvor Guttormsen

Program

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Spania

Dato: 13. oktober 2024

Antall dager:9

Pris fra: 24 950 kr

Hva er inkludert

 • Direktefly tur/retur Oslo - Madrid
 • Tog fra Santiago til Madrid
 • Alle transporter som nevnt i program
 • Overnatting 8 netter i delt rom med frokost
 • 5 middager
 • Bagasje transport under vandringene
 • Guidet byrundtur i Madrid
 • Norsktalende vandringsguide
 • Sosialt fellesskap
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: Spania, Madrid
Dato:13. okt.
Avgang: 13. oktober - kl. 07.50
Hjemreise
Fly fra: Spania, Madrid
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:21. okt.
Avgang: 21. oktober - kl. 20.00

Når du vandrer i egne tanker, er du i godt selskap.