Vilja logo
Fottur, Kultur- og opplevelsesreise
Sør- Afrika, Cape Town

Vandring, vinsmaking og sanselige opplevelser i Sør-Afrika

Lukk øynene, se for deg klipper og langstrakte foldefjell, stupbratt ned til havet. Brente farger, gyllen sand, vin i glasset og god mat, eksotiske blomster i forgylt landskap.

Reisens høydepunkt

 • Vandring i frodig landskap i dype daler og høye fjelltopper
 • Vinsmaking på tre prisberømte vingårder
 • Tre av Unescos underverker - Naturreservat, Table Mountain og Lions head i Cape Town
 • Dagsutflukt til Cape Point og Boulders Beach (pingvinstranden)
 • Old Biscuit Mill markedet med afrikansk mat, kunst og klær
 • GOLD - Afrikansk aften og underholdning med trommer, dans og sang
Dato: 11. nov - 21. nov 2024 / 11 dager
Pris 36 650 kr

Vin, vandring, natur og vennskap!

Bli med på en innholdsrik tur til fantastiske Afrika. Sammen med Kaisa og lokale privatsjåfør Brian reiser vi ut på eventyr. Vi starter med noen flotte dager i vindistriktet Stellenboch. Her smaker vi oss igjennom et flertall lokale viner på ulike vingårder og vandrer i frodige daler. Vi fortsetter reisen til byen som har vunnet utallige priser som vakreste by, designhovedstad og ikke minst for det kulturelle og geografiske mangfoldet Cape Town. Herfra tar vi utflukter til fjellene, vi går toppturer og drar på sightseeing. Du smaker utsøkt lokal mat og prisberømte viner på håndplukket steder. Vi spiser middag på utvalgte steder hvor beliggenheten og interiør er en del av opplevelsen.

Siste dagen avslutter vi det Afrikanske eventyret med en middag ved Gold restaurant som byr på 14 afrikanske retter, ansiktsmaling, trommereise og show! Egentid med avslapping, bading, shopping og utflukter. Denne reisen til Sør- Afrika må du ikke gå glipp av!

Stedet

Cape Town:
Noen byer har en rik kultur, en kosmopolitisk atmosfære og enestående arkitektur, mens andre kan skryte av fantastiske landskap og ekstraordinære naturlige underverk. Cape Town har alle disse attraksjonene - og mye mer. Med sin travle havn, strender i verdensklasse, nydelige vingårder og dens fjellrike omgivelser som sprer seg med variert flora og fauna, fanger Cape Town konsekvent hjerter til alle som kommer hit. Cape Town har fem av de ti største attraksjonene i landet:

1.V&A Waterfront
2.Table Mountain
3.Robben Island
4.Kirstenbosch Botanical Garden
5.Cape Point

Overnatting

Cape Town - Portswood Hotel

Portswood Hotel er et 4 stjerners hotel med den beste beliggenheten i Cape Town. Hotellet ligger svært sentralt i Waterfront med kort vei til flere av de store fasilitetene og severdighetene.

Waterfront er et meget hyggelig sted med kjøpesenter, flere restauranter og aktiviteter helt nede ved havnen i Cape Town.

På hotellet finner du blant annet svømmebasseng, treningsrom, wellness centre, cocktailbar og restauranter.

Romstype: Delt twinrom
Romsbeskrivelse:
Lyse og fine rom med delikat maritim stil. Alle med bad, tv, kaffe- og te-fasiliteter.

Les mer

Cape Town - Wedgeview Country House and Spa

Wedgeview Country House er et lite hotell med beliggenhet i nydelige Stellenbosch. Hotellet byr på 2 utendørs bassenger, spa fasiliteter, en flott hage og restaurant med herlige retter. Frokost serveres hver dag i den koselige hagen.

Romstype: Delt twinrom
Rombeskrivelse:
Store fine rom med egen privat uteplass med utsikt over vinrankene eller hagen. Rommene har tv og et sitterområde.

Les mer

Leder

Kaisa Hafredal

Reisetyper: Fottur

Kaisa er lidenskapelig opptatt av natur og matopplevelser. Hun er utdannet kostholdscoach og har egen helseblogg. Hun arrangerer spennende vandringsreiser kombinert med spesielt utvalgt mat og vin. Det er viktig for Kaisa å ha det gøy på tur og å bruke kroppen. Hun liker høye fjelltopper og god stemning. Yter på dagen og nyter på kvelden.

Portrettbilde av Kaisa Hafredal
Les mer om Kaisa Hafredal

Program

Nivå - Middels +

Terreng: Stein og sti. Enkelte bratte og luftige partier.

Vandringen er klassifisert som middels pluss, og passer for deg som er sporty og liker en aktiv, opplevelsesfylt ferie. Du bør være vant med å bevege deg i kupert terreng. Se turbeskrivelse i program.

Vi sender ut et eget helseskjema som fylles ut før avreise:
Kravet er at du er i god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du må også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne/ben/hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss. Skjema kommer noen dager etter bekreftelsen.

Praktisk informasjon

Godt fottøy er et must, og terrenget krever gode tursko/hikingsko med god støtte og såle (ikke joggesko). Cape Town er kjent for en del vind. Pakk med både lette og varme klær. En ulltrøye kan være god å ha om vinden kommer og når vi beveger oss opp i høyden. En vindjakke og beskyttelse mot sol og varme. Caps/hatt, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske, evt. gåstaver og en lett dagstursekk med sitteunderlag. Og et lite førstehjelpsskrin i tursekken er kjekt. Lunsj til vandringene kjøpes individuelt. Mat smaker best fra sekken ute i naturen!

Ekstra utflukter

Utflukter og aktiviteter på fridag som må forhåndsbestilles: Hvalsafari eller Game Resort (safari) ca 2 timer utenfor Cape Town. Besøk til Townships eller tur til Robben Island (eget initiativ).

Egentid i Cape Town: Her kan du velge å oppleve Waterfront, besøke Bo - Kapp eller District six musem eller ta en tur til Table mountain.

Sammen avtaler gruppen seg imellom om ulike aktiviteter som ønskes å oppleves underveis når det blir tid.

Været

Temperaturen ligger på rundt 20-25 grader og er meget behagelig for vandring. Atlanterhavet har dessverre ikke badetemperatur, men hotellene har basseng.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Sør- Afrika

Dato: 11. november 2024

Antall dager:11

Pris fra: 36 650 kr

Hva er inkludert

 • Flyvning tur/retur Oslo - Cape Town via Qatar
 • Overnatting 3 netter i delt rom i Stellenbosh
 • Overnatting 6 netter i delt rom Cape Town
 • Privat sjåfør med egen minibuss under hele oppholdet
 • 5 afrikanske fantastiske middager
 • 1 lunsj på vingård
 • 3 vinsmakinger med delikatesser
 • Inngang til Cape point og Boulders beach
 • Alle innganger til naturreservat
 • Lokal guider med på enkelte etapper
 • Viljaleder Kaisa Hafredal
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Qatar, Doha
Dato:11. nov.
Avgang: 11. november - kl. 15.05
Fly fra: Qatar, Doha
Fly til: Cape Town
Dato:12. nov.
Avgang: 12. november - kl. 01.45
Hjemreise
Fly fra: Cape Town
Fly til: Qatar, Doha
Dato:21. nov.
Avgang: 21. november - kl. 12.35
Fly fra: Qatar, Doha
Fly til: Oslo, Gardermoen
Dato:22. nov.
Avgang: 22. november - kl. 01.25

Yter på dagen og nyter på kvelden!