Vilja logo
Fottur
Italia, Comosjøen

Vandring og italiensk magi langs Comosjøen

Bli med til det vakre kulturlandskap ved Comosjøen. Her vandrer vi langs innsjøen, tråkker oss gjennom skog og mark og bestiger høye fjelltopper... Langs veien nyter vi selvfølgelig alle slags herlige italienske delikatesser!

Reisens høydepunkt

 • Vandringer i vakre omgivelser i Como-området
 • Topptur med utsikt over Comosjøen
 • Vinsmaking
 • Flere båtturer på Comosjøen
 • Besøk til perlene: Menaggio, Bellagio, Varanna, Bellano Tremezzo og Lenno
 • Nydelig hotel med perfekt beliggenhet helt ved vannkanten
Dato: 28. mai - 1. jun 2025 / 5 dager
Pris 19 500 kr

Fotturer i det vakre eventyrlige landskapet ved Comosjøen

Como-området er som et postkort med sine fargerike hus, vakre villaer og mange slott. Vi vandrer i et vakkert kulturlandskap langs innsjøen og klatrer opp en høy fjelltopp med utsikt over Comosjøen og fjellene som grenser til Sveits. De elegante Riva-båtene på innsjøen, «de hvite svanene» som de blir kalt, danner et fint bilde for stemningen, og frakter turister fra den ene perlen til den andre.

Med båtturer, fotturer og vinsmaking er alt lagt til rette for en flott vandringsreise til Italia. Como er stedet hvor du tar det med ro, koser deg og går i fotsporene til gamle romantikere som søkte seg tilbake til naturen på 1800-tallet for å «dyrke det rene og gode i menneskenes hjerter». De fant hva de lette etter ved Comosjøen. Gjør vi det samme?

Vi yter og nyter

Vi spiser frokost på hotellet, kjøper med egen lunsj til turene og samles til felles middag på kveldene (alle utenom 1 middag er inkludert). Det italiensk kjøkken er i fokus hele turen og vi smaker oss gjennom den ene italienske delikatesser etter den andre, med tallerkner fylt med solmodne tomater, oliven, parmaskinke, pizza, pasta, oster og vin på utvalgte restauranter. Hva med å avslutte dagens vandringsøkt i solen med å nedkjøle deg med en italiensk gelato?

Stedet

Comosjøen ligger i Nord Italia, og grenser til Sveits. Det er blant Europas dypeste innsjøer med en dybdemeter på 400 meter. Innsjøen er formet som bokstavene Y satt på hodet. Bellagio, Menaggio, Tremezzo og Varenna ligger i området der de tre armene møtes. De er alle sjarmerende steder og med hyppig båtforbindelse.

Comosjøen er fra gammelt av de rikes feriested - fra romerne og renessansens romantikere, til Goethe og Faubert og rike Italienere som ferierer.

Leder

Kaisa Hafredal

Reisetyper: Fottur

Kaisa er lidenskapelig opptatt av natur og matopplevelser. Hun er utdannet kostholdscoach og har egen helseblogg. Hun arrangerer spennende vandringsreiser kombinert med spesielt utvalgt mat og vin. Det er viktig for Kaisa å ha det gøy på tur og å bruke kroppen. Hun liker høye fjelltopper og god stemning. Yter på dagen og nyter på kvelden.

Portrettbilde av Kaisa Hafredal
Les mer om Kaisa Hafredal

Program

Nivå - Middels +

Terreng: Lett terreng, fine stier langs vei og skog. Noen bratte oppstigninger

Praktisk informasjon

Godt fottøy er et «must». Turene krever fjellstøvler/solide tursko med gode såler og støtte.

Temperaturen ligger mellom 20-25 grader. Men været kan aldri garanteres så pakk med både lette og noen varme klær. En vindjakke og beskyttelse mot sol og varme som caps, solbriller og solkrem. Ta gjerne med en stor drikkeflaske, gåstaver om du ønsker og en lett tursekk med sitteunderlag.

Kaisa til Italia

Kaisa i Italia

Kaisa har lang erfaring med gruppereiser og vandring i fjellet. Hun har arrangert vandring, mat og vinreiser for Vilja på 10. året.

Kaisa elsker Italia, og har mange reisemål hit. Dette er hennes første reise til Comosjøen, og hun gleder seg til å oppleve stedet sammen med dere.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Italia

Dato: 28. mai 2025

Antall dager:5

Pris fra: 19 500 kr

Hva er inkludert

 • Flyvning tur/retur Oslo - Milano, Bergamo
 • Transport tur/retur flyplassen - hotell
 • Transport til alle vandrings etappene
 • Overnatting i delt twin rom i Verenna
 • Nydelig frokost under hele oppholdet
 • Flere ferje/båtturer på Comosjøen
 • Daglige vandringer
 • 3 italienske middager med velkomstdrink på utvalgte restauranter
 • Vinsmaking
 • Viljaleder Kaisa Hafredal
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet